Review Tineco Pure One S12: een innovatieve en krachtige stofzuiger

De Tineco Pure One S12 is ongetwijfeld een revolutie in de wereld van snoerloze stofzuigers dankzij zijn connectiviteit met Alexa, zijn uithoudingsvermogen en zijn efficiëntie tijdens het schoonmaken. Tineco blijft zijn gebruikers een kwaliteitsproduct aanbieden dat aan de verwachtingen van de gebruikers kan voldoen.

Om ten volle te genieten van de verschillende kenmerken van deze high-end stofzuiger, brengen wij u tot de ontdekking van deze test en mening over de Tineco Pure One S12 stofzuiger. Een apparaat waarmee u uw huis van boven tot onder kunt schoonmaken. We waren nogal verleid door de innovatieve technologieën waarmee je elk soort puin kunt opgraven.

Tineco PURE ONE S12

Bekijk de dagprijs

Een slimme snoerloze stofzuiger

Opnieuw gebruikt het merk Tineco harde, duurzame kunststof. Deze is aanwezig op de buis, zij het bedekt met een grijze kleur. Een ander materiaal dat zijn plaats heeft gevonden is polycarbonaat, dat overal in het toestel wordt gebruikt, waardoor het veel sterker is. De fabrikant heeft ook de winnende weddenschap gedaan door gekleurde accenten te leggen op de gemotoriseerde borstelwals.

Maar Tineco richt zich niet alleen op het ontwerp. Het apparaat heeft een zeer krachtige 500 Watt motor, een echte krachtpatser. Bovendien is er een vuildetectiesysteem. Dit richt zich niet alleen op de verschillende vuildeeltjes, maar verandert ook automatisch de zuigkracht. Dit betekent dat het apparaat in staat is om het vereiste vermogensniveau in enkele seconden zelf in te stellen.

De Tineco Pure One S12 snoerloze staande stofzuiger heeft een ingebouwd LCD-scherm dat de nodige informatie over de werking weergeeft. Hij is ook uitgerust met LED-lampjes om te kunnen werken op slecht verlichte plaatsen.

Instructies voor gebruik

De Tineco Pure One S12 staande stofzuiger is eenvoudig in gebruik. Zodra u uw stofzuiger in elkaar hebt gezet, kunt u hem gaan gebruiken door op de trekker te drukken. Er is ook een schakelaar om de “Hold”-functie te activeren, waarmee u continu kunt zuigen. Afhankelijk van de situatie kunt u snel kiezen tussen de verschillende borstels en de zuigstanden (zuigkrachtniveau) variëren.

Een van de elementen die ook de Tineco One S12 onderscheiden, is ongetwijfeld de aanwezigheid van een interactief LCD-scherm. Het is vrij groot en toont verschillende gegevens over het toestel. Dit omvat het batterijniveau in percentage, de stemassistent, de zuigstatus, waarschuwingen in geval van storingen, de WIFI verbinding met de Tineco app op uw smartphone…..

Tot slot is het onmogelijk om de doordachte aanwezigheid van de iLoop stofafscheider niet op te merken. Dit is een echte innovatie die automatisch de zuigkracht wijzigt wanneer vuil wordt gedetecteerd.

Dit wordt aangegeven met twee kleuren: rood betekent dat er vuil is gedetecteerd en blauw betekent dat het gebied schoon is. We merkten ook dat hij veel handelbaarder was dan de Tineco Floor One S3.

Zuigcapaciteit: hoe goed is de 22.000 Pa zuigkracht?

Deze Tineco Pure One S12 intelligente staande stofzuiger is ongetwijfeld een van de krachtigste stofzuigers op de huidige markt. Hij biedt 22.000 Pa zuigkracht, maar het is niet alleen deze kracht die hem tot een stofzuiger maakt om op te vertrouwen. Wat het verschil uitmaakt, zijn de kenmerken die het merk aan dit vermogen heeft willen toevoegen. Met zijn stofsensor en iLoop-signalering kan deze krachtige rechtopstaande stofzuiger intuïtief werken.

Lees ook:   kookplaat met afzuiging

In de automatische modus hoeft u zich geen zorgen te maken over het zelf kiezen van de juiste zuigkracht. Het iLoop-systeem verhoogt of verlaagt de capaciteit van de motor om u de juiste zuigkracht voor de situatie te geven.

De 22.000 Pa is meer dan genoeg om vuil zoals stof, haren van huisdieren en alledaags vuil op te zuigen. Het heeft een ingebouwde absorptietechnologie die vuil opzuigt, zelfs van op een afstand. Je hoeft niet te dichtbij te komen, het doet al het werk.

U hoeft dus niet te zoeken naar de juiste zuigcapaciteit tussen Handmatig en Max. Ook wat batterijbesparing betreft, doet het iLoop-systeem wonderen om de zuigcapaciteit te optimaliseren en tegelijk de batterij goed te laten meegaan. Door de Max-stand spaarzaam te gebruiken, beschermt u niet alleen uw motor, maar kunt u uw stofzuiger ook langer gebruiken.

De snoerloze stofzuiger met WIFI One S12 biedt een zuigcapaciteit die aan veel eisen voldoet. Hoewel hij niet opvouwbaar is zoals de Laresar Elite 2 om gemakkelijk onder meubels te kunnen, voldeed hij ons met zijn mogelijkheden. We hebben ook graag de Max-modus gebruikt, dus we raden aan deze te reserveren voor momenten waarop je haast hebt.

4-traps HEPA filtratie systeem

Stofzuigen is tegenwoordig onderdeel van een groot pakket dat wordt gecompleteerd door filtratie. Tineco begrijpt dit en biedt zijn gebruikers niet alleen een krachtige maar ook een milieuvriendelijke machine.

Daartoe heeft de fabrikant een 4-fasen filtersysteem opgezet. Deze zorgt ervoor dat het stof na het opzuigen niet uit de stofzuiger kan ontsnappen.

Het cyclonale systeem van de stofzuiger zorgt ervoor dat het vuil door de verschillende filtratiefasen wordt geduwd en in de opvangbak terechtkomt. Deze sluit goed af, zodat er geen vuil uit kan. Maar wat de meeste indruk op ons heeft gemaakt tijdens de Tineco Pure One S12 test was ongetwijfeld het resultaat dat werd behaald bij de reiniging tegen allergenen.

Niets ontsnapt eraan, allergenen worden geëlimineerd, tot 99,99%. Deze selectie varieert van groot detritus tot fijne deeltjes van 0,3 micron. Ook hier heeft het merk Tineco aan alles gedacht, want het product integreert een systeem dat tot taak heeft het filter automatisch te reinigen met behulp van de zuigkracht van de stofzuiger.

Uw filter zal dus lang meegaan en uw motor zal efficiënt blijven. Dit ontslaat u echter niet van de verplichting het HEPA-filter ten minste eenmaal per week te reinigen.

WIFI connectiviteit met de Tineco app

Weinig stofzuigers hebben een app en een WiFi-verbinding. Via deze verbinding kan de op een smartphone geïnstalleerde toepassing aan het toestel worden gekoppeld. De app kan worden gedownload op iOS en Android door in het zoekvak “Tineco app” in te typen. In combinatie met Alexa kunt u de app gebruiken om de slijtage van de interne onderdelen van uw One S12 te controleren.

Lees ook:   TurboTronic DAF5 Dubbele Airfryer XXL - Heteluchtfriteuse - 9 Liter - Turquoise

Het is ook makkelijker om een herinnering te krijgen wanneer het filter schoongemaakt moet worden. Dankzij het LCD-scherm en de WIFI-verbinding hebt u een overzicht van alle informatie die u nodig hebt om de werking van uw toestel te begrijpen.

Deze snoerloze stofzuiger met WIFI zal u helpen de juiste houding aan te nemen voor een gezond interieur. Deze toepassing is dus een pluspunt waarop u kunt vertrouwen, of u nu uw schoonmaakbeurt wilt programmeren, het niveau van autonomie wilt kennen, zeker wilt zijn van de stofzuigmodus…

Autonomie

Met een geclaimde autonomie van 50 minuten is het moeilijk te zeggen dat deze krachtige staande stofzuiger niet bestand is. Wij weten dat fabrikanten over het algemeen gebruikstijden aankondigen die vaak ver van de werkelijkheid liggen. Maar met deze Tineco blijven de bedrijfsduurcijfers in de normale modus gelijk.

Voor de Max modus, duurt het slechts 15 minuten. De oplaadtijd van de batterij is acceptabel, ongeveer 3 uur. Bovendien is de batterij uitneembaar. Zo kunt u een andere batterij kopen, vooral als u een grote flat hebt.

Geluidsniveau

De One S12 intelligente staande stofzuiger heeft een geluidsniveau van 71 dB in Eco-modus. Dit is een relatief goed geluidsniveau. In de maximumstand benadert hij 76 dB, wat normaal is met zijn 22.000 Pa aanzuigdruk. Maar ook al is dit geluidsniveau vrij laag, het wordt nog lager bij gebruik in de normale stand.

Met deze cijfers zou men een stille staande stofzuiger verwachten, maar dat is niet het geval. Ondanks zijn prijskaartje van rond de 350 euro, is hij toch luidruchtig. Veel luider dan de Buture JR200 of de Laresar Elite Pro, die net zo krachtig zijn.

Accessoires

Tineco is nooit kieskeurig als het gaat om het aanbieden van accessoires aan zijn gebruikers. Bij zijn cyclonische stofzuiger biedt de fabrikant talrijke accessoires aan waarmee u niet alleen kunt schoonmaken, maar waarmee u het apparaat ook kunt onderhouden. Met de verschillende meegeleverde borstels kan de stofzuiger worden omgevormd tot een handstofzuiger om vuil in de auto en moeilijk bereikbare plaatsen in huis te verwijderen.

 • Een harde gemotoriseerde borstel zal u helpen om uw vloeren te verzorgen;
 • Een gemotoriseerde mini mijtenborstel, die in staat is ongedierte uit uw beddengoed te verwijderen;
 • Een spleetmondstuk, voor holle ruimtes;
 • Een 2-in-1 borstelmondstuk, voor het reinigen van verschillende soorten kwetsbare oppervlakken;
 • Een muurlaadstandaard, om uw lader te installeren;
 • Een filterreinigingsadapter;
 • Een batterij;
 • Een oplader;
 • Twee gebruikershandleidingen.

Tineco Pure One S12 vs Dyson V11 Absolute

De Dyson V11 is zonder twijfel een van de benchmarks op het gebied van huishoudelijke apparaten. Maar een van de eerste dingen die je opvalt is de prijs, afhankelijk van de site verdubbelt deze de prijs van de Tineco One S12. Deze hoge prijs kan te wijten zijn aan het feit dat hij multi-cycloonfiltratie met 14 cyclonen biedt.

Lees ook:   TurboTronic AFO24 Airfryer Oven - Heteluchtfriteuse XXL - 24 Liter - Zwart

De Tineco daarentegen biedt slechts één cycloonvacuüm. Terwijl de V11 een 5-fase filtratie heeft, heeft de One S12 er slechts 4. Beide hebben echter vergelijkbare prestaties met een klein voordeel voor de Dyson V11.

Wat betreft de grootte van het spruitstuk, is dat van de Dyson 1,6 liter groter. De V11 heeft een maximale zuigkracht van 220 watt, terwijl de One S12 beperkt is tot 145 watt. Maar het verschil is dat de Dyson geen reinigingsgereedschap en geen toepassing heeft, terwijl de Tineco deze functies wel heeft. Beide hebben een LCD-scherm waarop diverse informatie over de werking en status van het toestel wordt weergegeven.

Tot slot is de Tineco minder luidruchtig dan de Dyson, die 79dB kan bereiken in de Turbo modus. De minpunten van de Tineco S12 zijn de korte autonomie in Max modus, Dyson doet het beter in Turbo modus. Met een prijs van iets meer dan £250 is de Pure S12 al goed genoeg voor de meeste gebruikers. Als u echter een stofzuiger wilt met de ultieme prestaties en innovatieve kracht, en als uw budget het toelaat, koop dan de Dyson V11.

Voordelen

 • iLoop technologie om het kleinste stofje te detecteren
 • Krachtige zuigkracht voor een verscheidenheid aan vuil
 • LCD-scherm voor de weergave van diverse informatie

Nadelen

 • Enigszins hoog geluidsniveau
 • Gemiddelde autonomie in Max-modus

Productspecificaties

 • Model: Pure One S12
 • Geluidsniveau Tooltip: 0 dB
 • Type stofopvang: Zakloos
 • Hepa luchtfilter: Geen HEPA-filter
 • Gebruikstijd laagste stand: 0
 • Gebruikstijd hoogste stand: 0
 • Voedingstype: Accu
 • Type zuigmond: Combizuigmond
 • EAN: 7809645420050
 • Taal handleiding: Engels
 • Gewicht stofzuiger: 2.88 kg
 • Categorieën: Stofzuigers Steelstofzuigers Stofzuigen
 • Merk: Tineco
 • Aanbevolen voor type vloer: Harde vloeren, Laagpolig tapijt, Alle vloertypen

Conclusie

De Tineco Pure One S12 is een ultramoderne stofzuiger. Innovatief en intuïtief, blijft het zeer trendy met zijn moderne stijl. Zijn zuigkracht van 22.000 Pa garandeert een gezonde en snelle opzuiging van al het vuil.

Het HEPA-filtersysteem is bestand tegen stofmijt en zorgt ervoor dat al het vuil wordt gefilterd, dat vervolgens in het reservoir wordt geplaatst en er niet meer uitkomt. En hoe kunnen we het iLoop systeem niet noemen dat elk spoor van vuil detecteert en het filterreinigingssysteem dat het onderhoud vergemakkelijkt.

Uit onze beoordeling van de Tineco Pure One S12 blijkt dat het een compleet en milieuvriendelijk product is. Hij is gemakkelijk te gebruiken en duurzaam, en wordt geleverd met een aantal accessoires die hem in vele situaties gemakkelijk hanteerbaar maken.

Het nadeel is echter het lawaai van de motor tijdens het gebruik en de korte levensduur van de batterij van slechts 15 minuten in de Max-modus. Als u op de normale zuigstand blijft, zal de autonomie uitstekend zijn, 50 min.