Samsung Jet 75 Complete VS20T7536T5/EN


Na een goed gemaakte, maar verre van perfecte Powerstick Pro, is Samsung terug op de stofzuigermarkt met de Jet-reeks, waaronder de Jet 75, een steelstofzuiger die nu in onze deskundige handen is.
SAMSUNG Steelstofzuiger Jet 75 Turbo

Bekijk de dagprijs

Presentatie

Terwijl sommige spelers op de stofzuigermarkt hun toestellen in kleine stapjes evolueren, geeft Samsung de voorkeur aan een radicaal andere aanpak met de overstap van de Powerstick Pro naar de Jet 75. Uiteraard volgen beide de “stick”-architectuur. Maar het eerste belangrijke verschil is dat de monocyclische filtratie wordt vervangen door een multicyclische filtratie.

De Flexhandgreep behoort nu tot het verleden, net als de trekker die moet worden ingedrukt om de boost-functie te activeren: met een eenvoudige keuzeschakelaar kunt u nu de zuigkracht wijzigen (3 niveaus beschikbaar). De Jet 75 beschikt ook over een 21,9 volt batterij met 60 minuten autonomie. En aangezien Samsung zich graag van de concurrentie onderscheidt door innovatie, zullen de meer welgestelden zich een hele reeks nieuwe accessoires (waaronder het Clean Station) kunnen veroorloven om de gebruikerservaring te verbeteren. Op papier heeft de Jet 75 veel in petto. Maar een goede technische fiche maakt niet noodzakelijk een goed product…

Gebruikersvriendelijkheid

Uit de doos maakt de Jet 75 een vrij goede indruk. In plaats van een kleurrijke Dyson V11 heeft het Koreaanse bedrijf gekozen voor een eerder sober toestel, met een metallic grijs kleurenschema. Het plastic lijkt van goede kwaliteit te zijn en de accessoires lijken stevig. We betreuren een beetje de verschillen in kleur met het hoofdapparaat, zonder dat dit enige invloed heeft op de zuigprestaties. Ondanks deze vertrouwenwekkende materialen is de Jet 75 vrij licht. Hij weegt slechts 1,64 kg in handbediening en 2,75 kg met de buis en gemotoriseerde zuigkop. Dit betekent dat lange schoonmaakbeurten niet te zwaar op de arm mogen drukken.

Een andere reden tot tevredenheid is dat de zuigkop zeer flexibel is en alle bochten die wij hem oplegden, zelfs de krapste, zonder aarzelen of slippen heeft doorstaan. Helaas heeft hij geen LED-lichtstrip aan de voorkant van de machine – zoals die op de Beko VRT82821BV – wat het makkelijker maakt om rommel onder meubels te zien, natuurlijk, maar ook op donkere vloeren.

Zoals bij alle steelstofzuigers bevindt het zware gedeelte (bestaande uit het motorblok, het filtratiesysteem en de opvangbak) zich dicht bij de hand van de gebruiker, zodat de machine in elke richting kan worden gedraaid om gemakkelijk moeilijk bereikbare plaatsen schoon te maken. Op enkele uitzonderingen na kunnen deze stofzuigers niet op zichzelf staan in de geparkeerde stand om te worden opgeborgen. Vaak moet een opbergstandaard aan de muur worden bevestigd, die ook als oplaadstation kan dienen. Dat is hier het geval, want de basis is voorzien van elektrische aansluitingen en de Jet wordt er gewoon op geplaatst om te beginnen met opladen.

Er moet worden opgemerkt dat Samsung heeft gedacht aan degenen die geen gaten in de muur willen maken. Het is dus mogelijk het station op een vlakke ondergrond te plaatsen en de verwijderbare batterij van de stofzuiger te plaatsen. De meer kieskeurigen zal het ontbreken van een vrouwelijke stekker op de batterij zijn opgevallen, waardoor deze rechtstreeks op de transformator zou kunnen worden aangesloten, maar in de context van het dagelijks gebruik is dit niet echt storend.

Net als Dyson deed met de V10 – gevolgd door een overvloed aan fabrikanten – heeft Samsung ervoor gekozen de collector in de as van de vacuümbuis te plaatsen. Maar als deze oplossing bijdraagt tot de vloeibaarheid van de luchtstroom voor de Britse fabrikant, is het moeilijk te begrijpen wat het – andere dan esthetische – belang ervan is voor de Jet 75: de buis loopt onder de bak door alvorens naar de cyclonen te worden geleid, hetgeen de richtingsveranderingen vermenigvuldigt. Is het vanwege deze bijzondere architectuur? U moet het afvalreservoir van de Jet 75 loskoppelen om het te legen, wat veel minder praktisch is dan een opvangbak met draaibare bodem, zoals het geval is bij de Candy CAS10.

Er zijn geen onaangename verrassingen in de bediening van de Jet 75. Alle bedieningselementen zijn met de duim bereikbaar en het beestje is in een mum van tijd onder de knie. U zet hem eerst aan door op de “aan/uit”-knop te drukken, versierd met het klassieke pictogram. Vervolgens schakelt u over van de ene zuigkracht naar de andere door op de “plus” en “min” knoppen te drukken: eenvoudiger kan niet. De digitale display geeft het actieve vermogensniveau aan (Max, Med, Min). De laatste (Wet) wordt alleen gebruikt wanneer de Spinning Sweepers op de zuigbuis zijn geklemd.

Enkele ideogrammen vullen het plaatje aan en lichten op bij bepaalde storingen (geblokkeerde luchtstroom, vastzittende draaiende borstel, ontbrekend filter). De intentie is lovenswaardig en deze waarschuwingen werken perfect, zonder noodzakelijkerwijs de Dyson V11 te evenaren op dit gebied, wat een idee geeft van de resterende werkingsduur tot op de seconde. We hadden echter graag gezien dat het display een nauwkeuriger schatting van de autonomie zou geven dan het eenvoudige trio van LED’s op de batterij.

Samsung is gul met zijn accessoires. Deze Jet 75 versie wordt geleverd met een platte miniborstel, een lange zuigmond, een schuine buis en een speciale zuigkop voor vloeren – die doet denken aan de “Fluffy” zachte borstel van Dyson – en een gemotoriseerde miniborstel.

Stofzuigen

De Jet 75 doet zijn werk efficiënt, maar zonder al te veel glans.

Op shaggy tapijt en met de normale borstel (of Turbo Action Brush), de meest geschikte voor dit oppervlak, zuigt hij 85,8% van het afval op in 2 minuten op middelhoog vermogen. Natuurlijk presteert hij beter wanneer u overschakelt op de maximumsnelheid, maar hij is slechts 89,3% efficiënt in 120 seconden.

Op fijne tapijten wordt in 30 seconden een perfect resultaat bereikt met de normale borstel en het maximale vermogen. In dezelfde tijdspanne, maar met een gemiddelde snelheid, wordt een rendement van 98,3% bereikt en is de vloer in 1 min. brandschoon. De minimale vermogensstand geeft vrij acceptabele resultaten (94,0% van het afval wordt in 30 seconden verwijderd, 100% in 1 minuut). Met de Soft Action Brush wordt 97% van het vuil verwijderd in 30 seconden bij minimaal vermogen, 98,4% bij gemiddeld vermogen en 97,9% bij maximaal vermogen; in alle drie de gevallen is de vloer schoon in 30 seconden. Op dit oppervlak is het daarom aan te bevelen de normale borstel en het hoogste vermogen te gebruiken.

Verrassend genoeg is op harde vloeren de efficiëntie van de Jet 75 met zijn klassieke borstel omgekeerd evenredig met het gebruikte vermogen. Terwijl 100% van het afval in 1 minuut wordt ingezameld, wordt slechts 92% ingezameld in 30 seconden op het maximumniveau, 95,8% op het tussenniveau en 97,5% op het minimumniveau. Het is zeer waarschijnlijk dat de neiging van de klassieke borstel om de rijst achter te drukken verantwoordelijk is voor deze atypische resultaten. Wanneer de zachte borstel wordt gebruikt, wordt immers een rendement van 98,4% bereikt in 30 s bij het laagste vermogen en 99% voor de twee andere modi. De vloer is schoon in 1 minuut van afzuiging.

Onderhoud

Zoals reeds vermeld, moet voor het ledigen van de collector de collector van de hoofdeenheid worden gescheiden. Het filterblok – dat als deksel fungeert – kan vervolgens worden verwijderd om de bak te legen. Deze methode is minder vloeiend dan die van bijvoorbeeld de Hoover h-Free 700, die is uitgerust met een opvangbak waarvan de bodem opengaat na het indrukken van een speciale knop. Maar het is vooral de moeilijkheid om het reservoir van de stofzuiger te vervangen die ons zorgen baarde. Natuurlijk is het mogelijk, maar zelfs na verschillende keren gebruik en ondanks de handleidingen op de Jet 75, is het soms nodig te forceren, te draaien en opnieuw te proberen om het weer correct in elkaar te zetten. Dit is niet het geval bij de Philips Speedpro Max, die een zeer vergelijkbaar afvoersysteem heeft.

Filtratie

Samsung was goed geïnspireerd om de communicatie van de Jet 75 te oriënteren rond een hoogwaardige filtratie (multicyclonisch, laten we dat niet vergeten), want die is gewoon perfect. De 20 gram cacaopoeder die we hem hebben laten opzuigen, zijn volledig omgeleid en in de afvalbak terechtgekomen.

Het schuimfilter en het fijnstoffilter – de laatste barrière voor de aangezogen lucht voordat deze uit de machine wordt geslingerd – hebben nog geen tiende gram opgenomen. Er is dus geen risico dat ze snel verzadigd raken, wat tot een verlies van zuigkracht zou hebben geleid. Bovendien kunnen de filters gemakkelijk worden verwijderd om te worden gereinigd of indien nodig te worden vervangen.

Het verwijderen van de gemotoriseerde opzetborstels (klassiek of zacht) is niet ingewikkelder dan het indrukken van de daarvoor bestemde knop, zodat er geen gereedschap nodig is, zoals soms kan gebeuren. Opgemerkt zij dat zij even gemakkelijk in hun behuizing kunnen worden vervangen.

Autonomie

De Jet 75 is geen lange-afstandsvoertuig en bereikt vrij snel het einde van zijn autonomie.

Bij het maximale vermogen en met de gemotoriseerde borstel in werking, raakt hij immers al na 10 min. en 15 sec. uitgeput. Door het vermogen te verlagen, wint u iets meer autonomie en kan hij 24 min. 30 s meegaan op het gemiddelde vermogenniveau. Maar zelfs met het laagste vermogen kunt u niet verwachten dat u langer dan 43 minuten stofzuigt, nog steeds met de roterende borstel. Veel andere machines zijn duurzamer. Ter vergelijking: de Philips SpeedPro Max, de kampioen aller tijden, gaat 85 minuten mee.

Het duurt 2 uur en 35 minuten om de batterij volledig op te laden wanneer de stofzuiger op zijn standaard is geplaatst.

Geluid

Tenzij u een hoofdtelefoon met actieve ruisonderdrukking hebt, is het nog steeds niet mogelijk om tijdens het stofzuigen te genieten van de volle rijkdom van Johann Sebastian Bach’s Toccata en Fuga in D minor BWV 565, en de Jet 75 vormt hierop geen uitzondering.

Hij is echter relatief stil, met een geluidsniveau van slechts 65 dB(A) bij gemiddeld vermogen en 70 dB(A) bij maximaal vermogen. Op het laagste vermogensniveau bedraagt het geluidsniveau iets meer dan 63 dB(A), tegen naar schatting 60 dB(A) bij een normaal gesprek.

Voordelen

 • Goede zuigprestaties op harde vloeren en fijne tapijten.
 • Perfecte filtratie.
 • Gemakkelijk in onderhoud.
 • Zeer laag geluidsniveau.

Nadelen

 • Collector moeilijk te vervangen.
 • De resterende autonomie-indicator is heel eenvoudig.

Samsung VS20T7536T5-EN Jet 75 Complete - Steelstofzuiger

Productspecificaties

 • Kleur: Zilver
 • Geluidsniveau Tooltip: 86 dB
 • Type stofopvang: Zakloos
 • Inhoud opvangreservoir: 0,8 liter
 • Hepa luchtfilter: Hepa
 • Gebruikstijd laagste stand: 60
 • Gebruikstijd hoogste stand: 60
 • Oplaadbaar: Ja
 • Oplaadtijd: 210 minuten
 • Voedingstype: Accu
 • Voltage: 21,9 V
 • Vermogen: 200 Watt
 • Draadloos: Ja
 • Type zuigmond: Combizuigmond | Parketzuigmond | Turbozuigmond | Kierenzuigmond | Meubelzuigmond | Kleine zuigmond
 • Gewicht: 2,8 kg
 • Aan/uit-schakelaar: Ja
 • Indicatielampje: Ja
 • Muur montage: Nee
 • Parkeerstand: Nee
 • Oplaadbaar: Ja
 • Dweilfunctie: Geen dweilfunctie
 • Led verlichting zuigmond: Nee
 • Inclusief geïntegreerde kruimelzuiger: Ja
 • EAN: 8806090393792
 • Artikelnummer: VS20T7536T5/EN
 • Gewicht verpakking: 2760 gram
 • Afmetingen verpakking: 24,1 x 38,8 x 75 cm
 • Product afmetingen (h x b x l): 113,6 x 25 x 21,5 cm
 • Fabrieksgarantie termijn Tooltip: 2 jaar
 • Taal handleiding: Universeel
 • Aantal meegeleverde accu’s/batterijen: 1
 • Gewicht stofzuiger: 2.8 kg
 • Categorieën: Steelstofzuigers Stofzuigen
 • Merk: Samsung
 • Wat vind je belangrijk?: Stofzuiger voor huisdierharen, Draadloze steelstofzuiger, Met geïntegreerde kruimelzuiger
 • Aanbevolen voor type vloer: Harde vloeren, Laagpolig tapijt, Alle vloertypen, Hoogpolig tapijt
 • Gebruikstijd hoogste stand: 20 minuten en langer

Conclusie

Met de Jet 75 heeft Samsung nog niet het niveau van de marktleiders bereikt, maar het komt wel heel dicht in de buurt. Het legen van de collector – en vooral het terugplaatsen ervan na de operatie – had van de Koreaanse ingenieurs meer inspanning verdiend. Feit blijft dat dit model een gewoonweg perfecte filtratiekwaliteit heeft dankzij het beheerste gebruik van muticyclone technologie. Bovendien vervult hij zijn functie op een zeer bevredigende manier met een relatief beheerst geluid.

Recent Posts