Moet Spam gekookt worden? Hoe het te bereiden en vervangers

Spam is een van de populairste vleesconserven die je kunt kopen, wat je je misschien afvraagt, moet Spam gekookt worden?

Je kunt de meeste conserven direct uit de verpakking eten, dus Spam zou dat ook moeten zijn.

Spam is deels zo populair omdat het geen voorbereiding nodig heeft en heeft zoveel toepassingen.

Je kunt het in bijna elk recept stoppen om een lekkere, hartige toets aan met minimale inspanning.

Fortunately, Spam is easy to use because it doesn't need to be cooked. So, when you want to include it in a recipe, don't worry about factoring in cooking time because you won't need it.

Moet Spam gekookt worden?

spam moet gekookt worden

Spam is een voorgekookt ingeblikt varkensvleesproduct dat werd uitgevonden in 1937 als een manier om varkensvlees te verkopen, wat meestal niet goed verkocht.

Spam won aan populariteit omdat het niet gekookt hoefde te worden.

De mogelijkheid om het rauw te eten maakte het een uitstekend en goedkoop alternatief voor vers vlees in gebieden waar het leveren van vers vlees een probleem was.

Is er een risico aan het niet koken van Spam

Een van de belangrijkste voordelen van Spam is dat je het niet hoeft te koken om ervan te genieten. Dat komt omdat het veel natrium, vet en nitraten bevat om het te conserveren.

Echter, is er altijd een risico aan het eten van ingeblikt voedsel zonder het eerst te koken.

risico van rauwe spam

De grootste zorg waar je tegenaan loopt bij ingeblikt voedsel is de aanwezigheid van bacteriën of andere micro-organismen die door voedsel overgedragen ziekten kunnen veroorzaken.

Botulisme is de grootste boosdoener. Deze bacterie kan leiden tot verlamming of zelfs de dood.

Omdat Spam direct in het blik wordt gekookt, hoef je je geen zorgen te maken dat het vlees je schaadt.

Echter, als het blik niet goed is afgesloten of beschadigd iswordt het de perfecte omgeving voor bacteriën om te groeien.

Dus, als je Spam wilt eten zonder het eerst te verwarmen, controleer dan het blik op deuken of deuken…. Deze kunnen wijzen op een lek waardoor bacteriën kunnen binnendringen.

Als u schade opmerkt, moet u uw Spam koken voordat u het eet. De betere optie is echter om “bij twijfel, gooi het wegen gooi het blikje weg.

Tip: To avoid frustration at home, always examine any canned foods at the store before you purchase them.

Wat is de beste manier om Spam te bereiden?

de beste manier om spam te bereiden

Als je zover gelezen hebt, heb je waarschijnlijk gevraagd: kun je Spam uit het blik eten zonder het te koken?

Het antwoord is natuurlijk ja.. Maar is dat de beste manier om het te eten?

Hoewel dat een kwestie van mening is, zijn er vele manieren waarop je Spam kunt bereiden waardoor het heerlijk smaakt.

Gebakken

Een van de beste manieren om van Spam te genieten is gesneden en gebakken. Spam’s hoge vetgehalte maakt het perfect om op een bakplaat te bakken.

Als je een paar plakjes Spam wilt bakken, doe je gewoon het volgende:

  1. Doe een paar klontjes boter in een pan of op een bakplaat
  2. Zodra het begint te knetteren, leg je Spam erop.
  3. Bak het een paar minuten per kant, en leg het dan op een papieren handdoek om uit te lekken.

Je kan gefrituurde Spam op zichzelf etenmaar het is ook een geweldig ontbijtbroodje. Voeg het toe aan een Engelse muffin met wat ei en kaas voor een vullende ochtendmaaltijd.

Tip: If you want to avoid dairy products, you can skip the butter and use olive oil instead.

Gekoelde

gekoelde spam

Een geweldige manier om Spam te eten zonder het te koken is in blokjes gesneden in een salade.

Er zijn veel saladerecepten die vlees als eiwit gebruiken, en Spam is een geweldige keuze omdat je het zo uit het blik kunt eten.

Een populaire optie is een Chef’s Salade met Spam in plaats van ham.

Het eiwit is in wezen hetzelfde, maar Spam is een goed alternatief omdat het langer meegaat op de plank, goedkoper is, en veelzijdiger is dan een simpele hamlap.

Tip: If you’re not crazy about Spam’s texture when raw, dice it into tiny pieces.

Gegrilde

Zoals elk ander vlees, Spam smaakt geweldig op de grill. Je krijgt die verrukkelijke gebraden smaak die lekker is op zichzelf of op een broodje met een plakje kaas.

Dit is een van de beste manieren om Spam op te warmen als je twijfelt over de textuur….

De sleutel tot het koken van Spam op de grill is om de plakjes de juiste dikte te geven. Te dun, en je riskeert je vlees te verbranden.

grill spam

Te dik, en je zou kunnen eindigen met Spam die verkoold is aan de buitenkant en op kamertemperatuur aan de binnenkant.

Voor het beste resultaat snijdt u uw Spam in ½-inch plakjes voor de grill.

Dit geeft je genoeg massa met minimaal risico op verbranding. Dan, gewoon koken voor 1-2 minuten per kant.

Gebakken

Een van de belangrijkste nadelen van het eten van Spam is het hoge zout- en vetgehalte.

Spam koken helpt het vet en natrium in het vlees te verminderen.

Dit geldt voor alle bereidingswijzen, maar bakken is een van de beste manieren om beide niveaus te verlagen.

Als je het bakken van Spam eens wilt proberen, zijn er maar een paar dingen die je moet doen:

  1. Ten eerste wil je schijfjes gebruiken over ½-inch dikdan koken op 425 graden Fahrenheit gedurende 10-12 minuten.
  2. Dan, zodra de randen bruin en knapperig zijn, kun je het uit de oven halen.

Gestoofd

sudderham

Als je denkt aan een kom gebakken bonen, is het eerste vlees dat in je opkomt waarschijnlijk een hotdog.

A kom met frieten en bonen is een van de eenvoudigste, lekkerste maaltijden die je in een paar minuten kunt maken.

Spam is een uitstekende vervanger voor hotdogs in dit lekkere gerecht.

Je kunt het in blokjes snijden in ½-inch blokjes en laat het sudderen in een pot met je bonen op het fornuis. Kook tot alles is doorgewarmd en geniet dan.

Zijn er alternatieven voor Spam?

Spam is lekker vlees dat je in allerlei recepten kunt gebruiken.

Echter, als Spam niet beschikbaar is of je geeft er gewoon niet om, zijn er een paar alternatieven die je kunt proberen.

Ham

Spam is, voor alle doeleinden, een soort ham.

Een hamlap komt qua smaak het beste overeen met Spam, hoewel de textuur en het uiterlijk zullen verschillen van wat u gewend bent.

een ham

Echter, hoef je het niet te koken voordat je het eet, wat een groot voordeel is.

Varkensvlees Roll

Een ander heerlijk varkensvleesproduct dat een uitstekende Spamvervanger is varkensrollade.

Het heeft een soortgelijke zoute, rokerige smaak die heerlijk gebakken of in de magnetron smaakt.

Varkensrolletjes moet je echter niet rauw eten vanwege de verpakking. Het is niet geconserveerd zoals Spam, dus… heeft het een veel kortere houdbaarheid.

Hot Dogs

In blokjes gesneden hotdogs zijn de beste vervanging voor Spam qua uiterlijk en textuur..

Ze hebben ook een soortgelijke zoutheid die je zou verwachten van Spam.

een hotdog

Het belangrijkste verschil is dat de textuur van rauwe hotdogs een beetje ontmoedigend kan zijn, dus is het best om ze te kokeneerst.

Tip: If you’re looking for a meatless option, tofu would also make a great alternative.

Final Thoughts

Zo, moet Spam gekookt worden? Hoewel je zou denken dat een vleesproduct als Spam gekookt moet worden, is dat niet het geval.

Je kunt Spam direct uit het blik eten zonder het eerst te verhitten.

Of, als je niet gek bent op de textuur van rauwe Spam, kun je proberen het te koken op een van de vele manieren die hierboven staan vermeld.

Het komt erop neer, Spam is veelzijdig vlees omdat je het kunt eten zoals je wilt.

Dus of je het nu rauw, gebakken of gefrituurd wilt, het zal een heerlijk eiwit zijn om toe te voegen aan een aantal gerechten. U zult zeker niet teleurgesteld zijn in het resultaat.

Lees ook:   Siemens vaatwasserfout E15 oplossen: hoe het werkt