Soda Stream kopen ? Wat is een SodaStream en welke soorten ? Black friday


Er zijn nogal wat mensen die graag een glaasje frisdrank drinken. Dat is heel erg lekker maar helaas niet zo goed voor de lijn. Daarom zou je veel beter voor gewoon water kunnen kiezen. Maar uiteraard vinden veel mensen alleen water helemaal niet lekker. Tegenwoordig hebben ze daar de ideale oplossing voor gevonden: De Soda Stream.

Met dit apparaat kan je heel gemakkelijk zelf je eigen water omtoveren tot een heerlijk bruisend drankje. Maar dat is niet het enige. Wil je behalve water ook af en toe een glas limonade dan kan je dat heel makkelijk zelf thuis maken met je eigen Soda Stream. Dit is niet alleen heel lekker maar ook nog eens een stuk goedkoper.
Soda Stream
Misschien ben je na het lezen van deze tekst enthousiast geworden en wil je zelf ook wel een Soda Stream in huis hebben. Zou je er graag zelf een willen kopen? Dan doe je er goed aan om dit artikel even door te lezen. Dan weet je alles van de Soda Stream en weet je ook precies waar je op moet letten als je er een wilt gaan kopen.

De 3 beste Soda Stream machines

Waarschijnlijk ben je ondertussen al fan geworden van Soda Stream en zou je het liefst nu meteen naar de winkel willen gaan om je eigen apparaat te kopen. Voordat je dat gaat doen is het misschien een goed idee om eerst even te kijken welke 3 apparaten van dit merk het best verkocht worden.

Natuurlijk ligt het wel een beetje aan je eigen smaak, wensen en voorkeuren. Wat voor de een de beste machine is zal voor een ander toch de laatste keus zijn. Over het algemeen worden er door de consument de volgende 3 apparaten het meest verkocht:

Soda Stream Crystal Black

Soda Stream Crystal Black

Bekijk de dagprijs

Met dit handige apparaat kan je van simpel kraanwater in een handomdraai heerlijk bruisend water maken. Vanaf nu hoef je nooit meer met zware flessen te gaan sjouwen. Er hoeven ook meteen een groot aantal flessen bruisend water bij de supermarkt afgeleverd te worden.

Zo creëer je minder broeikasgassen en het scheelt ook nog eens aanzienlijk in het gebruik van plastic flessen. Door dit apparaat te gebruiken wordt het ook nog eens een stuk makkelijker om het aangeraden aantal van 8 glazen water per dag te drinken.

Je hoeft alleen de meegeleverde fles van 0,75 liter in het apparaat te klikken. Vervolgens kies je de hoeveelheid bubbels die je erin wilt hebben. Nu geniet je van een heerlijk zelfgemaakt flesje bruisend water.

Hoe vaker je de knop indrukt, hoe meer bubbels je zal krijgen. Na enkele seconden is de fles al vol met bubbels. Dus voordat je het weet is je drankje klaar en kan je er lekker van genieten.

In dit apparaat kan je alleen de glazen Soda Stream flessen gebruiken. De plastic flessen passen hier niet in. Wat wel een voordeel is, de glazen flessen kan je gewoon schoonmaken in de vaatwasser.

Soda Stream Spirit

Soda Stream Spirit

Bekijk de dagprijs

Met behulp van dit apparaat maak je van kraanwater heel eenvoudig koolzuurhoudend water. Je kan hiermee ook nog eens heel eenvoudig en precies bepalen hoeveel koolzuur je in je water wil hebben. Hoe vaker je de knop indrukt, hoe meer koolzuur er in je drankje terecht komt.

Het koolzuurhoudende water vang je vervolgens op in een van de 3 meegeleverde 1-liter plastic flessen. Je kan deze heel makkelijk in en uit de machine klikken. Doe een dop op de fles en je kan hem overal waar je heen gaat meenemen.

Met een CO2-cilinder kan je 60 liter bruisend water maken. Dit is minimaal 5 x zo goedkoop als dat je bruiswater zou gaan kopen in de supermarkt. Daarom is dit een hele goede aankoop. Nog een groot voordeel, je hoeft nooit meer naar de winkel om je statiegeldflessen in te leveren.

De plastic flessen die bij dit apparaat worden geleverd mogen niet worden schoongemaakt in de afwasmachine.

Soda Stream One Touch

Soda Stream One Touch

Bekijk de dagprijs

Met een druk op de knop maak je met deze machine heerlijk bruisend water. Je hebt hiervoor de keuze tussen licht, middelmatig of juist intens bruisend water. Het eerste wat je doet is de meegeleverde drinkfles vullen met water. Daarna druk je op een van de 3 knoppen. Het apparaat zal nu automatisch de juiste hoeveelheid koolzuur aan het water toevoegen.

Zo kan je dus heel eenvoudig bruisend water maken van gewoon kraanwater. Wil je een keer een smaakje toevoegen? Doe dit pas nadat je koolzuur aan het water hebt toegevoegd. Zodra je drankje klaar is, kan je een dop op de fles doen en het drankje meenemen naar school of naar je werk.

Wat is een Soda Stream?

Dit apparaat doet niets anders dan lucht aan water toevoegen. Waarschijnlijk ken je dit drankje wel als sprankelend water, of water met bubbels. Zou je ervoor kiezen om Spa Rood te gaan drinken dan zal je na verloop van tijd duur uit zijn. Zeker als je er heel veel van drinkt.

Door een Soda Stream te gebruiken maak je zelf thuis kraanwater met bubbels. Dat is natuurlijk perfect als je eens een keer iets anders wilt drinken dan gewoon kraanwater. Het voordeel van deze machine is dat je altijd over sprankelend water beschikt.

Omdat je veel minder plastic flessen gebruikt is het ook nog goed voor het milieu! De machine wordt geleverd met een paar herbruikbare flessen. Het enige wat je hoeft te doen is deze met kraanwater te vullen en de hoeveelheid lucht toevoegen.

Op die manier drink je dus je water zoals je dat zelf het lekkerst vindt. Als je wilt kan je ook wat limonadesiroop of fruit toevoegen. Zo maak je een bijzonder drankje precies zoals jij het zelf hebben wil.

Hoe werkt een Soda Stream?

Voordat je zelf je Soda Stream gaat gebruiken zijn er een paar stappen die je moet doorlopen. Niet schrikken want het apparaat is echt heel eenvoudig te gebruiken. Iedereen kan het! Om te genieten van een heerlijk koel drankje volg je gewoon deze stappen:

 • Vul de fles met vers koud water tot aan de lijn, dit mag water uit de koelkast zijn
 • Zorg ervoor dat er voldoende water in de fles zit
 • Nu steek je de fles in de watermaker. Eerst druk je de fles omhoog en vervolgens duw je de fles van je af. Doe dit tot je merkt dat de vergrendeling vast klikt. Let er goed op dat er ruimte tussen de bodem van de fles en het apparaat zit als je dit goed doet.
 • Zodra de fles stevig op zijn plaats zit druk je op de koolzuurknop. Hiermee doe je bubbels in het water.

Door een Soda Stream in huis te halen wordt het drinken van water niet alleen leuk maar ook een vaste gewoonte. Door een simpele druk op de knop maak je van leidingwater een heerlijk bubbeldrankje. Ook kan je er als je wilt een smaakje aan toevoegen. Zo verveelt drinken nooit.

Soda Stream heeft voor iedere keuken een apparaat wat prima bij de rest past. Elke Soda Stream wordt geleverd met alle toebehoren zodat je er meteen mee aan de slag kan gaan. Bij ieder apparaat vind je een glazen herbruikbare fles of een plastic fles zonder BPA.

Ook dit er bij ieder apparaat een CO2-cilinder. Deze maakt de bubbels. Is je water klaar of heb je een keer zin om een andere smaak te proberen? Je kan het nog leuker maken door te kiezen voor een van de vele Soda Stream limonadesiropen.

De Soda Stream cilinder – In welke maten is deze te koop?

Op dit moment is de cilinder in twee verschillende maten te koop. Er is een model van 60 liter maar je kan ook kiezen voor een model van 130 liter. De grootste Soda Stream cilinder is dus die van 130 liter. Deze werkt in de volgende apparaten:

 • Soda Stream Jet
 • Soda Stream Revolutie
 • Soda Stream Splash Play
 • Soda Stream Dynamo
 • Soda Stream Fizz

Een cilinder van 130 liter zal natuurlijk ruim twee keer zolang meegaan als een van 60 liter. Aan de andere kant, het model voor 60 liter past dan weer in alle apparaten van Soda Stream. Daarom is dit de meest gebruikte cilinder. Daarnaast is deze door zijn compactere formaat makkelijker te verzenden wat hem ook wat goedkoper maakt.

Kies je voor het model van 130 liter, dan hoef je weer niet zo vaak de cilinder te vervangen. Op deze manier kan je ook weer geld besparen. Het hangt er een beetje vanaf hoe vaak jij je apparaat zal gebruiken. Hoe meer je deze gebruikt, hoe vaker je de cilinder zal moeten vervangen. De reden hiervan is dat je iedere keer dat je op de knop drukt natuurlijk CO2-gas gebruikt.

De ideale combinatie – Soda Stream met siroop

Bij een groot aantal mensen gaat het op een gegeven moment vervelen om steeds water met bubbels te drinken. Daarom hebben ze er bij Soda Stream voor gezorgd dat je ook een smaakje aan je water toe kan voegen. Daarom kan je ervoor kiezen om een van de vele siropen van dit merk toe te voegen.

De meeste containers bevatten genoeg siroop om daarmee 33 blikjes met een inhoud van 350 ml te maken. Er zitten siropen tussen die werden gemaakt in samenwerking met een aantal bekende merken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Chrystal Clear of Ocean Spray.

Ook zijn er een groot aantal smaken te koop van het merk Soda Stream zelf. Welke smaken je nou wel of niet moet kopen is natuurlijk voor een groot deel persoonsgebonden. Toch zijn er een aantal smaken die bij heel veel mensen in de smaak vallen. Het gaat hierbij om deze 3:

 • Cola. Een goede cola is rijk en vol van smaak, een beetje zoet en je proeft een lichte karamel ondertoon. De cola van Soda Stream is niet zo citroenzuur als Coca-Cola maar lijkt ook weer totaal niet op een imitatie van Pepsi. Het is een prima cola die veel mensen lekker vinden.
 • Crème Soda. Deze siroop heeft een heerlijke zoete geur. Hij is misschien een beetje donkerder dan je zou verwachten maar het aroma is heel goed. Deze drank smaakt zoet en een beetje naar karamel en boter. De siroop is vol van smaak.
 • Oranje. Dit is een bijzondere rooskleurige sinaasappellimonade. Hij ruikt een beetje naar de klassieke sinaasappelzuurtjes. Deze smaak is dus zeker een aanrader om in huis te halen. Mensen die niet van sinaasappelsmaak zouden zullen deze siroop niet waarderen. De smaak hiervan komt namelijk heel dicht in de buurt bij die van Fanta.

Soda Stream Fizzi One Touch

Met dit apparaat maak je heel makkelijk geweldig water met bubbels erin. Ook kan je hiermee heel makkelijk het gehalte van het aantal bubbels in je drankje aanpassen. Net zoals bij alle andere apparaten is ook het water uit de Fizzi altijd heerlijk en ook nog eens perfect bruisend.

Door het speciale slanke ontwerp van deze machine is het niet alleen een heel eenvoudig apparaat om te gebruiken, het is ook nog eens heel makkelijk schoon te maken. De Fizzi One Touch produceert heerlijk bruiswater waarvan je een goed gevoel in je mond krijgt.

Het grote voordeel van deze machine is dat je zelf heel eenvoudig het aantal bubbels in je drankje kan bepalen. Je hoeft hiervoor maar op een van de drie knoppen die bovenaan de machine zitten te drukken. Hiermee kies je zelf of je een hoge, lage of middelmatige hoeveelheid bubbels in je drankje wilt.

Nadat je zelf je keuze hebt gemaakt zal het apparaat automatisch de door jou gewenste bubbels toevoegen aan het water. Wil je het toch nog een beetje bruisender maken? Dat doe je door gewoon nog een keer op een van de knoppen te drukken. Met deze machine heb je dus door een simpele druk op de knop heerlijk bruisend water naar jouw eigen smaak.

Waar kan je een Soda Stream kopen?

Na het lezen van dit artikel bestaat er een grote kans dat ook jij zin hebt om een Soda Stream te gaan kopen. Ze zijn heel handig op te hebben, zeker als je kinderen in huis hebt. Omdat er niet heel erg veel winkels zijn waar je terecht kan om dit apparaat te kopen hebben we een lijstje voor je gemaakt.

Blokker

Ga je erop uit om je eigen Soda Stream te kopen dan is het slim om eerst deze winkel een bezoek te brengen. Ze hebben hier een groot aantal elektrische apparaten om je huishouden op rolletjes te laten lopen. Daarom is het ook te verwachten dat je bij deze winkel terecht kan voor een Soda Stream.

Behalve dat ze hier de machines hebben vind je hier ook een groot aantal leuke accessoires. Zo kan je dus meteen een aantal soorten siroop inslaan of een stel extra drinkflessen. Zo kan je bij thuiskomst meteen gaan genieten van heerlijk bruisend water, met of zonder een smaakje.

Mediamarkt

Een winkel die bijna alles te koop heeft op het gebied van elektrische apparaten, daar vind je natuurlijk ook een Soda Stream. Omdat deze winkel een heel groot assortiment heeft heb je hier de keus uit een aantal verschillende apparaten. Dit is ideaal voor mensen die graag een ruime keuze hebben.

Verder verkopen ze hier ook een groot aantal accessoires. Je kan hier terecht voor siropen, drinkflessen en natuurlijk kan je hier ook meteen een CO2-cilinder meenemen. Nu heb je alles in huis om zelf de lekkerste drankjes te maken.

Kruidvat

Heb je geen zin om ver te zoeken naar een Soda Stream, loop dan eens bij het Kruidvat binnen. Mocht het zo zijn dat je daar nu geen zin of tijd voor kan maken, kijk dan eens op hun website. Daar kan je meteen je apparaat bestellen en je hoeft het daarna alleen nog maar even op te gaan halen in de winkel. Of je laat het makkelijk thuis bezorgen.

Recent Posts