Top verschil tussen Vermicelli en Angel Hair

Deze gids vergelijkt de verschil tussen vermicelli en engelenhaar en je vertellen waarom ze zo goed smaken.

Ze hebben zoveel overeenkomsten, dus hoe kun je ze uit elkaar houden?

Het belangrijkste verschil tussen engelenhaar en vermicelli is dat de ene soort dikker is dan de andere, en dat de ene voornamelijk van rijst wordt gemaakt, niet van tarwe.

Wat moet je er nog meer over weten?

Deze gids vertelt je meer over:

  • Soorten gerechten die deze noedels bevatten
  • Voedingswaarde van elk type
  • De geschiedenis van pasta
  • Of ze uitwisselbaar zijn
The primary difference between vermicelli and angel hair is twofold: the thickness of the noodles is slightly different, and vermicelli is usually made from rice, not wheat-like angel hair.

Het verschil tussen Vermicelli en Angel Hair

engelenhaar vs vermicelli

Hoewel ze op elkaar lijken, zijn er verschillen tussen vermicelli en angel hair pasta.

Een eigenschap die ze delen is hoe ze hun vorm krijgen. Ze worden door een matrijs geperst om dikke of dunne strengen te vormen alvorens te drogen.

Beide soorten pasta koken ook snel, binnen twee tot drie minuten, in vergelijking met andere noedels, zoals spaghetti. Beide soorten zijn veelzijdig en kunnen elk gerecht aanvullen.

Een verschil tussen engelenhaar en vermicelli is het soort maaltijden waarin ze gebruikt worden.

Vermicelli is a primary noodle in cold Asian dishes, while angel hair works best in warm Italian cuisines.

Vermicelli

vermicelli pasta

Vermicelli is zeer dunne rijstnoedels bestaande uit tarwe of rijst. U kent het misschien als rijstnoedels en rijststicks. De stukjes zijn kort als gebroken.

Deze noedels zijn ontstaan in Zuid-Italië als korte en krullende handgemaakte pasta die lijkt op kleine wormen.

Alleen verse noedels worden met eieren gemaakt.

Maat

Vermicelli lijkt op spaghetti maar is dunner. In de VS is vermicelli ongeveer 0,06 inch of 1,52 mm dik.terwijl vermicelli in Italië dikker is.

Het zou een goede vervanging zijn voor spaghetti noedels.

Sauzen

Dikke noedels hebben zwaardere sauzen nodig. Vermicelli hoort bij stevige sauzen, zoals tomaten- of hollandaisesaus. Het gaat ook goed met lichtere opties, zoals vis en veenbessen.

Tip: If you want a splash of wine in your pasta sauce but are out, try using a dash of vinegar instead.

Voedingswaarde

Als geraffineerd product heeft vermicelli niet veel voedingswaarde. Daarom is het geen goede keuze voor gewichtsverlies, omdat het veel calorieën uit zetmeel bevat.

Je moet het ook combineren met andere voedingsmiddelen voor eiwitten.

Rijstvermicelli is echter vetvrij, cholesterolvrij en natriumarm. Het kan zoet of hartig zijn, afhankelijk van het Aziatische recept en is een gezonder alternatief voor instant noedels.

De hoogste voedingswaarde is het koolhydraatgehalte.

Elke twee-ounce portie bevat 47 gram koolhydraten en 214 calorieën. Koolhydraten leveren energie, waardoor vermicelli een krachtig voedingsmiddel zou zijn.

Als u op uw natriuminname let, bevat vermicelli slechts 10 mg per twee ons.

Soorten Vermicelli

verschillende soorten vermicelli

Je vindt een reeks vermicellivariaties, waarvan de volgende het meest voorkomen:

Italiaans:

Deze noedels kunnen bestaan uit durum griesmeel of tarwe, dat gluten bevat. De meest voorkomende vorm van deze pasta is droog.

Aziatisch:

Deze pasta bevat rijst, maar soms ook tapioca. U vindt deze noedels waarschijnlijk in een Aziatische supermarkt.

Rijst:

Deze bestaat uit rijstmeel en water. Het is perfect op zichzelf of als toevoeging aan roerbakgerechten, soepen en salades.

Als je van de Aziatische keuken houdt, krijg je rijstnoedels. Het is beter om ze voor het koken te weken als u een roerbakgerecht maakt.

Tarwe:

Hieraan moet olie worden toegevoegd om de vorm te behouden.

Het koolhydraatgehalte maakt het een geweldige energiebron, en tarwe complimenteert zoete en hartige gerechten.

Tarwe is echter geen optie voor iemand met coeliakie, omdat het gluten bevat.

Tapioca:

Deze pasta vult desserts uit Zuid-Azië en het Midden-Oosten aan.

Om deze pasta te koken legt u de noedels drie minuten in kokend water en spoelt u ze vervolgens af onder koud water om overtollig zetmeel te verwijderen.

Soorten keukens

Je kunt vermicelli warm of koud serveren. Het maakt de meeste Chinese en Vietnamese gerechten, zoals pho, lichte maar heerlijke soep.

Pas op dat je deze noedels niet te gaar kookt, want ze worden snel zacht.

Tip: Try frying them dry for a unique snack!

Engelenhaar

engelhaar pasta

Angel hair pasta heeft een uitgesproken uiterlijk waardoor het opvalt.

Je kent het misschien ook als capellini, wat betekent “kleine haartjes” of fijne haar pasta. Het bevat durum griesmeel, eieren en een beetje zout.

Het kan gemakkelijk tarwe vermicelli vervangen, maar omdat de noedels dunner zijn, kunnen ze niet zo goed tegen een stevige saus.

Als je de twee naast elkaar zet, kun je ze onderscheiden door hun grootte. Als je die twee naast elkaar zet, kun je ze onderscheiden door hun afmetingen.

Maat

Het is dunner dan vermicelli en meet ruwweg 0,88 mm en is de dunste van alle Italiaanse deegwaren..

U kunt deze noedels gebruiken in plaats van spaghetti als u niet opziet tegen een delicatere versie van uw gerecht.

Saus

Een belangrijke verschil tussen vermicelli en engelenhaar is dat engelenhaar pasta het beste smaakt met lichtere sauzen, zoals knoflook- of citroensaus, olijfolie, pesto, kruiden en parmezaan.

Zelfs een lichte tomatensaus, zoals capellini Pomodoro, werkt prima.

Voedingswaarde van engelenhaar

voedingswaarde

Is de spaghetti op? Angel hair pasta is een geweldige vervanger.

Het biedt een goede energiebron en is laag op de glycemische index, waardoor je je voller voelt zonder bloedsuikerpieken.

De toevoeging van ijzer en B-vitaminen verhoogt de voedingswaarde.

Engelenhaar pasta bevat geen lactose uit melk en is een vetarme, vezelrijke optie. Helaas bevat het weinig proteïne.

Verschillende merken pasta kunnen verschillen in hun inhoud, dus zorg ervoor dat u elk etiket controleert.

Voor een één-kops portie engelenhaar pasta, krijg je 6,7 mg natrium, 43 gram koolhydraten en 211 calorieën.

Tip: to have a complete meal, be sure you pair some form of protein with your pasta! Seafood is especially good with angel hair.

Soorten keukens

Engelenhaar pasta is een warme maaltijdsoort, perfect voor primavera gerechten en zeevruchten, soep en dessertgerechten. Om engelenhaar te koken, voeg het toe aan kokend water tot het zacht wordt.

In de winkel vindt u het soms in nestvormige rolletjes, omdat het zo delicaat is.

Angel hair pasta combineert goed met kip, groenten, garnalen, kappertjes en kaas.

Wanneer u heerlijke pasta wilt die niet te zwaar is, is engelenhaar een perfecte keuze. Op zichzelf is de smaak verrukkelijk met zelfs een drupje olijfolie.

Garnalen scampi is een voorbeeld van een visgerecht met engelenhaar. Eenmaal afgekoeld hebben de noedels van engelenhaar de neiging aan elkaar te plakken.

Om ze weer goed op te warmen doe je wat olijfolie in een pan en kook je ze tot ze door en door heet worden.

Tip: Avoid rinsing your pasta after cooking to help the sauce stick to your noodles.

De geschiedenis van de pasta

geschiedenis van de pasta

De geschiedenis van pasta is onduidelijk volgens verschillende theorieën. Sommige deskundigen geloven dat pasta al in de vierde eeuw voor Christus is ontstaan in Etrurië, Italië.

Anderen concluderen dat de Japanners noedelachtig voedsel maakten in 3000 voor Christus.

Vermicelli is een van de oudste vormen van pasta in Campania, Italië, met een oorsprong die teruggaat tot de 13e eeuw.

Verschillende soorten vermicelli hebben aparte historische verhalen achter zich, sommige afkomstig uit China en India.

Angel hair pasta dates back hundreds of years in Italy.

Kun je de twee verwisselen?

wisselen tussen de twee

Kunnen zij elkaar vervangen? Het korte antwoord is ja.

Die mogelijkheid kan verrassend zijn omdat ze verschillende diktes zijn, maar bepaalde gerechten zullen heerlijk zijn ongeacht welke u gebruikt.

Dunne vermicelli kan in sommige recepten engelenhaar vervangen als je in de winkel geen capellini kunt vinden.

Een ding om in gedachten te houden is dat rijstvermicelli glutenvrij is, dus als je besluit het af te wisselen met engelenhaar, kan de smaak en consistentie van je gerecht variëren.

Wanneer de ene pasta de andere niet kan vervangen, kan het zijn dat u de pasta moet vervangen.

Zo kunnen rijstnoedels vermicelli vervangen in Aziatische gerechten en engelenhaar in Italiaanse maaltijden.

An acceptable substitute for angel hair pasta, besides vermicelli, is thin spaghetti.

Laatste gedachten

Vermicelli en engelenhaar zijn gangbare pastasoorten die goed mengen in verschillende recepten. Het belangrijkste verschil tussen vermicelli en engelenhaar is hun grootte.

Angel hair pasta is dunner en lichter dan vermicelli en mengt zich goed met bijna alles. Vermicelli is dichter bij het formaat van spaghetti en gebruikt een dikkere saus.

Vermicelli is vanwege zijn koolhydraatgehalte een energievoedingsmiddel. Het is ook een perfecte keuze voor iemand met een hoge bloeddruk. Hoe zit het met engelenhaar? Het biedt 6,7 mg natrium en iets minder koolhydraten dan vermicelli.

De verschillen tussen vermicelli en engelenhaar pasta zijn misschien niet genoeg om een gerecht te veranderen. Wat u ook gebruikt, zorg ervoor dat het de saus aankan.

Lees ook:   Stopcontacten in de keuken goed plannen