Roborock S7: eindelijk een robotstofzuiger die zowel dweilt als stofzuigt


De Roborock S7 is de meest succesvolle robotstofzuiger in de catalogus van de Chinese fabrikant. Deze hybride stofzuiger heeft een sonisch trilsysteem voor het reinigen van vloeren.

Roborock S7

Bekijk de dagprijs

Presentatie

De Roborock S7 is de nieuwste aanwinst in de familie van robotstofzuigers van de Chinese fabrikant. Dit topmodel, gelanceerd voor 549 €, heeft alle troeven in handen om te verleiden. De Roborock S7 is nog steeds uitgerust met zijn traditionele laserafstandsmeter voor een methodische oppervlaktebehandeling, maar is ook uitgerust met een schrobsysteem dat tot 3.000 keer per minuut trilt om stof van de vloer te verwijderen. Hij heeft ook een met zacht plastic beklede borstel om te voorkomen dat haar en dierenharen verstrikt raken (in tegenstelling tot nylon borstels).

Handig in gebruik

Wit en net zo rond als veel robotstofzuigers, valt de Roborock S7 niet op door zijn uiterlijk. Deze prachtige baby is 9,6 cm hoog, wat betekent dat hij niet onder de meeste lage meubels past. Hij is uitgerust met een laserafstandsmeter die methodische en nauwkeurige navigatie mogelijk moet maken wanneer u zich verplaatst.

Drie fysieke knoppen sieren de motorkap: één om hem terug te brengen naar de basis, één om hem handmatig uit of aan te zetten, en één om een plaatselijke reiniging uit te voeren. Een lichtbalk geeft de status van de robot aan: de witte LED geeft aan dat de robot aan het stofzuigen is, de blauwe LED geeft aan dat hij de vloer aan het reinigen is, de groene LED geeft aan dat hij aan het opladen is en de oranje LED geeft aan dat hij defect is.

De S7 maakt verbinding via wifi en wordt bestuurd via de Roborock-applicatie.

Connectiviteit en de toepassing

De Roborock applicatie heeft een facelift gekregen met twee nieuwe functies. Het is nu mogelijk onderscheid te maken tussen waar de machine heeft gestofzuigd en waar hij heeft gedweild.

Het is ook mogelijk om een specifieke zuigkracht of dweilstand te selecteren, afhankelijk van het te reinigen oppervlak. Deze laatste functie is vrij goed doordacht om de zuig- of waskracht te verhogen op betegelde oppervlakken en te verlagen op parket of linoleum, bijvoorbeeld.

Alle andere functies van de Roborock stofzuigers zijn er nog steeds. Natuurlijk is het mogelijk om de stofzuiger op afstand in of uit te schakelen, een wekelijks schoonmaakrooster op te stellen of de standaard- of dieptereinigingsmodus te kiezen. In de laatste modus kan de robot een “strakkere” reiniging uitvoeren om elk deel van de vloer te bestrijken; in dit geval stopt de robot met zuigen en concentreert hij zich alleen op de reiniging.

De cartografie is even nauwkeurig als altijd en de kamers waarin de robot zich bevindt, zijn gemakkelijk te herkennen.
Het is ook mogelijk om virtuele barrières op te werpen zodat de robot geen toegang heeft tot bepaalde kamers of delen van de ruimte. Het tabblad “Onderhoud” biedt de mogelijkheid om de toestand van de verschillende elementen van de stofzuiger te controleren (filter, borstel, sensoren…).

Onderhoud

Roborock heeft zijn S7 uitgerust met een zachte rubberen roller om het onderhoud te vergemakkelijken; nylon borstels hebben de neiging verstrikt te raken in haren, borstelharen en andere lange vezels.

Om het goed te doen, zou de borstel van de S7 de volledige breedte van de robot moeten beslaan, zoals de borstel van de iRobot Roomba e5.
Het verwijderen van de borstel uit de robot is een kwestie van het losmaken van het rooster dat de borstel bedekt.

De S7 heeft slechts één zijborstel om het afval in de zuigpoort te vegen. Deze borstel is bevestigd aan de stofzuiger en u hebt een kruisvormige borstel nodig om hem te verwijderen, wat erg praktisch is.

De stofafscheider van 0,4 liter bevindt zich onder de motorkap, waardoor hij gemakkelijk te verwijderen is. Het voorste gedeelte van de afvalcontainer moet worden losgekoppeld voor het legen. Het verdient aanbeveling de bak op de bodem te plaatsen om te voorkomen dat het stof eruit vliegt.

Het HEPA filter in deze collector raakt zeer snel verstopt en moet daarom regelmatig worden gereinigd. De fabrikant raadt aan het af en toe onder water te laten lopen.

Om de filtratie-efficiëntie van de Roborock S7 te controleren, hebben we hem 20 gram chocoladepoeder laten opzuigen. Aan het eind van de test bleek dat het filter 2,2 gram had vastgehouden. Dit is een voldoende hoeveelheid, wat betekent dat we het stof na elk gebruik moeten verwijderen om te voorkomen dat het te snel verstopt raakt.

Het waterreservoir (comfortabele capaciteit van 0,3 l) bevindt zich aan de achterkant van de stofzuiger. Het enige nadeel is dat de opening te klein is, zodat je het water er heel voorzichtig in moet gieten. Wat de mop betreft, raden wij aan deze na elk gebruik in de wasmachine te doen (programma 60°C).

Navigatie systeem

Met zijn laserafstandsmeter kan de S7 zijn omgeving in kaart brengen en een methodische zigzagnavigatie uitvoeren; hij begint met het opruimen van de hoeken en reinigt vervolgens de binnenkant van de kamer.

De video laat zien dat de Roborock S7 zonder problemen over een dik tapijt of een stoelpoot kan klimmen. Wij waarderen het feit dat hij uit zichzelf uit gevaarlijke situaties komt en zelden om hulp vraagt.

Hij ontwijkt gemakkelijk grote hindernissen, maar zal zonder aarzelen tegen een pantoffel of een kabel oplopen. We hebben hem zelfs een paar seconden aan een kabel zien slepen zonder te stoppen.

Tenslotte neemt deze robot de tijd om de ruimte schoon te maken en vergeet geen hoekje. Het neemt zijn tijd!

Stofzuigen

De Roborock S7 is een kei in stofzuigen… als je geduld hebt! Op harde vloeren levert hij briljant werk en slaagt erin al het afval te verwijderen, zowel in de standaardmodus (in 6 min. 50 s) als in de maximummodus (in 5 min. 11 s).

Op fijn tapijt verwijdert de S7 ook 98% van het afval in 4,5 minuten in de standaardmodus en al het afval in 5,10 minuten in de maximummodus. Ter vergelijking, de Rowenta X-Plorer Serie 60 slaagde er slechts in 64% van het materiaal op te zuigen in hetzelfde testgebied.

Tenslotte zuigt hij op dik tapijt, een bijzonder moeilijk oppervlak voor onze stofzuigers, 84% van het afval op (in standaard- en maximummodus) in meer dan 7 minuten; een zeer eervol resultaat.

Hoewel de Roborock S7 goed werkt op alle soorten vloeren, is hij erg traag. Het is merkbaar dat het zijn tijd nodig heeft om langs de wanden van het te stofzuigen gebied te gaan voordat het goed zuigt.

Reinigingsefficiëntie

Deze robot, die is uitgerust met een mop en een waterreservoir, is in staat om stof dat zich in de vloer heeft genesteld te verwijderen dankzij een vibratiesysteem (tot 3000 trillingen per minuut). Om de doeltreffendheid ervan te controleren, hebben wij het onderworpen aan het protocol dat wij toepassen op robots voor vloerreiniging. Daartoe hebben we de S7 in de diepe modus gezet en verschillende vuildeeltjes verspreid: een zoete drank, een mengsel van water en carbon black, olie en lippenstift. Na twee keer over de vervuilde plek te zijn gegaan, zagen we dat de S7 erin slaagde alle vlekken te verwijderen, behalve de lippenstift. Na een laatste pass, kan er niets meer gedaan worden, alleen deze vlek blijft over! In dit opzicht doet de Roborock het even goed als de vloerreinigingsrobots in onze vergelijking, zoals de Hobot Legee 688.

Slim genoeg is de basis van de mop uitgerust met sensoren die ervoor zorgen dat de S7 zichzelf automatisch 5 mm optilt wanneer hij een tapijt bereikt.

Geluid

Hoewel Roborock gewoonlijk vrij stille robotstofzuigers ontwerpt, is de S7 in dit opzicht geen goede leerling. Op harde vloeren stoot hij 64 dB(A) uit en op tapijten 57 dB(A).

Als u de mop op de robot legt en de “Deep”-stand activeert, stoot deze slechts 54 dB(A) uit, wat niet verwonderlijk is aangezien deze functie het wassen intensiveert door de zuigkracht te stoppen. Bij gebruik van de “Standaard” mopstand produceert de robot een geluidsniveau van 57 dB(A). Dit betekent dat de S7 ongeveer evenveel lawaai maakt bij het wassen als bij het stofzuigen.

Autonomie

De Roborock S7 doet het aanzienlijk slechter dan zijn voorgangers op het gebied van autonomie. Hij raakt leeg na 1 uur en 35 minuten in de standaardmodus. In de maximumstand keert hij na ongeveer 1 uur en 15 minuten terug naar zijn basis. Merk terloops op dat het vraagt om terug te keren naar zijn basis zodra het onder 20% van autonomie komt.

De oplaadtijd is erg lang, want het duurt bijna 2 uur en 30 minuten om de batterijen volledig op te laden.

Voordelen

 • Innovatieve trilmopfunctie.
 • Uitstekende zuigprestaties.
 • Geordende navigatie.

Nadelen

 • Batterij gaat iets minder lang mee.
 • Hoog geluidsniveau.

Roborock S7 Reinigings Test

Elke robotstofzuiger moet dit doormaken: het is testtijd!

50 gram havermout, zand en linzen worden op het laminaat en de tapijten (korte pool / lange pool) gestrooid. Afhankelijk van zijn afvalzuig- en vloerreinigingscapaciteiten, zullen we meer weten over de prestaties van de Roborock S7.

De Roborock S7 heeft op papier al de beste voorwaarden:

 • 2500 Pa zuigkracht.
 • Stofreservoir met een inhoud van 470 ml.
 • Plastic hoofdborstel (haren kunnen niet vast komen te zitten).
 • Oscillerende hoofdborstel (betere aanpassing aan oneffen vloeren).

Reinigingstest op laminaatvloer

Allereerst hebben we de Roborock S7 losgelaten op de laminaatvloer.

Het resultaat? Fantastisch!

Lens zuiging (100%)… Zelfs havermout kan de Roborock S7 niet weerstaan…
En zand? Ook geen probleem! 96% succes in onze zuigtest.

Het is heel duidelijk: harde en laminaatvloeren worden goed gestofzuigd door de Roborock S7. De reinigingsprestaties zijn onberispelijk.

Tapijtreinigingstest

Harde vloeren zijn geen grote uitdaging voor de Roborock S7.

Maar hoe zit het met tapijten?

De robotstofzuiger is uitgerust met een betrouwbaar tapijtdetectiesysteem. Dit betekent dat zodra de robotstofzuiger een tapijt aanraakt, de zuigkracht automatisch wordt verhoogd tot het “Max”-niveau.

Bovendien is de Roborock S7 uitgerust met speciale “pukkels”. Deze “roeren” het tapijt een beetje (zoals de Akkerbau). Op die manier kan het vuil beter worden losgemaakt en opgezogen.

Een andere nieuwe functie is dat de Roborock S7 eerst de randen van de mat veegt. Hier zit vaak veel vuil verborgen, dat het beste op deze manier verwijderd kan worden. Pas dan wordt de hele mat schoongemaakt.

We hebben ook de reinigingsprestaties getest op een hoogpolig tapijt.

En ook hier is de Roborock S7 een klasse apart!

Hoe goed maakt de Roborock S7 uw appartement schoon?

Na het uitstekende resultaat van onze “extreme test”, hebben we de Roborock S7 enkele weken onze flat laten schoonmaken.

Met onze vloeren (laminaat, PVC en tegels) had de Roborock S7 geen enkel probleem.

De “gebalanceerde” zuigstand was ruim voldoende om het “dagelijkse vuil” op een 100% bevredigende manier te verwijderen.

Dankzij de uitstekende lasernavigatie, werd geen enkel deel van de flat gemist.

We kunnen niet anders zeggen: we waren absoluut opgetogen!

De nieuwe rubberen borstel van de Roborock S7

De nieuwe rubberen borstel is een innovatie van Roborock.

De rubberen borstel van de Roborock S7 lost een terugkerend probleem met robotstofzuigers op.

Haar (dierlijk haar of zelfs lang menselijk haar) kan niet langer rond de borstel worden gewikkeld.
(Met een gewone haarborstel is de zuigkracht een beetje anders…).

De weinige haren die in de rubberen borstel blijven steken, hoeven niet meer met een schaar (of een reinigingsinstrument) te worden afgeknipt.

Je kunt de haren er gewoon uittrekken.

Dit maakt de Roborock S7 zeer geschikt voor huisdierenbezitters… en voor alle grote haren!

We hebben echter één nadeel kunnen vaststellen: de Roborock S7 wordt niet geleverd met een reinigingsgereedschap.

Dit is niet nodig voor de hoofdborstel, maar er kunnen zich ook haren ophopen rond de zijborstel.

Dit moet worden verwijderd met een gewone schaar.

De nieuwe rubberen borstel van de Roborock S7 heeft ook een nadeel: scherpe of zeer scherpe voorwerpen kunnen de borstel gemakkelijker beschadigen.

Reinigen van hoeken en randen

Laten we het kort houden.

Het reinigen van lijstwerk is uitstekend.

Dankzij speciale ‘wandsensoren’ beweegt de Roborock S7 zeer dicht langs de lijsten. De zijborstel veegt het vuil op, dat vervolgens gemakkelijk kan worden opgezogen.

Er zijn ook geen grote verrassingen bij het schoonmaken van hoeken.

Het resultaat is zeer bevredigend voor een ronde stofzuiger.

Alleen de D-vormige stofzuigers (bv. de Vorwerk Kobold VR300 of de Roomba S9) zijn efficiënter. Op andere gebieden zijn zij echter minder doeltreffend, omdat zij vele andere nadelen hebben.

Het zuigstation of het ledigingsstation

Met de Roborock S7, is het tijd voor innovatie! Het ledigingsstation van de Roborock S7 is een ander hoogtepunt van de robotstofzuiger.

Hij zal vanaf het najaar van 2021 verkrijgbaar zijn in twee kleuren (zwart en wit).

Wat is een vacuüm station?

Zodra uw kleine schoonmaakster klaar is met schoonmaken, keert hij terug naar het dockingstation om de batterij op te laden.

Tijdens dit proces wordt de inhoud van de mobiele stofafscheider ook opgezogen door het station voor automatische lediging!

Tot nu toe, zo goed van Roborock.

Het bijzondere van dit nieuwe ledigingsstation is dat het kan worden gebruikt met wegwerp- of herbruikbare stofzakken.

We denken aan het beschermen van het milieu… Maar ook je portemonnee!

Als u allergisch bent, kunt u altijd een wegwerpzak gebruiken in het afzuigstation als u de herbruikbare vuilcontainer niet wilt legen en schoonmaken.

Goed voor de planeet. Petje af voor jou, Roborock!

Dankzij het afzuigstation wordt het reinigingsproces vereenvoudigd en verbeterd.

Het regelmatig legen van de mobiele stofzak behoort tot het verleden…

Het grote stofreservoir in het afzuigstation hoeft slechts om de paar weken te worden geleegd. En dat is het.

Dit heeft ons tot grote fans van het vacuüm station gemaakt. Deze functie is een van de belangrijkste redenen waarom wij besloten hebben onze Roborock S5 Max met een welverdiend pensioen te sturen 🙂

Als u meer wilt weten over robotstofzuigers met een aanzuigstation, lees dan onze gedetailleerde review.

Controle en connectiviteit

Bediening met knoppen

De Roborock S7 kan worden bediend met 3 knoppen aan de bovenzijde van de robotstofzuiger.

(1) Aan/uit-knop – Start / stopt een volledige reinigingscyclus.

(2) Home knop – Terug naar laadstation

(3) Zone reiniging / Kinderslot

De kinderveilige knop (3) is bijzonder interessant. Indien u deze toets gedurende 3 seconden indrukt, kan de robotstofzuiger niet meer met de toetsen worden bediend.

Kinderen of huisdieren (bijv. katten) kunnen het reinigingsproces dus niet meer “per ongeluk” onderbreken 🙂

Mobiele toepassing

Uw Roborock S7 wordt echt “slim” als u hem gebruikt via de mobiele applicatie.

Je hebt twee alternatieven tot je beschikking:

 • Roborock app (iOS / Android)
 • Xiaomi Home (iOS / Android)

Beide apps zijn identiek wat functionaliteit betreft.

Als u meerdere Xiaomi smart home-apparaten gebruikt, raden wij de Xiaomi Home-app aan. Zo kunt u alle apparaten via één app bedienen.

Op de interne Roborock applicatie, bug fixes, updates, etc. zijn sneller.

Installatie en inbedrijfstelling

De volgende stappen zijn nodig om de smartphone applicatie in te stellen:

 • Download de applicatie van een playstore.
 • Registreer met een e-mailadres en wachtwoord.
 • Voeg uw Roborock S7 toe via het “Apparaat toevoegen” menu item.
 • Breng een Wi-Fi-verbinding tot stand.

Dat is het. De eerste reinigingscyclus kan worden gestart.

De installatie van de mobiele applicatie verliep vlot.

Na ongeveer 3 minuten was de app klaar om de robot te lanceren.

Reeks van functies van de mobiele toepassing

De mobiele applicatie biedt u tal van functies en instellingen, waardoor de dagelijkse schoonmaak van vloeren uiterst eenvoudig wordt.

De volgende functies zijn beschikbaar in de mobiele app:

 • Live-Mapping
 • Waterdebiet / zuigkracht instelbaar per ruimte
 • Activering van “Dieptereiniging” (alleen vegen)
 • Schoonmaak van individuele kamers
 • Zone reiniging
 • Creatie van 4 kaarten
 • Gescheiden kamers / samengevoegde kamers
 • Bepaling van de reinigingsvolgorde
 • Turbomatten
 • Behandeling van matten met geactiveerde wisfunctie
 • Timer functie
 • Onderhoud / Verzorging
 • Benaming onderdelen
 • Spraak commando’s
 • Taalkeuze
 • Afstandsbediening

Conclusie over het besturen van de Roborock via de applicatie

We houden het kort. De applicatie is momenteel de beste die op de markt beschikbaar is!

De reeks functies van de Roborock S7 is uniek. De installatie is zeer eenvoudig, elke bediening is intuïtief en efficiënt.

En bovenal, de applicatie werkt betrouwbaar, een beetje als een Zwitserse klok. Geen bugs, geen vertaalfouten, geen crashes. Met andere woorden, de mobiele applicatie is fantastisch en kent zijn gelijke niet.

We geven het hier terecht de hoogst mogelijke score!

Spraakbesturing van de robotstofzuiger met Alexa, Google Assistant en Apple Siri

De Roborock S7 kan bij voorkeur met spraak commando’s worden bestuurd.

Amazon Alexa, Google Home Assistant en Siri worden ondersteund.

We hebben stembediening getest met Alexa (Roborock Home Skill).

Dit werkte ook perfect.

Prestaties batterij

De Roborock S7 is uitgerust met een 5200 mAh batterij.

Dit betekent dat de robotstofzuiger uw huis tot 3 uur aan een stuk kan schoonmaken (maximale schoonmaakoppervlakte: 300 m²) met de laagste zuigstand (“Stil”).

Als u de trilfunctie (sonic sweep) gebruikt, zal de batterij nog meer worden verbruikt.

Een volledige oplading kan tot 6 uur duren (wanneer de batterij bijna volledig leeg is).

Tegelijkertijd is de robotstofzuiger uitgerust met een betrouwbare “Charge & Resume”-functie. Dit betekent dat de batterij wordt opgeladen en dat de robotstofzuiger zijn werk voortzet op de plaats waar de reiniging voordien werd onderbroken.

De krachtige batterij, ultrasnelle navigatie en oplaad- en hervattingsfuncties maken de S7 perfect voor grote appartementen/huizen.

Vermeldenswaard is ook dat als u de “volledige reinigingsstand” gebruikt (alleen vegen), de batterij nauwelijks wordt verbruikt (de zuigmotor wordt niet gebruikt).

Levering en inbedrijfstelling

Opstarten en eerste stappen

De installatie van de Roborock S7 is zeer eenvoudig.

De robotstofzuiger is praktisch al in elkaar gezet wanneer hij wordt uitgepakt.

Alleen de batterij hoeft te worden opgeladen.

Om dit te doen, plaatst u het laadstation op een geschikte plaats en plaatst u de robotstofzuiger op dezelfde plaats.

Zorg ervoor dat u voldoende ruimte overlaat (links en rechts, minimaal 50 cm).

Het opladen kan enkele uren duren.

In de tussentijd kunt u de Roborock applicatie downloaden en configureren. In het hoofdstuk “Controle (App en co.)” wordt dit proces beschreven.

Zodra de batterij volledig is opgeladen, kan de robot starten.

In de mobiele app (of door op de aan/uit-knop op de robot zelf te drukken) start u de eerste reinigingscyclus.

Accessoires inbegrepen in de levering

Er zijn maar weinig accessoires bij de levering inbegrepen. Dit is wat je zult vinden als je uitpakt:

 • De stofzuiger zelf
 • Laadstation met stroomkabel
 • Gebruiksaanwijzing
 • Veegplaat met recyclebare mop

Reserve onderdelen? Accessoires? Nope. Ze moeten apart worden gekocht. Wij vinden dit een beetje jammer. Een reserveborstel of een tweede dweil zou handig geweest zijn…

Het afzuigstation moet ook afzonderlijk worden aangeschaft. Deze zou vanaf het najaar van 2021 in Duitsland beschikbaar moeten zijn.

Meer over de Roborock S7

Hoe kan ik de wisfunctie verbeteren?

Bepaal het juiste startpunt
Voordat u Roborock S7 voor de eerste keer aan het dweilen zet, raden wij u aan om uw huis zeer grondig schoon te maken met een bezem of een gewone stofzuiger.

Hierdoor kan de Roborock S7 genieten van de beste omstandigheden.

Na uw voorjaarsschoonmaak kunt u de Roborock S7 stofzuiger uw huis om de dag grondig laten reinigen.

Op die manier wordt het “basisniveau” van zuiverheid steeds gehandhaafd.

Het is dus voldoende dat u uw flat ongeveer om de 2 weken met een dweil en emmer schoonmaakt.

Laat uw flat regelmatig schoonmaken
Stuur je kleine huishoudster om de 2 of 3 dagen om schoon te maken.

Door regelmatig te vegen, blijven uw vloeren schoon en hoeft u veel minder vaak met de hand te dweilen.

Gebruik altijd een nieuw doekje
Wij raden aan het doekje na elk doekje te wassen in de wasmachine op 40 graden (met uw vuile was).

Hoe schoner de doek, hoe beter het veegresultaat.

Helaas wordt er maar één mop meegeleverd.

Maar: reservemoppen kunnen gemakkelijk op het internet worden gekocht.

We hebben ook een totaal van 3 doekjes. Dus een schone doek is altijd bij de hand.

Maak de mop vochtig voordat u begint met schoonmaken.
We maken onze mop grondig nat voor we beginnen met schoonmaken.

Zo bent u er zeker van dat het doekje al nat is op het eerste moment van de reinigingscyclus…

… en een mooi veeg teken wordt gecreëerd.

Gebruik conventionele schoonmaakmiddelen
Allereerst raadt Roborock het gebruik van speciale reinigingsmiddelen niet aan. Volgens de fabrikant kan dit de watertank beschadigen.

Als u dus speciale reinigingsmiddelen (ontworpen voor robotstofzuigers) in het waterreservoir doet, doet u dat op eigen risico.

Wij hebben echter zeer goede ervaringen met onze robotstofzuiger (Roborock S5 Max). De toevoeging van speciale reinigingsmiddelen verbetert het wisresultaat nog.

Tip: u kunt het reinigingsmiddel ook op het doekje of rechtstreeks op de vloer druppelen.

Hoeveel vloeren kan de Roborock S7 schoonmaken?

Mogelijkheid om 4 kaarten voor 4 verdiepingen op te slaan
De Roborock S7 kan meerdere kaarten opslaan.

Er kunnen in totaal 4 borden worden opgeslagen.

Dit maakt de robotstofzuiger ideaal voor grote huizen/appartementen met meerdere verdiepingen.

Om de plattegrond voor een tweede verdieping te maken, moet u de volgende stappen uitvoeren:

Breng de Roborock S7, inclusief het laadstation, naar de tweede verdieping.
Start het reinigingsproces.

De plattegrond van de tweede verdieping zal worden gemaakt.

Zodra de robotstofzuiger verbinding maakt met het basisstation, wordt de kaart opgeslagen.

U kunt het nu bewerken zoals u wilt (kamers splitsen/samenvoegen, no-go zones maken, etc.).

Zodra de secundaire kaart is gemaakt, neem je de stofzuiger (zonder het basisstation) naar de tweede verdieping en begin je met schoonmaken. Het zal automatisch de juiste kaart weergeven.

Als de tweede verdieping schoon is, keert de robotstofzuiger terug naar waar u hem achterliet en stuurt u een signaal om hem naar beneden te halen.

Het is zo makkelijk schoon te maken met Roborock.
Roborock S7 Black - robotstofzuiger

Productspecificaties

 • Model: S7
 • Kleur: Zwart
 • Geluidsniveau Tooltip: 67 dB
 • Bedrijfstijd: Maximaal 180 minuten
 • Oplaadtijd: 360 minuten
 • Voltage: 240 V
 • Vermogen: 68 Watt
 • Vorm: Rond
 • Gewicht: 7,4 kg
 • Afstandsbediening: Nee
 • Bediening via app Tooltip: Ja
 • Dweilfunctie: Stofzuiger met dweilfunctie
 • Navigatiemethode: Laser
 • Automatisch hervatten: Y
 • Afgronddetectie: Ja
 • Smart Home Platform: Alexa Amazon | Google Assistant
 • Automatisch opladen: Ja
 • Inclusief stootrand: Nee
 • Instelbaar tijdschema: Ja
 • Vuildetectie: Ja
 • Zijborstel: Ja
 • Verpakkingsinhoud: 1x Robot 1x Oplaaddock 1x Stroomadapter 1x Moprek 1x Mop 1x Handleiding (Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans)
 • EAN: 6970995782592
 • Artikelnummer: 6970995782592
 • Product gewicht: 4700 gram
 • Gewicht verpakking: 7421 gram
 • Afmetingen verpakking: 49 x 39,8 x 15,5 cm
 • Product afmetingen (h x b x l): 9,7 x 35 x 35,5 cm
 • Fabrieksgarantie termijn Tooltip: 1 jaar
 • Taal handleiding: Engels
 • Verpakkingstaal: Engels
 • Kan zelfstandig met internet verbinden Tooltip: Ja
 • App vereist voor gehele functionaliteit Tooltip: Ja
 • App werkt op besturingssysteem Tooltip: Android | iOS
 • Delen van gebruikersgegevens vereist Tooltip: Nee
 • Wifi vereist Tooltip: Nee
 • Introductiejaar: 2021
 • Introductiemaand: Juli
 • Ondersteuning met updates: Niet van toepassing
 • Aanbevolen voor type vloer: Alle vloertypen
 • Anti-vastloop systeem: Ja
 • Bumper: Ja
 • Compatibel met: Niet van toepassing
 • Geschikt voor tapijt: Ja
 • Leegt automatisch: Nee
 • Maximale drempelhoogte: 1.5 cm
 • Type gebiedsafbakening: Via app
 • Categorieën: Stofzuigers – Robotstofzuigers – Stofzuigen
 • Wat vind je belangrijk?: Tijdschema instellen, Kan ook over kleden en tapijt, Automatisch opladen en hervatten, Bediening via app
 • Merk: Roborock
 • Dweilfunctie: Stofzuiger met dweilfunctie
 • Handige opties: Kan over drempels (2cm), Afgronddetectie, Vuildetectie, Loopt niet vast op kabels

Conclussie

Met de S7 heeft Roborock opnieuw een formidabele robotstofzuiger geproduceerd. Hij heeft een zeer goed navigatiesysteem, voorbeeldige zuigprestaties en een geloofwaardig wassysteem – iets wat niet gebruikelijk is bij hybride robots. Zijn zwakke punten zijn dat de autonomie te kort is om een grote oppervlakte in één keer te reinigen en dat het geluidsniveau iets te hoog is.

Recent Posts