Gerecht: Hoe maak je Pompoensoep ‘tandoori’ met kip en kokosmelk

Pompoensoep ‘tandoori’ met kip en kokosmelk

Ben je op zoek naar een heerlijk en smaakvol recept voor pompoensoep? Dan hoef je niet verder te zoeken! In dit artikel delen we een geweldig recept voor pompoensoep ‘tandoori’ met kip en kokosmelk. Deze soep is niet alleen lekker, maar ook gezond en voedzaam. Bovendien kun je met dit recept indruk maken op je familie en vrienden. Dus lees snel verder en ontdek hoe je deze heerlijke pompoensoep zelf kunt maken.

Ingrediënten

Voor de pompoensoep ‘tandoori’ met kip en kokosmelk heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 middelgrote pompoen
  • 2 kipfilets
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel tandoori kruiden
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 liter groentebouillon
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Vers gehakte koriander voor garnering

Bereidingswijze

Volg onderstaande stappen om de pompoensoep ‘tandoori’ met kip en kokosmelk te bereiden:

Stap 1: Pompoen bereiden

Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaden en draden. Schil de pompoen en snijd hem in blokjes.

Stap 2: Kip marineren

Snijd de kipfilets in kleine stukjes. Meng de tandoori kruiden, komijnpoeder, kurkumapoeder en gemberpoeder in een kom. Voeg de kipstukjes toe en marineer ze gedurende 30 minuten.

Stap 3: Soep bereiden

Verhit een beetje olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de gemarineerde kipstukjes toe en bak ze goudbruin. Voeg vervolgens de blokjes pompoen toe en bak deze even mee.

Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen, tot de pompoen gaar is.

Lees ook:   Quinoa met krokante kip

Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa. Voeg de kokosmelk toe en roer goed door. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Stap 4: Serveren

Schep de pompoensoep ‘tandoori’ met kip en kokosmelk in kommen. Garneer met vers gehakte koriander en serveer direct.

Veelgestelde vragen

1. Kan ik dit recept ook vegetarisch maken?

Ja, je kunt de kip vervangen door extra groenten zoals courgette, paprika of champignons. Op deze manier maak je een heerlijke vegetarische pompoensoep.

2. Kan ik de tandoori kruiden vervangen door andere kruiden?

Natuurlijk, als je geen tandoori kruiden kunt vinden, kun je deze vervangen door milde kerriepoeder. Dit geeft de soep nog steeds een heerlijke smaak.

3. Kan ik de pompoensoep invriezen?

Ja, je kunt de pompoensoep ‘tandoori’ met kip en kokosmelk prima invriezen. Bewaar de soep in luchtdichte bakjes of diepvrieszakjes en geniet er later nogmaals van.

4. Moet ik de kokosmelk gebruiken?

De kokosmelk geeft de pompoensoep een romige en exotische smaak. Als je niet van kokos houdt, kun je deze weglaten of vervangen door bijvoorbeeld room.

5. Kan ik extra groenten toevoegen aan de soep?

Natuurlijk! Voeg gerust extra groenten toe aan de soep, zoals wortel, courgette of paprika. Dit maakt de soep nog voedzamer en lekkerder.

Conclusie

Met dit recept voor pompoensoep ‘tandoori’ met kip en kokosmelk heb je een heerlijke maaltijd op tafel staan. De combinatie van pompoen, tandoori kruiden en kokosmelk zorgt voor een smaakexplosie in je mond. Bovendien is deze soep gezond en voedzaam. Probeer het zelf en laat je verrassen door de heerlijke smaken!