Moeten eieren in de koelkast worden bewaard?

De meeste koelkasten hebben een opbergbak voor eieren. Vers gekochte eieren zijn echter ongekoeld. Daarom rijst de legitieme vraag waar je eieren echt moet bewaren, zodat ze lang vers blijven. Wij hebben hier het antwoord voor u.

Natuurlijke bescherming

De natuurlijke beschermende huid, de nagelriem, beschermt het ongekoelde ei tot 18 dagen na het leggen voor Ontkiemenzolang het maar niet wordt afgewassen. Aangezien eieren in Duitsland ongewassen worden verkocht, is koeling in de verkooppunten niet nodig. Na aankoop heb je ook eieren nodig Niet direct in de koelkast bewaren. Om de versheid zo lang mogelijk te bewaren, is de koelkast de betere keuze. Meestal vindt u op de eierdoos de datum vanaf wanneer koeling wordt aanbevolen.

Duurzaamheid

Over het algemeen, rauwe eieren in de koelkast minstens 12 graden Celsius tot Houdbaarheid van 28 dagen. Bij 2 tot 6 graden Celsius wordt de houdbaarheid verlengd tot maximaal 6 weken. Hardgekookte eieren kunnen maximaal 2 weken worden bewaard bij maximaal 6 graden.

Eenmaal koelkast – altijd koelkast

Zodra je eieren hebt gekoeld, blijf dan voor hun Temperatuurgevoeligheid daardoor. Zodra eieren weer opwarmen, vormt zich condensatie op de eierschaal. Als gevolg hiervan verliezen eieren hun natuurlijke beschermende huid tot vreugde van ziektekiemen.

Eieren in de koelkast

Als je eieren al in de koelkast hebt bewaard, moet je ze daar laten Bron: Cv

Hoe eieren op de juiste manier in de koelkast te bewaren

Een grote afstand tot geurig voedsel voorkomt een verandering in de smaak van het ei. Met de Tip naar beneden , blijft de luchtbel onder de eierschaal behouden. Het rauwe ei blijft dan langer vers. Bewaar eieren vanwege temperatuurschommelingen bij het openen niet In het Koelkast deur op. Handig is dat u eieren in hun Eierdoos laten. Helaas kunnen er echter veel ziektekiemen zijn die zich vervolgens in de koelkast verspreiden. Vul de eieren daarom beter tot een wasbaar Eierdoos op.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Bavaroistaart met rood fruit en witte chocolade

Tip: Laat het deksel van de eierdoos weg zodat er geen condensvorming op de eierschaal ontstaat.