Rook je varkensschouder met de vette kant naar boven? Volledige analyse!

Rook je varkensschouder met de vetkant naar boven? Stel dat je niet zeker weet hoe je de varkensschouder op de grill moet leggen.

Dit artikel zal de verschillen verduidelijken en al je vragen beantwoorden.

Iedereen heeft persoonlijke voedselvoorkeuren.

Als je een sappiger, sappigere gerookte varkensschouder wilt… in je pellet grill, moet je de vetkant naar boven leggen. Als u de smaak van de schors wilt verbeteren. dan is bakken met de vetkant naar beneden de superieure keuze.

Blijf lezen voor meer informatie!

Rook je varkensschouder met de vette kant naar boven of naar beneden?

rook je varkensschouder vet naar boven

De vetzijde van de varkensschouder moet naar boven worden gerookt. Er zijn echter een paar dingen die bepalen hoe je het klaarmaakt.

In dit hoofdstuk zullen we de voor- en nadelen van beide methoden onderzoeken.

Overweeg ook of het type roker dat je bent er iets mee te maken heeft.

Dus, als je je hoofd krabt en denkt of het de moeite waard is om een bezoek te brengen, help ik je hier om het op te lossen!

1. Varkensschouder roken met het vet naar boven

Iedereen heeft persoonlijke eetvoorkeuren. Als sappigheid bovenaan uw lijstje staat van kwaliteiten die u zoekt in een gerookte varkensschouder, dan bent u niet de enige.

Niets is zo frustrerend als een tien uur durende rookbeurt die er droog uitkomt.

Dus, voor degenen onder ons die de malsheid van onze varkensschouder willen verbeteren, de vetkant naar boven leggen is perfect.

Bij het roken van een varkensschouder op een pelletgrill, plaats de varkensbil met de vetkant naar boven terwijl hij kookt.

Het zorgt voor een consistente bedruiping van het varkenssap:

consistent bedruipen van het varkenssap

Dit komt doordat het vet afbreekt als het vlees kookt in de hitte en de rook, effectief smelten over het oppervlak van het vlees voor een gestage en constante verspreiding van de sappen.

Vermindert het opvlammen van het roken:

Een van de beste dingen aan pelletgrills is dat hun ontwerp de kans op flare-ups tijdens het roken van vlees vermindert.

Vetdruppels hebben minder kans op uitbarstingen van vlammen wanneer een barrière wordt aangebracht tussen de maaltijd en de hittebron.

Naast het voortdurend baden van uw varken in zijn sappen, roken met de vetkant naar boven heeft als bijkomend voordeel… om de kans op flare-ups te verminderen.

Pelletgrillen vermindert flare-ups omdat de vetvloeistoffen in het vlees terechtkomen en er minder directe druppels in de hittebron terechtkomen, waardoor flare-ups minder een probleem zijn.

Nadelen van Varkensvlees Schouder Vetzijde omhoog roken:

De vetkap die smelt en over het vlees stroomt zal een deel van de rub die je op de buitenkant van de varkensschouder hebt aangebracht wegspoelen en verwijderen.

Dit is een duidelijke fout in deze techniek van het roken van een varkensschouder.

2. Het roken van varkensschouder met de vette kant naar beneden

varkensschouder met de vetkant naar beneden

Het uiteindelijke doel voor velen is om een smakelijke schors op de buitenkant van hun gerookte varkensvlees te krijgen.

De smaak kan genoeg zijn om het te redden, zelfs als het een beetje droog is.

Voorzichtig roken op laag vuur zorgt ervoor dat het varkensvlees sappig wordt…. Het is een van de vele voordelen van het roken van je vlees.

Daarom vinden veel mensen het niet nodig om de varkensbil met de vetkant naar boven te leggen om te bedruipen.

Note: It is also unnecessary to avoid flare-ups with the pellet grills' design.

Het behoudt vocht tijdens het roken:

Rookt u de varkensschouder met de vetkant naar boven of naar beneden? Veel mensen schikken de varkensbil liever met de vetkant naar beneden dan dat ze hem bedruipen.

Deze houding laat het vlees functioneren als een buffer tegen de hittebron en behoudt het vocht tijdens het roken.

Als u de voorkeur geeft aan smaak boven vochtigheid, kan het vet van uw varkensbil smakelijker zijn.

Hoe rook je varkensschouder vet naar boven

hoe rook je vetzijde omhoog

Hoe rook je varkensschouder vetkant naar boven?

Het maakt niet uit of je de varkensschouder met de vetkant naar boven of met de vetkant naar beneden in de rookoven legt; beide methoden geven uitstekende resultaten.

Als het vlees kookt, krijgen de vloeistoffen de smaak van het vlees.

Varkensschouder moet op deze manier gerookt worden;

Stap #1: Start Smoker

Start de rookoven en zet de temperatuur op ongeveer 220 F, of maak een vuurtje en laat het roken tot minstens 200 F alvorens het vlees toe te voegen.

Stap #2: Meng en wrijf de ingrediënten

Meng alle gewenste ingrediënten van de rub goed door elkaar, breek de stukjes bruine suiker en probeer een gelijke mix te krijgen.

Vergeet niet dat varkensvlees tegen veel suiker kan, dus je mag vanaf hier hoger gaan zonder dat het te zoet wordt, maar verlaag het niet te veel, anders krijg je geen schors.

meng en wrijf de ingrediënten

De karamelisatie van de suikers geeft een enorme schors.

Ook, meng je injectie tot de suiker en het zout goed zijn opgelost.

Doe het in een kleine koekenpan en verwarm het een beetje op Laag om hierbij te helpen; verbrand het niet.

Tip: Pork shoulders have a fat cap that is roughly half an inch thick. If you want to smoke the shoulder, try it both ways, fat side up and fat side down.

Als algemene regel geldt dat het vlees met de vetkant naar boven moet worden gekookt, zodat het kookvocht het kan omhullen.

Stap #3: Stel de rookoven in

Stel uw rookoven in op de gewenste temperatuur en begin de vloeistof in het vlees te pompen tot op het bot.

Stap #4: Breng royaal aan

ingrediënten royaal toepassen

Breng de rub royaal over het vlees aan, maar laat de vetkap onaangeroerd.

Leg het in de rookoven en laat het met rust. Je hoeft maar om de anderhalf uur houtsnippers toe te voegen terwijl ze branden.

Stap #5: Schat de kooktijd

De kooktijd wordt bepaald door het gewicht. Bij 225, 2 uur per pond.

Werk vanaf daar 3 uur terug. Breng de Mop elk uur aan voor de volgende drie uur tot het klaar is.

Het vlees is officieel klaar om te eten als het inwendig 155 F bereikt, maar pulled pork is gaar als het 185 F bereikt.

Als je het eruit haalt bij 190 graden, zal het OK zijn, maar het zal niet zacht genoeg zijn om pulled pork te produceren….

Laat het vlees 40 minuten zitten voordat u het aansnijdt; de temperatuur zal tijdens het rusten 6 tot 10 graden stijgen.

Tip: It took roughly 9 hours for my 6pound shoulder here.

Stap#6: Vetten verwijderen en weggooien

verwijder en gooi de vetten weg

Verwijder het vetkapje en gooi het weg, trek vervolgens het bot eruit; het moet gemakkelijk loskomen.

Scheur het vervolgens in stukken of snijd het met twee vorken in stukken en maak het af met nog wat moppingsaus.

Waarom niet met de vette kant naar boven koken als de kruiden in het sap de smaak versterken?

Sommigen geloven dat als u uw varkensbil met de vetkant naar boven legt tijdens het rookproces, het uitgesmolten vet de kruidenrub zal wegspoelen.

Dit is waarschijnlijk niet het geval als je de wrijving goed uitvoert.

Het verdient de voorkeur om de varkenskont naar beneden te schikken omdat de buitenste laag een beetje moet drogen voordat hij uithardt tot die heerlijke, geharde zoetheid.

De juiste schorslaag krijgen kan moeilijk zijn met de vetkant naar boven en smeltend over het oppervlak.

Om uitstekende schors te krijgen, geven sommige mensen er de voorkeur aan om extra vet te elimineren.

Wanneer u rookt op een Pellet Grill, moet u dan het varkensvlees omdraaien?

bij het roken op een pelletgrill

Hier moet je zijn als je het beste van twee werelden wilt. U kunt ook proberen de varkensbil te draaien om in stukken te garen met vet aan beide kanten.

Dit is een minder gangbare methode. Echter, het draaien van uw varkenskont kan u helpen om een gelijkmatig braadstuk te krijgen.

Het is van vitaal belang te beseffen dat het omdraaien van uw varkensbil, zodat de vetkant afwisselt, onvermijdelijk de temperatuur van uw grill zal veranderen.

Note: When you open the grill, heat escapes, affecting the cook on your pork butt.

Eindoordeel

Rookt u varkensschouder met de vetkant naar boven? Bij het bepalen of u uw varkensschouder met de vetkant naar boven of naar beneden moet leggen.

Het komt allemaal neer op persoonlijke keuze en wat u het meest waardeert in uw uiteindelijke keuken.

Ongeacht de bereidingswijze die je kiest. U kunt niet fout gaan door de sappige of hartige kwaliteiten van uw gerookte varkensbil te verbeteren.

Bedankt voor het lezen!

Lees ook:   Hoe Lang Kan Stervende Mens Zonder Eten En Drinken?