Verwarmende lade in de keuken: is het de moeite waard om te kopen? Tips, informatie &ervaringen

Algemeen

Dit soort lades zijn inbouwapparatuur die in elke keukenkast kan worden gemonteerd. Ze zijn elektrisch en warmen alles op wat erin gaat – niet alleen gerechten, maar ook eten (voor het geval gasten te laat zijn). Het apparaat kan worden ingesteld om temperaturen tussen 40 en 80 graden te produceren.

Drogen Miele Warmhoudlade

In de Miele-warmhoudlade kunnen niet alleen borden worden opgewarmd, maar ook groenten en fruit kunnen worden uitgedroogd. Foto: Miele

Maten & Energieverbruik

Een warmhoudlade, die zes platen tegelijk bevat, meet ongeveer 56 cm breed, 15 cm hoog en 55 cm diep. Een lade met 40 platen meet ongeveer 56 cm breed, 30 cm hoog en 55 cm diep. De gemiddelde aangesloten belasting is ongeveer 800 watt, wat energiezuiniger is dan elke oven of waterkoker.

Vergadering

Meestal is een warmhoudlade geïntegreerd in het keukenkastje. Opgemerkt moet worden dat dit een stroomaansluiting vereist, die vanaf de achterkant moet worden gevoed. Dit kan bijzonder tijdrovend zijn bij het achteraf inbouwen. Een andere oplossing is om de lade onder de oven te plaatsen – voor degenen die graag bukken.

Bij Miele is de warmhoudlade geïnstalleerd onder de ingebouwde volautomatische koffiemachines. Foto: Miele

Bij Miele is de warmhoudlade geïnstalleerd onder de ingebouwde volautomatische koffiemachines. Foto: Miele

Prijs

Een opwarmlade is uiterst praktisch, maar het is nogal een klap voor het account. Een kleine lade, die borden en espressokopjes voor ongeveer zes personen verwarmt, is verkrijgbaar in winkels vanaf 300 €. Hoe groter de lade, hoe hoger de prijs. Voor het grote kerst familiediner voor 20 personen moet je de grote versie krijgen. Je moet minstens 600 € verwachten. Of je reikt gewoon terug naar de oven met gegroefde tanden.

Lees ook:   Delonghi EC9335 La Specialista - Espressomachine Beoordeling

De vraag is legitiem, omdat een opwarmende lade een kleine investering is. Het is uiterst praktisch, vooral als het gerecht een kleine gastronomische gang is die snel kan afkoelen. Kook je echter alleen een hoofdgerecht voor jezelf en je gezin thuis en neem je niet elke dag een viergangenmenu op tafel, dan is de investering waarschijnlijk niet aan te raden. En als je kookt voor je gasten, kun je de borden ook gemakkelijk opwarmen in de oven. De warmhoudlade is praktisch, maar alleen aan te raden voor grote hobbykoks in de particuliere sector.