Kun je Tamales Stomen in een Rijstkoker? – Alles wat je moet weten!

Kun je tamales stomen in een rijstkoker“? Het antwoord is heel eenvoudig. Ja, je kunt je tamales stomen in een rijstkoker.

Tamales staan bekend als heel gewoon straatvoedsel.

Sommige mensen geloven dat alleen een tamales pot en steamer gebruikt kunnen worden om tamales te maken.

Maar dat is niet waar, want er zijn ook andere keukenapparaten die je kunt gebruiken om tamales te maken.

Dus ja, je kunt een rijstkoker gebruiken om tamales te stomen. Ik denk dat een rijstkoker het beste apparaat is om tamales te maken.

Hoe Tamales Stomen

tamales stomen

Er zijn zoveel manieren om tamales te stomen, afhankelijk van de keukenapparatuur die je bezit.

Hier zijn manieren om je tamales te stomen en verschillende soorten keukenapparatuur.

Een stoommandje gebruiken

Een stoommandje is het meest gebruikte instrument bij het maken van tamales.

Hier zijn de te volgen stappen bij het gebruik ervan.

Stap #1: Voeg water toe aan de pot

Water moet worden toegevoegd aan een grote pot totdat het net de bodem van de stoommand raakt.

Zorg ervoor dat het niet voorbij de bodem van het mandje komt.

In plaats van ze neer te leggen, plaats je de tamales verticaal in de stoommand zodat ze met de open kant naar boven staan.

Dit helpt voorkomen dat er water in de tamales komt.

En we weten allemaal wat er gebeurt als er teveel water in de tamales komt, dan worden ze papperig…

Stap #2: Zet de warmte lager

Turn down the heat

Zodra het water gekookt heeft, het vuur laag. Het water moet heel zachtjes sudderen.

Voeg af en toe meer water toe om de stoom op peil te houden.

Controleer het waterniveau regelmatig om er zeker van te zijn dat het niet opraakt gedurende de tijd die nodig is om de tamales te koken.

Als er meer water nodig is, voeg het dan toe en pas het vuur zo aan dat het zachtjes blijft sudderen.

Stap #3: Verwijder de schil

Wanneer de schil gemakkelijk wegpelt en de tamale voelt stevig aan om aan te raken, het is klaar.

Nadat de tamale een paar minuten heeft gerust, trek je de schil eraf.

Zet de pan terug en laat de tamale verder stomen als hij niet stevig aanvoelt of de bolster moeilijk te verwijderen is.

Een snelkookpan gebruiken

het gebruik van een snelkookpan

De methode voor het stomen van tamales met een snelkookpan lijkt sterk op de vorige methode die hierboven is uitgelegd.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je IJshoorn met mascarpone, ananassalade en sorbet van ananas

Stap #1: Voeg water toe aan de pan & Zet aan

U vult de pan met water tot net onder het stoommandje.

Schik de tamales verticaalmet de open kant naar boven, in de stoommand.

Doe het deksel van de snelkookpan erop en zet het vuur op hoog.

Stap #2: Zet de pan op het laagste pitje.

Nadat de snelkookpan zijn maximale stand heeft bereikt, zet u hem op de laagste stand en kookt u de tamales nog 30 minuten verder.

Afhankelijk van de grootte en het type van de snelkookpan, kan deze procedure duurt normaal gesproken 20 minuten.

turn down heat snelkookpan

Stap #4: Zet de snelkookpan uit

Zet de druk uit en laat de druk los zodra 20 minuten zijn verstreken.

Controleer of het gaar is. Zo niet, plaats het dan terug binnen om nog tien minuten langer te stomen.

Een oven gebruiken

een oven gebruiken

Het gebruik van een oven is de minst geprefereerde aanpak voor het maken van een tamale, maar in situaties waarin dat het enige is dat je hebt, kun je het mogelijk maken.

Hier zijn de stappen voor het maken van tamales met behulp van een oven.

Stap #1: Verlaag de temperatuur tot het minimum.

Tamales zullen stomen bij een zeer lage temperatuur zonder uit te drogen.

De tamales moeten op een stoomrek in de pan of braadpan worden gelegd met de gevouwen kant naar boven, zoals gewoonlijk.

Stap #2: Giet het hete water erin tot het net het rek raakt.

De tamales moeten stomen minstens een half uur stomen, waarna u nu kunt controleren op gaarheid.

Als het niet klaar is, plaats het dan terug in de oven om ongeveer 10 tot 20 minuten te stomen.

Stomen zonder stoommandje

stomen zonder mandje

Stap 1: Kies een bord of een pot.

Kies een hittebestendig bord en een pan. Een bord kan gebruikt worden in plaats van een stoommandje als u dat niet heeft.

Kies er een die tegen hitte kan en aan de zijkanten genoeg ruimte heeft om de stoom te laten circuleren.

Gebruik aluminiumfolie om ruimte te maken voor de plaat. Maak verschillende grote foliebolletjes en leg die in de pan.

Dit geeft het bord een basis waarop het kan rusten.

Stap #2: Voeg Water &amp toe; Schik de Tamales

Nadat u de aluminium balletjes hebt afgewerkt, legt u het bord erop en giet u er de nodige hoeveelheid water in.

Lees ook:   Kan ik canola en plantaardige olie mengen om te bakken? Is het mogelijk?

Net onder de plaat moet er water staan.

Als je kunt, de tamales verticaal. Je kunt ze plat op de schaal leggen als ze niet zelfstandig rechtop kunnen staan.

Stap #3: Zet het vuur lager; Kook voor een uur.

zet het vuur lager en kook

Breng het water in de afgedekte pan aan de kook en zet het vuur dan laag.

Tamales koken in ongeveer een uur, hetzelfde als wanneer u een stoommandje gebruikt. Controleer regelmatig de pan om er zeker van te zijn dat er genoeg water is.

Controleer of je tamales gaar zijn door ze van de plaat te halen. Doe ze terug in de pot en ga verder met stomen als er extra tijd nodig is.

De apparatuur die je gebruikt is van grote invloed op de tamalekookprocedure. Je kunt doorgaan en de standaard instructies volgen voor het verwarmen van tamales in een steamer als je die gebruikt.

Tamalero is de naam van de specifieke steamer die ontworpen is om er tamales in te stomen.

Het is speciaal gemaakt voor het koken van tamales en wordt meestal gebruikt door voedselverkopers. Dit brengt ons terug bij onze volgende vraag.

Kun je Tamales Stomen in een Rijstkoker?

Tamales stomen in een rijstkoker

Ja, je kunt je tamales zonder problemen in een rijstkoker stomen.

Dus, ik zal snel de stap-voor-stap instructies op een rijtje zetten over hoe tamales te stomen in een rijstkoker.

Wees gerust, met deze stappen komt het goed.

Stap #1: Bereid de pot voor

Voeg toe ongeveer 4 tot 5 inches water in de rijstkoker. Als de rijstkoker een stoommandje heeft, heeft u geluk.

Zo niet, dan moet je iets gebruiken om de tamales op te tillen zodat ze het water niet raken.

Stap #2: Plaats de tamales in de rijstkoker.

De pan van de rijstkoker is vrij klein en een beetje plat. Daarom zou het koken van tamales daarin een hele uitdaging zijn.

Je moet ervoor zorgen dat het water alleen de pot raakt en de tamales stoomt in plaats van het hete, kokende water te raken.

kokend water

Je kunt gebruik maken van een rek of folie, of zelfs een omgekeerd bord. Het enige wat je nog moet doen is olie toevoegen en beginnen met je tamales in de stoomemmer te doen.

De grootte van de tamale zal bepalen hoeveel ruimte hij nodig heeft.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Indische gehaktballen met rijst

Probeer je tamales kleiner te maken zodat ze met gemak in je rijstkoker passen. Plaats de tamales dan horizontaal in de rijstkoker.

Als de tamales tot een dozijn zijn dan moeten ze verticaal geplaatst worden zodat ze gelijkmatig kunnen stomen.

Stap #3: Laat Stomen

De tamales moeten worden toegestaan om minstens 20 minuten stomen afhankelijk van de plaatsing.

Stap #4: Controleer of het klaar is

controleer de gaarheid van de tamales

Na een uur stomen, controleren of ze gaar zijn door de tamale te openen door het blad of de schil terug te pellen met een vork.

Ze zijn niet klaar als het deeg nog zacht en klam is. Het deeg moet stijf en niet lopend zijn.

Stap #5: Breng het naar buiten om af te koelen en serveer het.

Nadat de tamales uit het fornuis zijn gehaald, moeten ze ongeveer 10 minuten rusten.

Het beste advies is om een paar minuten te wachten met eten omdat ze dan zacht zijn.

Hoe bevroren Tamales te stomen

stoom bevroren tamales

Twee soorten tamales worden gestoomd in een rijstkoker, rauwe tamales, en bevroren tamales.

Bevroren tamales zijn ofwel in de winkel gekochte of geconserveerde tamales. In beide gevallen zijn ze al voorgekookt, wat betekent dat ze meer tijd nodig hebben om te stomen.

De tamales moeten worden gestoomd en gekookt volgens dezelfde procedure die we bij normale tamales gebruiken, maar met meer tijd.

De ideale methode om ze opnieuw op te warmen is ze te stomen. Dit omdat het vocht binnenin bewaard blijft.

Dit voorkomt ook overmatig uitdrogen, omdat tamales het lekkerst zijn als ze vochtig zijn.

Stoom ze tot ze goed verhit zijn en wacht tot ze afgekoeld zijn alvorens ze te eten.

TipYou can also make use of other equipment like an instant pot for example or a slow pot to cook tamales.

Lees Volgende: Zijn Gestoomde of Gebakken Knoedels Beter? – Dingen die je moet weten!

Conclusie

Je heerlijke tamales kunnen geserveerd worden met een bijgerecht naar keuze. Maar in de meeste gevallen kunnen ze alleen worden gegeten.

Ik hoop dat we de belangrijkste vraag hebben kunnen beantwoorden die je hier in de eerste plaats bracht “kun je tamales stomen in een rijstkoker?”

Hartelijk dank voor uw tijd, ik hoop dat het artikel nuttig is geweest.