Hoe zit het met het gebruik van kookplaten : inductie, glaskeramiek, elektriciteit of gas? De meeste kookplaten zijn gemakkelijk te gebruiken. Ze maken een min of meer nauwkeurige bereiding mogelijk, afhankelijk van de gebruikte energie (inductie, elektriciteit of gas). De kookplaat is ongetwijfeld het belangrijkste apparaat in de keuken. Een conventionele kookplaat heeft 3 of 4 vuren, afhankelijk van het model en een voor- of zijbedieningspaneel. Volg onze gids om alles te weten te komen over het gebruik van kookplaten.
Wat zijn de verschillende kookmethodes?
Er zijn drie kookmethodes:
- Platen inductie;
- Platen Kookplaaten platen Elektrisch;
- platen bij gas.
De kookplaat naar inductie Oosten Eenvoudigst te gebruiken en de meest economisch in energie. Kookplaten Elektrisch (elektrische kookplaat of glaskeramiek) zijn ook Eenvoudig in gebruik, maar ze zijn minder zuinig vanwege hun traagheid, belangrijker in het geval van de elektrische plaat.
Hoe gebruik je een inductiekookplaat?
Inductie is een van de Nieuwste technologieën van de kookplaat. De inductiekookplaat verwarmt 4 liter water in minder dan 10 minuten. Het magnetische systeem biedt een Hoog beveiligingsniveau en de werkingswijze zorgt ervoor dat je Energiebesparing, omdat de inductiekookplaat alleen opwarmt wanneer hij in contact komt met een Aangepaste pan (gietijzer of staal). Hier zijn de stappen om uw inductiekookplaat te gebruiken:
- Verbinden uw kookplaat op een stopcontact;
- Plaats je pannen direct op de inductie kookplaat;
- Stel vervolgens de timer in en de gewenste kooktemperatuur;
- Start de koken.
Controleer of de diameter van uw pan of uw kachel komt goed overeen met die van de inductiekookplaat om de elektriciteitsverbruik en koken. U kunt de evolutie van de temperatuur op het oppervlak van de plaat volgen tijdens het koken.
Hoe gebruik je een glaskeramische plaat?
De glaskeramische kookplaat heeft een glazen kookplaat bovenop met 3 of 4 huishoudens van verschillende macht. Het presenteert Veel voordelen en het is gemakkelijk te starten en te gebruiken. Het licht op dankzij de bedieningspaneel die Tactiele of door Controllers op de zijkant van de bakplaat geplaatst. Ze staan een geleidelijke aanpassing kooktemperatuur. Voor extra veiligheid, de afvalwarmte-indicator vertelt u welke oppervlakte van uw kookplaat is na gebruik nog warm. Het maakt het gebruik van elk type pan met platte bodem. De glaskeramische plaat is ook erg Gemakkelijk schoon te maken. Na het koelen van de haarden is het simpelweg voldoende om Gooi de handdoek in de ring op het oppervlak. Alle Keramische kookplaten zijn uitgerust met open haarden Stralend of Halogeen.
Gebruik van glaskeramische plaat met stralende focus
De stralende haard is ideaal voor het maken van Laat je gerechten sudderen. Het enige wat u hoeft te doen is Leg de pan op de bakplaat, selecteer de gewenst kookniveau en je gerechten zullen sudderen bij constante en normale temperatuur. De stralende haard werkt dankzij weerstanden geplaatst net onder het glas van de plaat die een Normale warmte over het gehele oppervlak van de plaat. Dit brengt u niet in gevaar van het verbranden van je eten.
Gebruik van halogeen open haard keramische plaat
Het huis halogeen werken van Opeenvolgende warmtepulsen dankzij een infrarood systeem. Deze plaat is ideaal voor Grill vlees snel of een ander voedsel in een koekenpan. Met dank aan de snelle temperatuurveranderingU kunt grijpen over hoge hitte laat het vuur vervolgens zakken om door te gaan met Zachter koken, maar die altijd door warmtepulsen.
Hoe werkt een elektrisch gasfornuis?
Zorg ervoor dat u alleen pannen met platte bodem zodat het hele oppervlak van de container in contact komt met de elektrische plaat. De ontsteking van de plaat gebeurt met behulp van een Controle banner (frontaal of lateraal) voor steek de gewenste open haard aan op de gewenste temperatuur. Dankzij de verschillende verwarmingssnelheden kunt u bereid elk gerecht. Een Power LED vertelt u het gebruik van de plaat. De elektrische plaat is langzamer opwarmen dan de keramische kookplaat en de temperatuur ervan neemt ook langzamer af. De temperatuurinstelling is minder nauwkeurig dan voor andere soorten kookplaten (inductie, vitrocerame of gas).
Hoe werkt een gaskookplaat?
De ontsteking van de gasplaat is Automatisch. Wanneer u op de knop drukt, wordt een Vonk treedt op en de vlam verschijnt. Met koken op gas kunt u zich aanpassen Precies temperatuur om controle koken voedsel. Het biedt de mogelijkheid om koken op hoog vuur als op laag vuur en om in één te passeren fractie van een seconde van de een naar de ander. De vlam is eenvoudig instelbaar aan de aanblik. Koken op gas is Sneller dan koken met elektriciteit via de Warmte van branders die zich verspreidt ogenblikkelijk. U kunt gebruik maken van elk type pot of pan zelfs als de bodem niet plat is. Contact met de vlam zal toch de neiging hebben om maak de bodem van de containers zwart. Pas echter op dat u uw kooktoestel nooit onbeheerd achterlaat tijdens het koken vaste vetten of oliën, omdat ze vlam vatten bij hoge temperaturen. Het gebruik van een gaskookplaat vereist daarom een Wat aandacht om elke projectie te vermijden.
Want koken moet één blijven echt plezier, is het belangrijk om te kiezen voor een kookplaat die past zich aan uw situatie aan. Welke energie je ook kiest, het belangrijkste is dat je Gerust en veilig tijdens gebruik.
Inhoudsopgave