Pasta met kikkererwten en paprikasaus

Pasta met kikkererwten en paprikasaus is een heerlijk en voedzaam gerecht dat perfect is voor een gezonde en smaakvolle maaltijd. De combinatie van pasta, kikkererwten en paprikasaus zorgt voor een vullende en smaakvolle ervaring. Dit recept is eenvoudig te bereiden en kan worden aangepast naar eigen smaak. Hieronder vind je het recept voor pasta met kikkererwten en paprikasaus.

Recept: Pasta met kikkererwten en paprikasaus

Benodigdheden:

  • 300 gram pasta naar keuze
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse basilicumblaadjes ter garnering

Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de rode en gele paprika in blokjes, de ui in dunne ringen en pers de knoflook.
  3. Verhit olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  4. Voeg de paprikablokjes toe en bak ze mee tot ze zacht zijn.
  5. Voeg de kikkererwten, tomatenblokjes, paprikapoeder, oregano, basilicum, zout en peper toe.
  6. Laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen op laag vuur.
  7. Giet de gekookte pasta af en voeg deze toe aan de saus.
  8. Roer alles goed door elkaar en laat het nog even verwarmen.
  9. Serveer de pasta met verse basilicumblaadjes ter garnering.

Variaties van het recept:

Je kunt dit recept naar eigen smaak aanpassen. Voeg bijvoorbeeld wat geraspte kaas toe voor een extra romige smaak. Je kunt ook andere groenten toevoegen, zoals courgette of champignons, om het gerecht nog voedzamer te maken. Experimenteer met kruiden en specerijen om de smaak naar wens aan te passen.

Lees ook:   Kookveldafzuiging: BORA of Novy One? Welke dumpventilator is beter? Wat is het verschil?

Enkele tips:

  • Kook de pasta al dente voor de beste textuur.
  • Voeg een scheutje olijfolie toe aan het kookwater van de pasta om plakken te voorkomen.
  • Gebruik verse kruiden voor een extra smaakvolle twist.
  • Bewaar de leftovers in de koelkast en geniet de volgende dag van een heerlijke lunch.

Voedingswaarde:

Per portie:

  • Calorieën: 400 kcal
  • Vet: 6 gram
  • Koolhydraten: 70 gram
  • Eiwitten: 15 gram

Veelgestelde vragen:

1. Kan ik dit gerecht ook vegetarisch maken?

Ja, dit gerecht is van nature vegetarisch. De kikkererwten zorgen voor een goede bron van eiwitten.

2. Kan ik dit gerecht ook veganistisch maken?

Ja, dit gerecht kan eenvoudig veganistisch gemaakt worden door de kaas weg te laten of te vervangen door een veganistisch alternatief.

3. Kan ik dit gerecht van tevoren maken?

Ja, je kunt dit gerecht van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Verwarm het gerecht voor het serveren opnieuw op in een pan of magnetron.

Conclusie

Pasta met kikkererwten en paprikasaus is een heerlijk en voedzaam gerecht dat gemakkelijk te bereiden is. Met de toevoeging van kikkererwten krijgt het gerecht een extra portie eiwitten en de paprikasaus zorgt voor een smaakvolle twist. Experimenteer met verschillende groenten en kruiden om het gerecht naar eigen smaak aan te passen. Geniet van deze gezonde en smaakvolle maaltijd!