Notenkraker kopen? Wat zijn de beste en verschillende notenkrakers ? Black friday


Een snack die niet alleen lekker is maar ook nog gezond? Wie graag een lekker hapje neemt bij de borrel en liever geen zak vette chips open wil trekken kan beter kiezen voor noten. Verse noten zijn niet alleen lekker maar zitten ook nog vol met voedingsstoffen.

En het is ook nog eens gezellig en leuk om zelf noten te kraken. Om dat goed te kunnen doen moet je natuurlijk wel een notenkraker in je bezit hebben. Deze zijn te koop voor zowel grote als kleine noten.

Ga je eenmaal beginnen met noten kraken dan wil je dat natuurlijk ook op de juiste manier doen. Bij voorkeur ook nog zonder veel moeite. Je zal dus een goede notenkraker moeten hebben om je te helpen.

Dan rijst de vraag wat nu de meest geschikte notenkraker is. En er zullen heel veel mensen zijn die graag een notenkraker in huis willen halen die er ook nog eens heel mooi uitziet. Een exemplaar waar je gewoon blij van wordt als je hem op je tafel ziet liggen.
notenkraker
Ga je op zoek naar een notenkraker dan zie je al heel snel dat er ontzettend veel keuze is. Er zijn een groot aantal verschillende notenkrakers te koop. Daarvan lijken er ook nog eens een aantal precies op elkaar zodat je op een gegeven moment niet meer weet welke je moet kopen.

Om je helpen bij het vinden van de voor jou ideale notenkraker lees je in dit artikel waar je op moet letten als je een notenkraker gaat kopen. Ook is er een top 3 waarin je heel veel informatie kan vinden. Op die manier vind jij snel de voor jou geschikte notenkraker zonder dat je daar zelf veel tijd in hoeft te steken of moeite voor moet doen.

De 3 beste notenkrakers

Vind je de bovenstaande manieren om een noot te kraken toch niet geschikt? Dan zit er niets anders op dan een notenkraker aan te schaffen. Zeker als je regelmatig noten eet wil je natuurlijk een notenkraker die van een goede kwaliteit is. Met een van deze 3 doe je geen miskoop:

Drosselmeyer

Drosselmeyer Notenkraker

Bekijk de dagprijs

Dit model notenkraker van het merk Drosselmeyer is een notenkraker die een dubbele hefboom heeft. Verder heeft dit model ook nog een reservoir waarin je de resten van de dop op kan vangen. Dit model heeft niet voor niets door zijn ontwerp een award gewonnen. Hij wordt gezien als de beste en krachtigste notenkraker die momenteel op de markt is.

Met deze notenkraker kan je op een snelle en makkelijke manier je noten kraken. Om deze notenkraker te gebruiken laat je de noot in de notenkraker vallen. Vervolgens bedek je de opening. Hierdoor zal de noot niet weg kunnen springen. Knijp nu in de hendel en de noot is gekraakt.

Zowel de noot als de dop worden in het reservoir opgevangen. Deze notenkraker is gemaakt in Zweden en is gemaakt van gietijzer. Hij wordt geleverd in een geschenkdoos. Hij ziet er door zijn strakke design heel mooi uit. Het is een prima notenkraker waarmee je snel en makkelijk noten kan kraken.

 • Kleur: Rood
 • Materiaal: Gietijzer
 • Vaatwasserbestendig: Nee
 • Product breedte: 11 cm
 • Product hoogte: 11 cm
 • Product lengte: 5,2 cm
 • Gewicht: 0,4 kg
 • Aanvullende functies: Geen
 • Breekbaar: Nee

Westmark Estetico

Westmark Estetico Notenkraker

Bekijk de dagprijs

Als je snel je noten wilt kraken doe je dat met deze notenkraker. Dit model heeft de vorm van een tang en is voorzien van grepen die gemaakt zijn van walnotenhout. Het deel waarmee je de noten kraakt is gemaakt van hoogwaardig gepolijst gegoten zink. Er zit ook nog een laag van nikkel overheen.

Met deze notenkraker kan je verschillende noten kraken. Hij is geschikt voor hazelnoten, walnoten, pecannoten en amandelen. De afmetingen van deze notenkraker zijn 18,1 x 4,6 x 1,8 cm. Ook deze notenkraker is door zijn houten grepen niet geschikt om te worden schoongemaakt in de vaatwasser.

 • Kleur: Zilver – Bruin
 • Materiaal: Staal
 • Vaatwasserbestendig: Nee
 • Product breedte: 4,6 cm
 • Product hoogte: 1,8 cm
 • Product lengte: 18,1 cm
 • Gewicht: 0,2 kg

Uulki paddenstoel

Uulki Houten Notenkraker Paddenstoel

Bekijk de dagprijs

Wil je een leuke notenkraker die je ook nog prima als decoratie kan gebruiken? Deze notenkraker in de vorm van een paddenstoel is gemaakt om er alle soorten noten mee te kunnen kraken. Hierbij maakt het niet uit of je er nou amandelen, pecannoten, hazelnoten of walnoten mee kraakt.

Er is niets zo leuk als met deze paddenstoel je eigen noten kraken. Het is ook nog eens een heel leuk cadeau om weg te geven. Behalve met een rode hoed is dit model ook te koop met een bruine hoed. Met deze notenkraker is ieder soort noot zo gekraakt!

Het maakt niet uit of je noten in de winkel hebt gekocht of zelf hebt geraapt in het bos. Met deze paddenstoel is noten kraken niet alleen gezond maar ook nog gezellig en leuk. Ondanks zijn kleine formaat van 10 cm hoog zal je heel lang plezier hebben van deze mooie notenkraker.

Je gebruikt deze notenkraker ook nog eens heel eenvoudig. Eerst draai je aan de hoed van de paddenstoel. Dit doe je net zo lang tot dat deze hoog genoeg staat. Nu plaats je een noot onder de schroef. Draai vervolgens net zo lang totdat de noot gekraakt is.

Dit model is gemaakt van Europees beukenhout. Je hoeft hem maar heel af en toe een keer schoon te maken. Dit doe je door de notenkraker schoon te maken met een doek. Als hij echt vies is kan je hem onder warm stromend water houden en aan de lucht laten drogen. Begint de notenkraker er dof uit te zien? Smeer hem dan regelmatig in met een beetje speciale houtolie.

 • Kleur: bruin | rood
 • Materiaal: Hout
 • Product breedte: 6 cm
 • Product hoogte: 10 cm
 • Product lengte: 6 cm
 • Gewicht: 0,1 kg

Wat is een notenkraker?

Een notenkraker is een stukje gereedschap waarmee je heel makkelijk noten kan kraken. Hiermee kan je dus heel makkelijk de noot uit de dop halen. Nu kan je de inhoud op gaan eten. De meeste modellen werken volgens een hefboomprincipe. Er zijn ook notenkrakers die ongeveer net zo werken als een bankschroef. Hiermee kraak je al draaiend de noot open.

De notenkraker bestaat al sinds de 15e eeuw. Destijds zagen ze eruit als ridders, koningen of soldaten. Ze werden gesneden uit hout en hadden een grote mond. In deze mond kon je vervolgens de noten kraken en opeten.

Walnoten en hazelnoten kraken

De naam notenkraker zegt natuurlijk al genoeg. Het is een apparaat waarmee je heel makkelijk allerlei soorten noten kan kraken. Bij veel modellen heb je de mogelijkheid om zowel grote als kleine noten te kraken. Over het algemeen hebben deze krakers een grotere kraker aan de achterkant en een kleine aan de voorkant.

Wil je met je notenkraker walnoten gaan kraken? Zorg er dan voor dat je een notenkraker hebt waar een walnoot in past. Door de speciale structuur van walnoten is het niet altijd even makkelijk om deze goed te kraken. Dit geldt ook voor hazelnoten.

Als je liever niet te veel troep hebt tijdens het kraken van je noten kan je ervoor kiezen om een notenkraker te kopen die een reservoir heeft. Hierin vallen de schillen. Deze kan je makkelijk leeg maken. Zo hoef je nadat je noten hebt gekraakt niet meteen de stofzuiger te pakken.

Een notenkraker van hout

Notenkrakers worden gemaakt in allerlei vormen en in verschillende maten. Natuurlijk zijn er ook houten notenkrakers. Deze zijn te koop in verschillende soorten en werken op diverse manieren. Het mooie van dit soort notenkrakers is dat het natuurproducten zijn. Ze zijn dus ook nog eens milieuvriendelijk.

Kies je er dus voor om een notenkraker van hout aan te schaffen in plaats van een model van plastic of kunststof draag je ook nog eens je steentje bij aan het behoud van de natuur. Zo heb je niet alleen een mooie notenkraker maar ook nog een duurzame.

De houten tang notenkraker

Er zijn ook houten notenkrakers te koop die werken met een hefboomprincipe. Dit hebben ook de meeste metalen notenkrakers. Een model van hout is over het algemeen net wat groter dan een metalen notenkraker. Dit komt omdat hout niet zo sterk is als metaal.

Toch is het zo dat ook deze houten notenkrakers net zo goed hun werk doen als een exemplaar van metaal. Het grote voordeel van een houten notenkraker veel beter is voor het milieu dan een metalen notenkraker.

Het nadeel is dan weer dat een houten notenkraker veel groter is dan een notenkraker van metaal. Hierdoor neemt deze veel meer ruimte in. Het kost je dus meer plek in je keukenkastje of lade. Ook kan je een houten notenkraker niet schoonmaken in de vaatwasser.

Nu is het natuurlijk zo dat een notenkraker niet echt vies wordt tijdens het gebruik. Daarom is het feit dat deze niet in de vaatwasser kan niet echt een groot probleem. Daarom is een exemplaar van hout de beste keuze voor milieubewuste mensen. Als je wel een notenkraker wil die in je vaatwasser kan zit er niets anders op dan voor een model van een ander materiaal te kiezen.

Houten schroefdraad notenkraker

Deze soort notenkraker werkt door middel van een schroefdraad. Die wordt in een stuk hout gestopt. Je stopt bij deze notenkraker de noot in het stuk hout. Dit is in de meeste gevallen rond of ovaal. Vervolgens draai je de houten schroefdraad aan. De kracht die ontstaat door aan de schroefdraad te draaien zorgt ervoor dat de noot kraakt.

Precies zoals een houten tang notenkraker is ook dit model weer heel goed voor het milieu. Helaas kan ook een houten schroefdraad notenkraker niet worden schoongemaakt in de vaatwasser. Wil je deze dus schoonmaken dan zit er niets anders op dan dit even met de hand te doen.

Houten pop notenkraker

Verder zijn er ook nog notenkrakers te koop die de vorm van een poppetje hebben. Deze lijken op de oorspronkelijke notenkrakers die in de 15e eeuw gebruikt werden. Deze modellen werken ook met een hefboom. Deze hefboom duwt tegen de onderkaak van het poppetje.

Bij deze soort notenkrakers leg je de nooit in de mond van het poppetje. Vervolgens trek je de hefboom aan. Nu “bijt” de mond van het poppetje in de noot en deze wordt gekraakt. Het leuke van dit model is dat je een echte originele notenkraker hebt. Net zoals ze oorspronkelijk gemaakt werden.

Er is een grote variant aan poppetjes te koop dus je hebt genoeg keuze. Jij kiest er dus zelf eentje uit die je mooi vindt. Het grote voordeel van deze soort notenkrakers is dat ze er ontzettend leuk uitzien. Het is niet alleen een notenkraker maar ook nog een leuke decoratie in je huis,

Het nadeel bij deze notenkrakers is ook weer dat je ze niet in de vaatwasser kan stoppen. Omdat een notenkraker bij juist gebruik niet echt vies zal worden hoeft dit geen probleem te zijn. Je kan de notenkraker wel schoonmaken met een vochtige doek. Eventueel met een sopje met een beetje afwasmiddel.

Noten kraken zonder notenkraker

Soms heb je dat, je hebt noten gekocht en je notenkraker is nergens te vinden. Om je komt erachter dat je er nog geen in huis hebt. Om toch van je verse noten te kunnen genieten zal je op zoek moeten gaan naar een manier om dit zonder het gebruik van een notenkraker te kunnen doen.

Je kan hiervoor een aantal verschillende manieren gebruiken. Hieronder vind je een aantal manieren waarop je toch je noten kan kraken. Ook als je geen notenkraker binnen handbereik hebt.

Met twee noten

Als je op deze manier noten wilt gaan kraken heb je er wel behoorlijk wat kracht voor nodig. Je moet er dus sterke handen voor hebben. De methode werkt heel simpel. Je neemt twee noten in je hand en drukt deze vervolgens krachtig tegen elkaar. Als je hierbij genoeg kracht uitoefent en je houdt de noten op de juiste manier vast zal een van deze twee noten gekraakt worden.

Het zal waarschijnlijk wel even wat oefening vergen maar als je eenmaal de juiste slag hebt gevonden zal je op deze manier makkelijk een stel noten kunnen kraken. Deze methode is alleen handig als je maar een klein aantal noten wilt kraken. Wil je er een groot aantal kraker, dan zal je heel snel moe worden. Hoe sterk je ook bent!

Als je op deze manier noten kraakt zal je ongetwijfeld ook pijn krijgen aan je handen. Omdat sommige noten scherp kunnen worden als ze worden gekraakt moet je ook een beetje oppassen. Er bestaat namelijk een kans dat je jezelf open zou kunnen snijden aan een notendop.

Met een hamer

Misschien lijkt het een beetje op werken met grof geweld, maar toch kan je noten ook heel goed kraker door een hamer te gebruiken. Hiervoor leg je de noot op een stevige ondergrond. Dit kan bijvoorbeeld een houten broodplank of een snijplank zijn. Ga niet op de noot slaan!

Je plaatst de noot op de plank en zet er vervolgens de hamer bovenop. Nu druk je heel voorzichtig op de hamer. Als je genoeg druk uitoefent zal de dop van de noot het na een tijdje gaan begeven. Je hoeft dus niet op de noot te slaan. Dit zorgt er alleen voor dat de noot wegvliegt of dat deze plat wordt.

Ook zou er een kans bestaan dat de noot door erop te slaan met de hamer letterlijk in je oog springt. Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt moet je dus nooit met de hamer op de noot slaan. Het enige wat je hoeft te doen is een beetje druk te zetten.

Met een steen

Een noot kraken met een steen doe je eigenlijk precies hetzelfde zoals je met een hamer doet. Zorg ervoor dat je een steen kiest die ongeveer het formaat heeft van je vuist. Voordat je de steen gaat gebruiken om de noot mee te kraken kan je deze het beste even wassen.

Vervolgens leg je de noot op een harde ondergrond. Druk nu met de steen op de noot. Door het gewicht van de steen en de druk die je ermee zet zal de dop het begeven. Je noot is op deze manier dus snel gekraakt.

Onder een stoelpoot

Er zijn bepaalde gevallen waarbij je soms echt vindingrijk moet zijn om je noot te kunnen kraken. Je hebt er iets voor nodig om kracht mee te kunnen zetten. Wil je noten kraken en is er nergens een steen of een hamer te vinden? Kijk dan eens of je een stoel kan gebruiken.

Je legt de noot onder een van de poten en druk vervolgens de stoel naar beneden. Binnen de kortste keren zal je nooit gekraakt zijn. Het beste kan je hiervoor eerst de vloer even schoonmaken of er een stukje keukenpapier onder leggen.

Creatief zijn

Je kraakt een noot dus door er wat druk op te zetten. Er zijn hiervoor een groot aantal mogelijkheden. Waarschijnlijk kan je er zelf ook wel een paar bedenken. Je kan bijvoorbeeld op de noot gaan staan of deze tegen de muur gooien.

Topmerk notenkrakers

Mensen die liefhebbers zijn van noten en graag hun eigen noten willen kraken zouden ervoor kunnen kiezen om dit gewoon met de hand te doen. Dit is echter niet de ideale manier. Wil je simpel je noten kraken dan doe je dit natuurlijk met een notenkraker.

Als je zeker wilt weten dat je een goede notenkraker koopt, kies er dan een van dit bekende merk. Zo weet je heel zeker dat je er een lange tijd mee zal kunnen doen en zal je met nog meer plezier je eigen noten kraken.

Drosselmeyer

Bij dit merk worden er artikelen ontworpen die stuk voor stuk gegarandeerd werken. Ze zijn niet alleen makkelijk in gebruik maar zullen ook nog eens een lange tijd meegaan. Bij dit merk zorgen ze ervoor dat hun producten niet alleen verbeterd worden maar dat deze perfect zijn.

Dit merk kiest ervoor om alleen de allerbeste artikelen te leveren. Dus alles wat zij maken is zeker de moeite waard om aan te schaffen. Ze hebben onder andere een model in hun assortiment waarmee je niet alleen de noot kraakt maar ook de dop op kan vangen.

Waar koop je een notenkraker?

Heb je lekkere noten gekocht en wil je meteen beginnen met kraken? Als je dan geen notenkraker in huis hebt is de kans groot dat je meteen naar de winkel rent om er een te gaan kopen. Als je niet weet bij welke winkel je hiervoor moet zijn kan je het eens proberen bij een van deze opties.

Blokker

Deze winkel is bij iedereen bekend omdat het de grootste huishoudwinkel van Nederland is. Je vindt hier alles wat je maar nodig zou kunnen hebben om je huishouden op rolletjes te laten lopen. Omdat je hier alles kan kopen wat je zoekt om in huis te gebruiken is het zeker een goed idee om deze winkel in te gaan als je een notenkraker zoekt.

Bij deze winkel vind je een groot aantal notenkrakers. Ze zijn te koop voor alle mogelijke soorten noten te kraken. Kan je nu niet naar de winkel maar wil je toch graag weten wat er bij Blokker te koop is? Kijk dan gerust even rond op hun website.

Hema

Er zijn heel veel mensen die deze winkel regelmatig een bezoekje brengen. Vaak om even een lekker bakje koffie te drinken of om een heerlijke rookworst te kopen. Natuurlijk kan je hier ook terecht om heerlijk gebak en taarten te kopen. Ook hebben ze kleding, kantoorartikelen, verf en serviesgoed.

Ze verkopen bij deze winkel ook een aantal handige notenkrakers. Je vindt ze hier in verschillende modellen. Ze zijn geschikt voor het kraken van diverse noten. Omdat Hema alleen producten verkoopt van hun eigen merk weet je zeker dat je hier iets goeds koopt zonder daar te veel voor te moeten betalen.

Action

Waarschijnlijk is er niemand te vinden die deze winkel nog niet kent. Je kan hier namelijk terecht voor een enorm aantal leuke, handige spullen. Ze hebben hier beddengoed, schoonmaakartikelen, gereedschap, behang en speelgoed. Ook voor keukenspullen kan je hier prima terecht.

Zoek je een notenkraker dan is het zeker niet verkeerd om eens bij de Action te kijken. Deze winkel heeft ook verschillende notenkrakers in het assortiment. Zeker voor mensen die niet te veel geld kwijt willen zijn aan een notenkraker of een wat kleiner budget hebben is deze winkel een prima optie. Hier kan je voor heel weinig geld een handige notenkraker kopen.

Recent Posts