Als u op zoek bent naar een vloer voor de keuken, moet functionaliteit de focus zijn. Natuurlijk wil je het ontwerp ook niet verwaarlozen. Dat hoeft ook niet, want er is een heel scala aan keukengeschikte vloerbedekkingen met voldoende robuuste eigenschappen. Zelfs als uw gedachten draaien om echt hout of laminaat, kunt u een visueel verwarrend vergelijkbaar alternatief kiezen met betere eigenschappen dan keukenvloeren.
Welke keukenvloer is het meest veerkrachtig?
Het is een feit dat je een stabiele en gemakkelijk te reinigen vloer in de keuken nodig hebt. Al met het oog op dit feit zijn sommige materialen uitgesloten. Een dicht oppervlak, geschikt voor vochtige tot natte reiniging is essentieel voor uw hygiënische keuken. Tegels of steentegels, maar ook PVC, staan daarom het vaakst op de shortlist. Met vinylvloeren kunt u ondertussen kiezen tussen klassieke PVG voor oppervlaktelegging en nieuwe, absoluut robuuste vinylvloeren in kliklegging. Hoewel tegels de klassiekers in de keuken zijn, heb je veel kleurrijke en designgerichte opties waarmee je de gewenste eigenschappen niet hoeft op te geven.
Tegels als vloer zijn de klassieker in de keuken
Waarom zijn hout en laminaat niet geschikt voor de keuken?
Onbehandelde of geoliede houten vloeren worden heel snel vies. Tijdens het koken kunnen er af en toe kleine of grotere ongelukken en resulterende vlekken zijn. Als u bijvoorbeeld morst met tomatensaus, blijft de vlek als een “decor” op de parketvloer achter, ondanks snelle verwijdering. Alleen gelakte en zeer harde parketvloeren kunnen ook in de keuken worden gebruikt. Er is een soortgelijk probleem met laminaat. Het oppervlak kan worden afgeveegd, maar zodra vocht de gewrichten binnendringt, zwelt de vloer op en stijgen de randen op. Je kunt kleine keukenongelukken niet helemaal vermijden, hoe voorzichtig je ook bent. Alleen in een keuken die niet voor het eigenlijke doel wordt gebruikt, zijn hout en laminaat een optie. Maar wat heb je aan een keuken die je niet gebruikt en waarin je vooral moet letten op de bescherming van de vloer?
Hout en laminaat zijn slechts matig geschikt als vloer in de keuken
Allesbehalve vloerbedekking!
Een absolute no-go zijn tapijten in de keuken. Geen enkel ander materiaal trekt vuil en vocht zo aan als vloerbedekking. De optisch zichtbare vlekken zijn het kleinste probleem, omdat deze met een donkere coating “vermeden” kunnen worden. Het probleem heeft betrekking op de hygiëne die nodig is in keukens, wat je niet kunt bereiken met een tapijt. Tapijten kunnen niet worden afgeveegd. Kruimels verdwijnen in de oneindige diepten van de stapel en zijn alleen merkbaar als het knispert en knettert onder je voeten.
Tapijt in de keuken alstublieft niet als vaste vloer, maar alleen om op te leggen
Tegels – stenen – PVC? Dit zijn de voordelen!
Natuursteen met een ongevoelig oppervlak of vloertegels ontworpen in steen- of houtlook zijn de beste bekledingen voor keukenvloeren. U kunt vinyl ook gebruiken als u kiest voor een zeer duurzame versie. Voor het leggen van tegels en stenen vloeren, moet u contact opnemen met een professional. Alleen de absoluut rechte installatie met gelijkmatige verbindingen zal u visueel en tijdens de dagelijkse inspectie inspireren. Je geeft veel geld uit aan vloeren en wilt dat de keuken een feelgoodplek wordt voor je familie en gasten. Met de juiste veerkracht en vochtgeschiktheid kunt u er zeker van zijn dat de vloer op de lange termijn meegaat en indruk maakt met zijn ontwerp en eigenschappen, zelfs na vele jaren.
Keuken met natuurstenen vloer
Design en functionaliteit in harmonie
Functionaliteit en design sluiten elkaar niet uit. Uw vloer in de keuken wordt een lust voor het oog, die u zonder spijt en speciale voorzichtigheid kunt gebruiken. Want met de juiste materialen en een professionele installatieg u bent aan de veilige kant en kunt gemakkelijk elk klein of groot keukenongeval van de vloer vegen. Of u kiest voor licht of donker, voor hout- of steenlook of een individueel ontwerp, is aan uw eigen persoonlijke verbeelding.
Welke keukenvloer past bij mij?
Inhoudsopgave