Linzen op de juiste manier koken en bereiden

Linzen behoren tot de oudste gecultiveerde planten ter wereld en worden al meer dan 8000 jaar gekweekt. Er zijn wereldwijd meer dan 3000 verschillende soorten. De populaire peulvruchten zijn ook verkrijgbaar als rode of gele linzen. De meest populaire is waarschijnlijk de bruine schijflens. Hoe worden linzen goed gekookt en bereid?

Rode en gele linzen worden onmiddellijk aan de kookpot toegevoegd

De bij ons bekende linzenrassen zijn verkrijgbaar in winkels, discounters en natuurvoedingswinkels. In het geval van peulvruchten zijn dit de gedroogde zaden van planten. Omdat ze vaak ongeschild in de handel verkrijgbaar zijn, moeten ze worden gebruikt voordat ze worden gekookt Doorweekt worden.

De meest populaire Bruin Disc lenzen worden uit de verpakking gehaald en eerst in een zeef gewassen. Daarna worden de linzen tussen 12 en 24 uur geweekt. Aan Weken van peulvruchten wordt 1 deel linzen met 3 delen water in een voldoende grote kom geplaatst.

Om te koken, de rest van de Water weken kan worden gebruikt. Omdat het water echter ook de moeilijk verteerbare stoffen van de lens bevat, hebben mensen met Spijsverteringsproblemen vervang het weekwater.

Rode of gele linzen hoeven niet te worden geweekt voor het koken, omdat ze al zijn geschild.

Linzen bij het weken

Bordlinzen moeten worden geweekt voor het koken. Bron: Cv

Weken verkort de kooktijd van linzen

Om de linzen te koken, gebruik je de tweemaal de hoeveelheid water. Dus 100 gram linzen en 200 gram water. Omdat linzen worden gebruikt bij het koken voor Schuimende Als je geneigd bent, moet je een overeenkomstig grote pot kiezen. Het water mag niet borrelen tijdens het koken. Een lampje Sudderen van water is ideaal.

Lees ook:   Hoe Bloemkool Blancheren? (Solution)

Je moet de linzen altijd goed in de gaten houden tijdens het koken. Kook je de linzen in de Zout water ze behouden hun vorm en hebben later een goede aanbeet. Ze zijn dan ook goed geschikt voor salades. Als je grote geweekte linzen kookt, zijn de peulvruchten ongeveer 30 minuten klaar. Zonder te weken hebben ze minstens een uur nodig. Rode en gele linzen zijn 10 tot 15 Notulen gekookt.

Als peulvruchten Wind , je moet altijd iets hebben Karwij, venkel of marjolein Kook mee. Een stuk gerookt buikvlees en een ui geven een geweldige smaak.

Een kleine tip: Als de linzen na het koken te vloeibaar zijn, verwijder dan een deel en gebruik een blender.