Beste Raam Air Conditioner: Top 5 Raam airconditioners 2020


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Als u geen centrale airconditioning heeft, is een raamairconditioner de beste optie om comfortabel en koel te blijven. Raamairco’s zijn energie-efficiënt, goedkoop en leveren toch uitstekende koelprestaties. Het beste deel is dat u geen aannemer nodig heeft om een raam AC te installeren. De installatie is zo ontworpen dat het een eenvoudige doe-het-zelf klus is.

De keuze van een airconditioner voor een kamer is een eenvoudige berekening op basis van de grootte van de kamer en de raamopening. De koelcapaciteit van een raamairconditioner wordt gemeten in BTU’s (British Thermal Unit). We denken misschien intuïtief dat een airco met een hogere BTU-waarde een kamer beter zal koelen, maar dat is niet noodzakelijk het geval.

In dit artikel bespreken we de essentiële factoren bij de keuze van een raamairconditioner. We bekijken ook hoe een airconditioner de luchtkwaliteit binnenshuis kan verbeteren door pollen en stof te filteren. Er zijn veel handige functies, zoals wifi-connectiviteit en aanpasbare instellingen voor gebruiksgemak en temperatuurregeling – allemaal bedoeld om zoveel mogelijk energie te besparen. En tot slot, onze populaire favorieten helpen je het hoofd koel te houden.

Raam-airconditioners: Factoren om te overwegen alvorens te kopen

Koelcapaciteit & kamergrootte

Zoals gezegd, wordt de koelcapaciteit van de raamairco gemeten in BTU’s (British Thermal Unit). Het selecteren van een airconditioner louter op basis van BTU’s is een veel voorkomende rekenfout, waarbij geen rekening wordt gehouden met de grootte van de kamer en de raamopening. Het mooie is dat een airconditioner van de juiste grootte zowel de temperatuur als de vochtigheid in uw kamer helpt regelen. Kortom, als de airconditioner te klein is voor de ruimte, zal hij constant draaien, wat hinderlijk kan zijn en geld kan kosten. Aan de andere kant zal een te grote airconditioner uw kamer onaangenaam maken.

in een oogopslag – onze top 5 beste raamairconditioners van 2020

Hier is de lijst van onze top keuze voor raam airconditioners in 2020 – klik op de links hieronder om onze beoordeling van elk te zien.

 • 1) Beste in het algemeen: LG LW8016ER
 • 2) Beste budget: Frigidaire FFRA051ZA1
 • 3) Het stilst: GE PHC08LY
 • 4) Het beste voor grote kamers: Frigidaire FFRE123ZA1
 • 5) Meest Betrouwbaar: Friedrich CCW06B10A

Door de afmetingen van het raam te meten en de oppervlakte van de kamer te schatten, kunt u een raamairconditioner kiezen die op uw kamer is afgestemd. Hier is een tabel waarmee u de juiste BTU’s kunt berekenen op basis van de grootte van uw kamer:

Kameroppervlakte m² BTU’s
Kleine kamer .
100 – 150 5,000
150 – 250 6,200
250 – 300 7,000
Middelgrote kamer .
300 – 350 8,000
350 – 400 9,000
400 – 450 10,000
450 – 550 12,000
550 – 700 14,000
Grote kamer .
700 – 1,000 18,100
1,000 – 1,200 21,000
1,200 – 1,400 23,000
1,400 – 1,500 24,000
1,500 – 2,000 30,000
2,000 – 2,500 34,000

Bedenk dat deze tafel is voorbereid voor een generieke woonruimte. Er zijn nog een paar andere factoren die u in overweging moet nemen bij de dimensionering van uw raamairconditioner. Als uw kamer bijvoorbeeld op direct zonlicht gericht is, is het een goed idee om de BTU’s met 10% te verhogen. Als uw plafond hoger is dan 8 voet, overweeg dan de volgende maat BTU’s. Tenslotte gaat deze grafiek uit van een bezetting door 2 personen. Voor elke extra persoon 600 BTU koelvermogen.

Energie-efficiëntie: Wat is EER vs CEER?

Bij de keuze van de juiste raamairconditioner voor uw kamer is de Energie Efficiëntie Ratio (EER) een van de belangrijkste bepalende factoren. U kunt de EER van de raamairconditioner vinden op het specificatiedocument. Hoe hoger de EER, hoe efficiënter uw airconditioner. Voor de techneuten: de energie-efficiëntieverhouding is eenvoudig BTU’s tegenover watt (d.w.z. de gebruikte elektrische energie).

Het Department of Energy (DOE) heeft de definitie van EER in 2014 uitgebreid met de invoering van de CEER-rating, die staat voor Combined Energy Efficiency Ratio (gecombineerde energie-efficiëntieverhouding). Terwijl de EER de efficiëntie meet terwijl de airconditioner in gebruik is, houdt de CEER ook rekening met het stroomverbruik tijdens de stand-bystand, daarom zult u merken dat de CEER-rating iets lager is dan de EER-rating. Denk aan de oplader van je telefoon. Zelfs als u een telefoonoplader in een stopcontact laat zitten, blijft hij werken, zelfs als uw telefoon er niet aan zit.

Al met al wordt een EER-waarde van 11,2 tot 12 als zeer goed beschouwd voor een raamairconditioner. Ook een hoge EER-waarde is een relevante barometer als het gaat om de kwaliteit van een airconditioner. De meeste raam AC’s op de markt hebben EER ratings van 9 tot 12,4. Mini split, ductless airconditioners hebben een EER rating tot 20, maar ze zijn moeilijker en duurder te installeren.

De meeste moderne raamairco’s hebben het befaamde ENERGY STAR-certificaat. Als u 2 modellen probeert te vergelijken, kijkt u gewoon naar hun Energy Star-labels en vergelijkt u de EER-waarden. Stelt u zich eens voor dat u 10% minder uitgeeft aan energierekeningen en toch de beste prestaties krijgt voor airconditioning via ramen.

Wat is het beste koelmiddel voor een airconditioner?

Het beste koelmiddel voor moderne airconditioners is R-410A. De R-410A verving in 2006 de oude standaard R22 (ook bekend als HCFC-22). Kortom, als u uw airconditioner vóór 2006 hebt gekocht en u probeert hem te repareren of te vervangen, raden wij u sterk aan uw airconditioner te vervangen door een energie-efficiënter en milieuvriendelijker model dat het koelmiddel R-410A gebruikt.

Rust

Voordat u een beslissing neemt, moet u nagaan hoe lawaaierig een bepaalde airconditioner in een ruimte is. De meesten verkiezen een airconditioner die weinig of geen lawaai maakt en toch goed werkt. Een lawaaierige airconditioner kan uw slaap verstoren als u liever slaapt met een draaiende unit.

Terwijl goede airconditioners een zoemend geluid als enige geluidsbron hebben, heeft een moderne airconditioner systemen die zijn ontworpen om witte ruis te produceren. Overweeg een airconditioner die aan uw koelbehoeften voldoet en daarbij niet veel lawaai maakt.

Luchtstroom richten

De meeste raamairco’s zijn gebouwd om lucht in één richting te blazen (behalve sommige die extra draaiende ventilatoren hebben). Uw nieuwe raamairconditioner zal u beter van dienst zijn als de lucht uit de raamairconditioner naar het midden van de kamer wordt gericht. Alvorens tot aankoop over te gaan, is het wellicht een goed idee om na te gaan of uw airco louvres heeft die u kunt verstellen.

Filter Plaats

Voor een goede reiniging en een betere luchtcirculatie moet u rekening houden met de plaats van het filter. Zorg ervoor dat het filter toegankelijk is, gemakkelijk kan worden verwijderd om te worden gereinigd, en ook adequaat opnieuw kan worden geplaatst. Voor een schonere luchtcirculatie kiest u een raamairconditioner met gemakkelijk bereikbare filters.

Correcte installatie

Hier komt het erop aan te weten wat de juiste pasvorm is voor uw raam en uw kamer. De meeste raamairco’s zijn gebouwd voor dubbelvleugelige ramen. Voor openslaande ramen kunt u het beste een kamerairconditioner voor door de muur overwegen.

Zorg er bij de installatie van het toestel voor dat het op een geschikt niveau wordt geïnstalleerd, zodat het gemakkelijk en voldoende kan worden afgevoerd. Plaats het toestel op de rand van de vensterbank en als het toestel opengetrokken horren heeft, sluit de kieren dan zo goed mogelijk af.

Het is ook belangrijk dat de raamairco niet aan een vensterbank bungelt. Wij raden u ten zeerste aan om een ondersteunende hardware te gebruiken om uw AC te beveiligen.

Wat is een chassis? Wat is het verschil tussen een vast en een uitschuifbaar chassis?

Oorspronkelijk een Frans woord, betekent chassis een dragend frame. Een robuust chassis helpt uw raamairconditioner beter te beveiligen. Het is een vereiste om een chassis op een airconditioner te hebben in dichtbevolkte stedelijke buurten.

Een vast chassis is gewoon een stevig frame dat niet beweegt. Een uitschuifbaar chassis daarentegen beweegt wanneer u uw airconditioner moet onderhouden. Aangezien airconditioners meestal meer dan 50 pond wegen en onhandig te hanteren zijn, zult u een uitschuifbaar chassis op prijs stellen wanneer het tijd is om het filter te vervangen of wanneer u uw airco winterklaar wilt maken.

Garantie

Wanneer u voor de moeilijke keuze staat een van twee vergelijkbare producten te kiezen, is het garantieaanbod meestal een doorslaggevende factor. Producten met een verlengde garantie hebben meer kans om de voorkeur te krijgen boven andere. Voordat u een toestel koopt, controleert u of de fabrikant garantie biedt. Aangezien uw airconditioner 7 tot 10 jaar meegaat, kan het zinvol zijn een uitgebreid garantieplan af te sluiten om het risico van onvoorziene kosten te beperken.

Laten we nu eens kijken naar onze keuze voor de beste raamairco’s van 2020.

1) Beste totaal: LG LW8016ER

Afmetingen (B x D x H): 19 9/16-in x 19 3/8-in x 12 3/8-in | Gewicht: 58 lbs. | Geluidsniveau: 54 dB | BTU’s: 8,000 | Koelruimte: 340 sq. ft. | CEER/EER: 12.0/12.1 | Chassis: Vast: Spanning: 110V

waarom wij het goed vinden:

 • Geweldige prestaties voor deze prijs
 • Compact formaat maar met een koelvermogen van 8.000 BTU, ideaal voor kleine tot middelgrote kamers
 • 3 koelsnelheden met automatische snelheid brengen gemak
 • 4-weg luchtrichting door aanpassing van de afbuiging (omhoog, omlaag, links, rechts)
 • Afstandsbediening
 • Herinneringslampje voor filtervervanging (wordt geleverd met een wasbaar filter)
 • Ventilatieopeningen voor frisse lucht laten buitenlucht binnen wanneer u dat wilt

tegen:

 • Voldoet aan het industriegemiddelde inzake geruisloosheid
 • Wij raden u aan een zware veiligheidsbeugel aan te schaffen
 • Geen wifi. Overweeg om het zusterproduct LW8017ERSM voor wifi te kopen.

De LW8016ER kan een ruimte van meer dan 340 vierkante meter bestrijken. Deze uitstekende prestaties zijn te danken aan zijn koelvermogen van 8.000 BTU. Maar naast de dekking en het koelvermogen heeft de LW8016ER een koelsnelheid van drie ventilatoren en een 4-weg richting, wat de prestaties nog verder verbetert.

De LG raam airconditioner wordt geleverd met een wasbare filter die helpt om altijd frisse lucht in de kamer te houden. Het toestel heeft een herinneringslampje voor filtervervanging, wat het wasbare filter nog fascinerender maakt. Met 54dB overtreft het toestel net de industrienormen inzake geluidsniveau, waardoor het uitstekend geschikt is voor elke kamer in een gemiddeld huishouden.

De LW8016ER voldoet ruimschoots aan alle eisen voor een uitstekende raamairconditioner, en dit alles voor een aantrekkelijke prijs. Dat, en de geweldige energiebesparingsoptie, maakt het toestel tot een uitstekende keuze voor de meeste gezinnen.

2) Beste budget: Frigidaire FFRA051ZA1

Afmetingen (B x D x H): 16 x 15,25 x 12 | Gewicht: 41 lbs. | Geluidsniveau: 51 – 56 dB | BTU’s: 5,000 | Koelruimte: 150 sq. ft. | CEER/EER: 12.0/12.1 | Chassis: Vast: Spanning: 110V

waarom wij het goed vinden:

 • Uitstekende energieklasse
 • Budget prijs voor een snelle koeling oplossing.
 • Herstelt instellingen en start opnieuw op na een stroomonderbreking
 • SpaceWise verstelbare optionele zijpanelen worden apart verkocht voor een aangepaste pasvorm voor uw ramen

tegen:

 • Heeft geen verse lucht ventiel
 • Geen wifi.
 • Slechts een zeer kleine kamer

De populaire FFRA0511R1 werd uitgefaseerd om plaats te maken voor zijn nieuwe en energie-efficiënte broer, de FFRA051ZA1. Naast zijn uitstekende prestaties onderscheidt de Frigidaire FFRA051ZA1 zich doordat hij zeer eenvoudig te installeren is. Het enige wat u nodig hebt, is een schroevendraaier en de bijbehorende montageset, en uw raam-airconditioningunit doet weer dienst zoals het hoort.

Net als de LG LW8016ER, heeft de FFRA051ZA1 een wasbaar filter dat helpt om frisse lucht in de kamer te houden. De moeiteloze temperatuurregeling helpt de vooraf ingestelde kamertemperatuur te handhaven, zodat u altijd koel blijft. Met verstelbare zijpanelen is de unit zo ontworpen dat hij perfect bij uw raam past.

Hij heeft een intuïtieve bediening, waardoor hij vrij gemakkelijk te bedienen is, en hij is ook licht van gewicht. Dankzij het koelvermogen van 5000 BTU kan de FFRA0511R1 een kamer van 150 vierkante meter comfortabel bedienen. Het toestel maakt geen lawaai en is uitstekend geschikt voor studio’s en kleine kamers, vooral als u een krap budget hebt.

3) Meest stil: GE PHC08LY

Afmetingen (B x D x H): 19 x 18 1/8 x 14 3/8 | Gewicht: 58 lbs. | Geluidsniveau: 43 dB | BTU’s: 8,000 | Koelruimte: 200-350 sq. ft. | CEER: 11.4 | Chassis: Vast: Spanning: 115V

waarom wij het goed vinden:

 • Ultra stil met 43 dB. 50% stiller dan die van airconditioners van vergelijkbare grootte
 • Wifi connectiviteit inclusief Apple, Alexa, Google Assistent
 • Eenvoudige installatiekit inbegrepen
 • 8,000 BTU’s is ideaal voor een 250-350 sq. ft. kamer
 • Het filterresetlampje herinnert u eraan het filter te reinigen (herbruikbaar filter)
 • Wordt geleverd met zijgordijnen en EZ montagebeugel
 • Afstandsbediening

tegen:

 • GE heeft het modelnummer op dit product verdoezeld, wat de klanten in verwarring brengt. Dit model is ook bekend onder de naam AEC08LY in de grote bouwmarkten.

Als stilte de belangrijkste eigenschap is die u in een raamairconditioner wenst, dan is de GE PHC08LY het perfecte product voor uw huis. Met 43 dB is deze airconditioner stiller dan uw afwasmachine (en 50% stiller dan die van zijn concurrenten). Maar naast de ultrastille prestaties heeft de PHC08LY ook uitstekende connectiviteitsfuncties, waardoor het een van de beste raamairco’s op de markt is.

In tegenstelling tot de meeste raamairconditioners is de PHC08LY ontworpen om te werken met Apple Home Kit, Alexa en Google Assistant voor effectieve spraakbediening. U kunt het ook op afstand bedienen met uw smartphone.

De PHC08LY kan een kamer van 250 vierkante meter comfortabel afdekken, dankzij zijn koelvermogen van 8.000 BTU. Het toestel is een uitstekende keuze als u op zoek bent naar extra gebruiksgemak en een ultrastille lees-/werkomgeving.

4) Best voor grote kamers: Frigidaire FFRE123ZA1

Afmetingen (B x D x H): 24 x 21 1/2 x 18 1/6 | Gewicht: 79 lbs. | Geluidsniveau: 57-59 dB | BTU’s: 12,000 | Koelruimte: 550 sq. ft. | EER/CEER: 12.1/12.0 | Chassis: Vast: Spanning: 115V

waarom wij het goed vinden:

 • Krachtig voor een middelgrote kamer van 550 vierkante meter.
 • In staat om frisse lucht binnen te laten
 • SpaceWise verstelbare optionele zijpanelen worden apart verkocht voor een aangepaste pasvorm voor uw ramen
 • Anti-bacterieel, wasbaar filter
 • Schone lucht ionisator verwijdert pollen
 • 5 jaar koelmiddelgarantie

tegen:

 • Voldoet aan industrieel gemiddelde inzake geruisloosheid
 • Moet een zware raam beugel kopen

De Frigidaire FFRE123ZA1, met een krachtig koelvermogen van 12.000 BTU, is uitstekend geschikt voor ruimtes met een oppervlakte tot 550 vierkante meter. Naast de extra afgedekte ruimte beschikt het apparaat over wifi-connectiviteit, waardoor je het op afstand kunt bedienen met je smartphone of stem (Alexa en Google Assistant).

De FFRE123ZA1 heeft een Clean Air Ionizer functie die de lucht zuivert, pollen en ongewenste onzuiverheden verwijdert, voor een veel schonere luchttoevoer. Het toestel heeft ook een antibacterieel filtergaas en een gemakkelijk te installeren vensterkit om de goede punten toe te voegen. Als u op zoek bent naar een uitstekende raam AC die uw grote kan bedekken en een extra vleugje gemak kan bieden, dan is de Frigidaire FFRE123ZA1 perfect voor u.

5) Meest betrouwbaar: Friedrich CCW06B10A

Afmetingen (B x D x H): 19 3/4 x 23 3/4 x 14 5/8 | Gewicht: 44 lbs. | BTU’s: 6,000 | Koelruimte: 250 sq. ft. | EER/CEER: 12.2/12.1 | Chassis: Slide-out | Spanning: 115V

waarom wij het goed vinden:

 • Het uitschuifbare chassis maakt het gemakkelijk te onderhouden
 • Wasbare antimicrobiële luchtfilters worden geleverd met een visueel alarm
 • 8-voudige luchtstroomregeling voor koele lucht in alle hoeken van de kamer
 • Uitbreidbare zijgordijnen voor uitstekende pasvorm
 • Uitstekende energiebesparende ratings
 • Stille werking

tegen:

 • We wensten dat Friedrich hun geluidsniveau’s publiceerde

De Friedrich CCW06B10A is een opmerkelijke raam-airconditioningunit met ultrastille prestaties, uitstekende CEER-niveaus en een van de beste koelprestaties voor raam-airconditioning in de industrie. Tot de topfuncties behoren: de Quiet Master-technologie voor lage geluidsniveaus, wifi-connectiviteit met Amazon en Google Home-integratie, en de uitbreidbare gordijnen die tijdens de installatie voor een nauwsluitende pasvorm zorgen.

Het meest interessante kenmerk van de CCW06B10A is het onderhoudsgemak. De unit heeft een uitschuifbaar chassis, waardoor u beter toegang heeft tot het interieur voor eenvoudig onderhoud. Het gebruikt het milieuvriendelijke koelmiddel R-410A en heeft het ENERGY STAR-certificaat.

Daarnaast heeft de unit ook een geldbesparende functie die ervoor zorgt dat alleen de ventilator blijft werken als uw kamer koel is, waardoor uw energie-uitgaven nog verder dalen. Dit maakt de CCW06B10A tot de gemakkelijkste en minst dure AC-eenheid om te onderhouden.

Welke AC maat/model is het beste voor mij?

Om te bepalen welk model raamairconditioning perfect is voor uw kamer, moet u opties afwegen zoals de grootte van de kamer, energie-efficiëntie, persoonlijke smaak en natuurlijk uw budget.

Een eenheid van 5.000 BTU is perfect voor een kamer van 150 vierkante meter, terwijl een eenheid van 10.000 BTU goed is voor een kamer van meer dan 450 vierkante meter. De units die wij hebben beoordeeld hebben verschillende prijsniveaus om aan uw budget te voldoen, en ze voldoen allemaal aan de nieuwste energienormen in de industrie.

Overweeg moderne kenmerken

Gelukkig is de koeltechnologie in de loop der jaren energie-efficiënter geworden en hebben de fabrikanten voorzieningen getroffen om de bediening van deze apparaten intuïtiever en handiger te maken. We hebben enkele moderne kenmerken opgesomd die het overwegen waard zijn.

Digitale bediening
Met de digitale bediening kunt u een nauwkeurige temperatuur instellen en is de aflezing van de timer, de slaapstand en andere functies duidelijk en gemakkelijk te gebruiken.

Timer en programmeerbare start
Uitgerust met een timer en programmeerbare start kunt u plannen wanneer u uw airconditioner in- en uitschakelt en instellen hoe lang u hem wilt laten werken.

Extra kostenbesparingen en gemoedsrust zijn mogelijk wanneer u uw koelcycli kunt programmeren op basis van uw dagschema. Als u en uw gezin bijvoorbeeld om 18.00 uur thuis zijn, kunt u de airconditioner zo programmeren dat hij om 17.30 uur aangaat.

Wifi-connectiviteit
Dankzij Wi-fi-technologie kunt u uw airconditioner op afstand bedienen met een app. Deze kosten- en energiebesparende optie helpt als u vergeten bent de unit uit te zetten voordat u weggaat of als u de koeling wilt starten voordat u thuiskomt. Het is ook handig als u de slaapkamers vanuit een andere kamer in uw huis wilt gaan koelen.

Slaapstand, spaarstand, energiespaarstand
Deze standen zijn bedoeld voor energiebesparing en temperatuurregeling over een periode van gebruik per uur. U kunt bijvoorbeeld een koele temperatuur wensen voor het slapengaan, met een langzame stijging van 10 graden tot de ochtenduren.

Profiteer van een inverter airconditioner ten opzichte van een standaard compressor
Wanneer een AC is uitgerust met een inverter meet deze continu de temperatuur in de ruimte en versnelt of vertraagt de compressor. Hierdoor kan uw airconditioner de ruimte snel afkoelen. Maar de voordelen houden hier niet op. Inverter airconditioners zijn ten minste 25% stiller dan standaardcompressoren. Ze leveren u ook een aanzienlijke besparing op uw energierekening op, wat het bescheiden prijsverschil helpt te compenseren.

Standaardcompressoren koelen op één of twee snelheden (hoog en laag). AC’s met een traditionele standaardcompressor zijn een beproefde en echte keuze, maar ze zijn niet energie-efficiënt en maken ook vaak meer lawaai.

Recentelijk heeft LG dual inverter raam airconditioners uitgebracht met 9.500 / 14.0000 / 18.000 en 22.000 BTU keuze.

Luchtkwaliteitskenmerken

Ventilatorsnelheden en modus alleen ventilator
Raamunits hebben 2 tot 4 standen voor de ventilatorsnelheid. Sommige hebben alleen een ventilatormodus. Met de ventilatorsnelheden kan het klimaat in een kamer veelzijdig worden geregeld. In de modus alleen ventilator wordt de lucht nog steeds ontvochtigd en gefilterd, zelfs als de compressor niet draait.

Verse lucht optie
Als u verse lucht wilt laten circuleren, kies dan een airconditioner die verse lucht van buiten kan aanzuigen om te koelen en te ontvochtigen. Deze functie verbruikt meer energie omdat de buitenlucht moet worden gekoeld en ontvochtigd voordat ze binnen wordt gecirculeerd.

Waarschuwing filter reinigen
Een lampje of een digitale melding laat u weten dat het filter klaar is om te worden gereinigd. Door pollen, stof en vuil te verwijderen, zorgt een schoon AC-filter voor een schonere luchtcirculatie.

Ionisator
Wanneer een AC een ionisator heeft, worden verontreinigende stoffen opgevangen met een elektronische lading. Dit zorgt voor schonere lucht en kan allergieën en hooikoorts verlichten.

Automatische herstart na stroomonderbreking
Dit is een belangrijke functie voor gebieden met frequente stroomonderbrekingen. Met deze functie zal het wisselstroomnet, wanneer de stroomvoorziening hersteld is, weer inschakelen en terugkeren naar de stand van vóór de stroomonderbreking.

Afstandsbediening
Met een afstandsbediening kunt u gemakkelijk de AC-temperatuur of andere instellingen aan de andere kant van de kamer of vanuit een andere kamer aanpassen.

Raam AC vs. Draagbare AC

Raam airconditioning units doen het beter als ze goed geïnstalleerd zijn. Ze zijn energie-efficiënt, stiller, minder duur en nemen geen vloerruimte in, in tegenstelling tot draagbare airconditioners. Draagbare AC units zijn bedoeld voor woningen die ramen hebben die de installatie van raam AC units verhinderen.

Conclusie

Venster- of kamerairconditioners zijn ontworpen om te zorgen voor koelcomfort en verlichting in woningen die niet over een centraal airconditioningsysteem beschikken. Ze zijn energie-efficiënt, niet duur en gemakkelijk te installeren. De beste raamairconditioners bieden meer waar voor uw geld, en sommige hebben extra functies zoals wi-fi connectiviteitsfuncties. Raadpleeg onze catalogus met airconditioners voor ramen om er een of twee van uw keuze uit te kiezen.

Vermijd kostbare fouten: Aanvullende installatietips

Controleer of u een raamairco mag installeren
Neem contact op met de vereniging van huiseigenaren of het bestuur van uw flatgebouw om er zeker van te zijn dat u een raamairco mag installeren. U heeft misschien andere buren gezien met een AC, dat betekent niet dat de condo vereniging bepaalde specificaties en installatie richtlijnen had. Denk eraan dat veiligheid op de eerste plaats komt bij het installeren van een AC.

Investeer in montagerails en accordeonpanelen aan de zijkant
Zijpanelen in accordeonstijl helpen bij een goede pasvorm en isolatie. De montagerails hebben de juiste groeven om de zijpanelen te accommoderen voor een goede pasvorm.

Zet de raamairconditioner iets schuiner
U wilt ervoor zorgen dat het afvoerwater nooit uw huis binnenkomt. Daarom is het een goed idee om de raamairconditioner enigszins schuin te zetten, zodat de afvoerplaat het water naar buiten kan leiden.

FAQs

Hoe lang gaat een raamairconditioner mee?

Gemiddeld zal een goede raamairconditioner 10 tot 15 jaar meegaan als hij goed wordt onderhouden. De kwaliteit van het specifieke product, het algemene gebruik en de manier waarop het in de winter wordt gebruikt, zijn allemaal factoren die van invloed zijn op de levensduur en duurzaamheid.

Kun je een raamairconditioner 24/7 aan laten staan?

Het is NIET aan te raden om een raamairconditioner uren achtereen te laten draaien, omdat het apparaat dan snel kan verslijten (waardoor de levensduur afneemt). Dit zou ook uw totale energiekosten verhogen. Vergeet niet de airconditioning uit te zetten als de kamer koud en comfortabel genoeg is.

Hoe vaak moet een raamairconditioner worden schoongemaakt?

Voor goed onderhoud en een langere levensduur moet u uw airconditioner ten minste om de zes maanden reinigen. Dit zal u ook helpen detecteren wanneer het koelmiddel laag of op is.

Is het goed om water op je raamairco te spuiten?

Het is goed om een beetje warm water en een mengsel van afwasmiddel te gebruiken om vuil op de onderdelen van de airconditioner te verwijderen. U kunt ook gebruik maken van een slang met bij voorkeur een gemiddelde of lage druk om alleen specifieke onderdelen te besproeien, zoals de aluminium vinnen, spoelen en ventilator. Giet geen water op het toestel, aangezien dit elektrische schade kan veroorzaken.

Waarom druppelt mijn raamairconditioner water?

Terwijl de raamairconditioner de lucht in uw kamer koelt, onttrekt hij ook vocht aan de lucht en condenseert water. Uiteindelijk loost de AC dit water via de buitenafvoer. In sommige situaties kan het druppelende water hinderlijk zijn voor de buren of het hout van uw terras beschadigen. Het is een goed idee om het water goed af te voeren via een slang of een gootje.

Het is ook belangrijk op te merken dat een raamairconditioner nooit water in uw kamer mag laten druppelen. Dit zou wijzen op een foutieve installatie of een van de volgende scenario’s:

 • Tijd om de luchtfilters te vervangen: Na verloop van tijd kan het luchtfilter van een airco vuil worden, waardoor de spoelen van de verdamper kunnen bevriezen, wat tot een ongewenst lek kan leiden.
 • Gebarsten condensaat pan: Uw raamairconditioner heeft een interne pan die het water opvangt en naar de buitenafvoer leidt. Een barst in de condensbak kan ertoe leiden dat het water in de verkeerde richting stroomt.
 • Gebarsten afvoer: Minder waarschijnlijk, maar een scheur in uw afvoerpijp kan waterlekken veroorzaken.
 • Laag koelmiddel: In de loop der jaren kan het koelmiddelniveau in uw airco laag worden. Hierdoor bevriezen de spoelen van de verdamper en kan de afvoerbak verstopt raken.

Wat doe ik met mijn raamairco in de winter?

Het is een goed idee om de raamairconditioner in de wintermaanden te verwijderen. Als dit niet mogelijk is, moet u overwegen de blootliggende spoelen aan de buitenkant met beschermend materiaal winterklaar te maken. Lage temperaturen kunnen de talloze kleine leidingen in uw airco doen bevriezen en ontdooien, waardoor ze uiteindelijk kunnen barsten.

Wat is SEER-waarde?

SEER staat voor Seasonal Energy Efficiency Ratio (seizoensgebonden energie-efficiëntieverhouding). SEER wordt niet veel gebruikt, maar is een afgeleide van EER of CEER die we eerder hebben uitgelegd. SEER houdt rekening met veranderingen in het weer. Een airconditioner is bijvoorbeeld meestal efficiënter bij een temperatuur van 75-85 F dan midden in een hittegolf van 95-105 F.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 20 april 2020. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts