Moet havermout geweekt worden of niet?

Haver behoort tot de meest populaire granen en is een echte allrounder. De tot vlokken gerold granen smaken heerlijk in muesli voor het ontbijt, zijn geschikt voor het bakken van koekjes en zijn ook het ideale ingrediënt voor eiwitdranken. Het graan wordt meestal droog verwerkt als ingrediënt. Moet havermout worden geweekt voordat het wordt toegevoegd of niet?

Geweekte havermout kan een nacht in de koelkast worden bewaard

Het weken van je malse of pittige havermout voordat je het eet, zal een positief effect hebben op de Inname in het lichaam Van. Het fytinezuur in haver bindt magnesium, ijzer en calcium in het lichaam. Als je de vlokken weekt, is de Enzym fytase uitgebracht. Dit enzym splijt de Fytinezuur op. De mineralen en vitamines in het voedsel kunnen dan gemakkelijker worden opgenomen.

Bovendien bespaart het weken van de havermout Tijd bij het ontbijt. De avond ervoor geweekt en in de koelkast bewaard, worden de vlokken de volgende ochtend eenvoudig aan de ontbijtgranen toegevoegd en kunnen ze onmiddellijk worden gegeten.

Voor het weken van havermout zijn warme vloeistoffen ideaal

Voor het weken zijn de volgende geschikt Water, melk of diverse Zure melkproducten. Ook Vruchtensappen zijn geschikt. In zure vloeistoffen is weken bijzonder effectief.

Voor het weken moet altijd twee keer zoveel vloeistof worden gebruikt als het deel havermout weegt. Als u koude vloeistoffen , weken duurt ongeveer 40 minuten. Met warme vloeistoffen zijn genoeg over 20 tot 30 minuten Van. Het koken van de havermout heeft geen positief effect en kan zelfs schadelijk zijn. De inbegrepen Voedingsstoffen gaan verloren tijdens het koken.

Pap

Weken kost weinig inspanning, maar heeft veel voordelen. Bron: Cv

De havermout is rijk aan vitaminen en mineralen

Stevige havermout bestaat uit de complete Graan met schaal. In het geval van zachte havermout wordt het individuele graan geplet voordat het wordt gerold. Een verschil in Voedingswaarde bestaat overigens niet bij de twee kwaliteiten, omdat er na het walsen geen componenten worden uitgezocht. De kernachtige en delicate vlokken bevatten onder andere de Vitaminen B1, B2, B6, K en E. Daarnaast zijn er ijzer, fosfor, calcium, kalium, koper en zink, evenals magnesium, mangaan en selenium.

Lees ook:   Tempeh saté spiesjes