Moet kippenbouillon gekoeld worden?

Starend naar dat geopende blikje, vraag je je af: Moet kippenbouillon gekoeld worden?

Stel je voor dat je naar je plaatselijke kruidenier bent gegaan en drie blikken kippenbouillon hebt gekocht voor de kippensoep die je zelf gaat maken.

Je volgt het recept op de voet, en terwijl je opruimt, realiseer je je dat er nog wat kippenbouillon over is omdat het recept maar twee en een halve blik bouillon vroeg.

Je wilt niet dat de extra bouillon verloren gaat, maar moet je het in de koelkast zetten of laten staan?

Je hebt het tenslotte in de ongekoelde sectie gekocht, dus moet het niet in de koelkast, toch?

You should refrigerate your chicken broth once the container's seal is broken. Chicken broth shouldn't stay out for more than two hours, or it risks becoming spoiled.

Waarom moet kippenbouillon gekoeld worden na opening?

kippenbouillon moet gekoeld worden

De kippenbouillon moet na opening in de koelkast worden gezet, ook al koop je hem in het ongekoelde gedeelte van de winkel.

Het maakt niet uit of het in een blik, karton, of een andere container.

Het moet altijd opgeslagen in temperatures rond 40 graden F. Hogere temperaturen doen bacteriën groeien, en lagere temperaturen kunnen uw bouillon doen bevriezen.

Hoe langer je het laat staan, hoe meer vatbaar is voor schadelijke bacteriën.

De reden dat het in een blik in een schap verkocht kan worden is dat de bouillon in een steriele omgeving wordt gebrouwen en daarna in een luchtdichte verpakking wordt afgesloten.

Dat voorkomt dat de kippenbouillon bederft en waardoor het lang houdbaar is.

Helaas, zodra de kippenbouillon is blootgesteld aan open lucht, moet je het koelen, hoe schoon je je keuken ook houdt en hoe weinig lucht je in de container laat.

Bekijk het zo.: kippenbouillon komt rechtstreeks van het koken van rauwe stukjes vlees en botten.

Je zou rauwe kip toch niet ‘s nachts laten staan?

Je zou de gekookte kip ook niet buiten laten staan. Het wordt droog, bedekt met ziektekiemen, en gevaarlijk om te eten. Hetzelfde kan gezegd worden van bouillon, die van vlees wordt gemaakt.

Tip: While chicken broth comes from the meat and stock is usually made from the bones, both can stay in the fridge for 3-4 days.

Waarom helpt kippenbouillon in de koelkast?

hoe koelkast helpt bouillon

De bacteriën en schimmels die op voedsel groeien zijn levende organismen, net als mensen.

Ze zijn misschien niet zo gevoelig als mensen, maar ze zijn ook niet bestand tegen de kou. Daarom vertraagt en voorkomt het bewaren van voedsel bij lage temperaturen ongewenste groei.

Natuurlijk vertraagt kou alleen voedselbederf en voorkomt het niet helemaal.

Bacteriën kunnen worden geremd door de kou, maar zijn vrij veerkrachtig en zullen uiteindelijk de restjes van gisteravond te pakken krijgen.

De bouillon in de originele, niet afgesloten verpakking bewaren is het beste om deze bacteriën buiten te houden., en als het eenmaal kapot is, kun je de levensduur maar een paar dagen verlengen.

Kortom, bacteriën en schimmels houden niet van kou, maar ze trotseren het om te genieten van een lekkere, gekoelde portie kippenbouillon.

Tip: Transfer your chicken broth into an airtight plastic container. It will last longer than if you put the opened package into the fridge.

Hoe lang kan kippenbouillon in de koelkast bewaard worden?

hoe lang is kippenbouillon houdbaar

Eenmaal gekochte kippenbouillon is ongeveer even lang houdbaar als in de winkel gekochte rauwe kip, namelijk drie tot vier dagen.

Volgens de FDA moet rauw vlees bewaard worden bij een temperatuur van 40° F (4° C).

Na vier dagen wordt de bouillon onveilig voor consumptie en moet worden weggegooid.

Misschien heb je soep langer in je koelkast bewaard, gegeten, en was er niets aan de hand.

Het is waar dat voedsel meestal nog een tijdje na de vervaldatum mag worden gegeten, maar deze datum is de laatste datum waarop je het voedsel veilig kunt eten.

Omstandigheden kunnen variëren, en mensen zijn doorgegaan met gezond te leven na het consumeren van 7 dagen oude kippenbouillon.

Sommige mensen kunnen hun hele leven zonder voedselvergiftiging van een beetje verlopen bouillon.

Het is beter het zekere voor het onzekere te nemen, dus bewaar je restjes altijd gekoeld en verwarm ze grondig voor het eten.

Tip: If you’re not going to use your chicken broth right away, try freezing it. It’ll last up to six months in the freezer.

Hoe lang blijft verse kippenbouillon goed?

kippenbouillon duurt

Als je vraagt “is overgebleven kippenbouillon veilig om te eten op kamertemperatuur?” u verwijst misschien naar verse kippenbouillon.

Je zult verrast zijn dat verse kippenbouillon sneller bederft dan bewerkte kippenbouillon. Gooi zelfgemaakte kippenbouillon na 2-3 dagen weg.

Dit komt omdat bewerkte kippenbouillon meestal conserveringsmiddelen heeft die het langer houdbaar maken en bacteriën voorkomen.

Onthoud dit de volgende keer dat je besluit een grote partij bouillon te maken; de restjes gaan misschien niet zo lang mee als je nodig hebt, tenzij je wat in de vriezer stopt.

Bouillonblokjes of bouillonmixen in poedervorm zijn langer houdbaar dan vloeibare versies., maar ze hebben nog steeds houdbaarheidsdata op de verpakking die je moet volgen.

Tip: If you see any gelatin-like objects floating in your fresh broth, this may be congealed fat.

Kan ik eenmaal geopende kippenbouillon invriezen?

kippenbouillon invriezen

U kunt een open blik of karton kippen- of runderbouillon invriezen om de houdbaarheid te verlengen als u weet dat u het een tijdje niet zult gebruiken.

Hetzelfde geldt voor soepen die je met deze bouillons maakt. Het is een geweldige manier om kippenbouillon tot zes maanden te bewaren.

Als u uw bevroren kippenbouillon toch wilt bewaren, verplaats de bouillon dan naar een afgesloten container met zo min mogelijk lucht.

Bewaar de bouillon bij temperaturen onder het vriespunt, maar ga niet te laag om vriesbrand te voorkomen.

Ontdooi in de koelkast wanneer u klaar bent voor gebruik om bacteriegroei te voorkomen.

Tip: You shouldn’t defrost your broth at room temperature because that makes it more susceptible to bacteria and mold.

De verzegeling van de verpakking is gebroken. Moet ik het meteen in de koelkast zetten?

geopend zegel container

Gooi verpakkingen met een verbroken zegel onmiddellijk weg.

Als het zegel verbroken is, kunnen de schadelijke bacteriën waar we het eerder over hadden binnenkomen en de bouillon bederven.

Het is niet te zeggen wanneer het zegel is verbroken, dus je moet het altijd weggooien zodra je dit merkt.

FAQs

Hier zijn enkele antwoorden op veelgestelde vragen van het web.

Hoe lang blijven andere bouillons goed?

Andere bouillons en fond zoals runderbouillon, kruidige visbouillon en groentebouillon hebben een vergelijkbare houdbaarheid in de koelkast van ongeveer drie tot vier dagen.

Groentenbouillon is iets langer houdbaar dan vleesbouillon, maar slechts een dag of twee.

Discard vegetable-based broth after five to six days.

Hoe weet ik of kippenbouillon bedorven is?

Kippenbouillon waarvan de houdbaarheidsdatum allang is verstreken, wordt troebel en verkleurd. Het zal een lichtere en troebeler vorm aannemen.

Om te bepalen of voedsel goed is of niet, is een van de beste indicatoren je neus. Als een stuk voedsel funky, vreemd, of rot ruikt, dan is dat een teken dat het tijd is om het weg te gooien (tenzij het stinkende kaas is).

Kun je slechte kippenbouillon koken?

Als je kippenbouillon bedorven is, kan zelfs koken het niet redden. Het is nog steeds niet veilig om te eten, en de smaak is toch al verpest.

The Bottom Line

Hopelijk heeft deze gids u voorzien van nuttige informatie over de vraag: moet kippenbouillon gekoeld worden?

Kortom, de kippenbouillon moet na opening in de koelkast worden bewaard en is daarna slechts drie tot vier dagen houdbaar.

Het kan goed zijn om een tijdje daarna te eten, maar na deze tijd is het technisch onveilig. Neem het risico niet als het niet hoeft.

Lees ook:   Van ontbijtspek tot bacon: alles over de verschillende soorten spek