Gerecht: Hoe maak je Nachoschotel met rundsvlees

Nachoschotel met rundsvlees

Heerlijke en gemakkelijke nachoschotel

Ben je op zoek naar een gemakkelijke maaltijd die snel klaar is en toch heerlijk smaakt? Dan is de nachoschotel met rundsvlees zeker iets voor jou! Dit gerecht is perfect voor een gezellige avond met vrienden of familie, of gewoon als je zin hebt in iets lekkers en snel.

Wat heb je nodig voor deze nachoschotel?

Om deze heerlijke nachoschotel te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blikje kidneybonen
  • 1 zak tortillachips
  • 200 gram geraspte kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • zout en peper

De bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Stap 1: Het rundsvlees bakken

Verhit de olijfolie in een grote pan en bak het rundergehakt op middelhoog vuur tot het bruin is. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze mee tot ze zacht zijn. Voeg de paprika’s toe en bak ze 5 minuten mee.

Stap 2: De tomatensaus maken

Voeg de tomatenblokjes, kidneybonen, paprikapoeder, chilipoeder, komijnpoeder, zout en peper toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar en laat het geheel 10 minuten sudderen.

Stap 3: De nachoschotel samenstellen

Verdeel de helft van de tortillachips over de bodem van een ovenschaal. Schep hier de helft van het rundvleesmengsel overheen. Herhaal dit met de rest van de tortillachips en het rundvleesmengsel. Strooi de geraspte kaas over de bovenkant van de schotel.

Stap 4: De nachoschotel afbakken

Lees ook:   Hoe Saus Dikker Maken Met Bloem? (TOP 5 Tips)

Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de nachoschotel 10-15 minuten, tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

De perfecte nachoschotel

Deze nachoschotel is een heerlijke en gemakkelijke maaltijd die snel klaar is en toch vol van smaak. Het rundvleesmengsel is lekker pittig en de kaas maakt het geheel af. Serveer de nachoschotel met wat zure room en guacamole, en je hebt een heerlijke maaltijd waar iedereen van zal genieten!

FAQs

1. Kan ik de nachoschotel ook vegetarisch maken?

Ja, je kunt het rundergehakt vervangen door vegetarisch gehakt of extra groenten toevoegen, zoals champignons of courgette.

2. Kan ik de nachoschotel van tevoren maken?

Ja, je kunt de nachoschotel van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Bak de schotel af in de oven wanneer je klaar bent om te eten.

3. Kan ik andere groenten gebruiken?

Ja, je kunt andere groenten gebruiken, zoals mais, zwarte bonen of spinazie.

4. Kan ik de kaas vervangen door een andere kaas?

Ja, je kunt de kaas vervangen door een andere kaas, zoals cheddar, mozzarella of gouda.

5. Kan ik de nachoschotel invriezen?

Ja, je kunt de nachoschotel invriezen. Laat de schotel eerst volledig afkoelen en verpak hem dan in een luchtdichte verpakking. Bewaar de schotel maximaal twee maanden in de vriezer.

Conclusie

De nachoschotel met rundsvlees is een heerlijke en gemakkelijke maaltijd die snel klaar is en toch vol van smaak. Met zijn pittige rundvleesmengsel en smeltende kaas is dit gerecht perfect voor een gezellige avond met vrienden of familie. Probeer het zelf en geniet van deze heerlijke nachoschotel!