Waarom heeft Chinees eten zoveel broccoli? Volledige analyse!

Waarom heeft Chinees eten zoveel broccoli? Chinese menu’s verschillen sterk van andere menu’s.

Wij zullen in dit artikel onderzoeken waarom er zoveel broccoli in Chinese maaltijden zit.

Om meer te begrijpen over de redenen, blijf lezen!

Broccoli wordt vaak gebruikt in de Chinese keuken om verschillende redenen, waaronder zijn smaak en mogelijke gezondheidsvoordelen. Broccoli kan ook worden gebruikt in een schijnbaar onbeperkt aantal maaltijden, van salades en soepen tot stoofschotels en roerbakgerechten.

Waarom bevat Chinees eten zoveel broccoli?

Chinees eten heeft broccoli

Er zijn verschillende redenen waarom Chinees eten zoveel broccoli bevat.

Deze omvatten:

1. Dieet doeleinden

Broccoli is een gezonde groente die veel vezels en koolhydraten bevat.

Het kan constipatie tegengaan, de spijsvertering bevorderen, de bloedsuikerspiegel op peil houden en overeten voorkomen.

The high fiber content of broccoli makes it an excellent food choice for those looking to trim their waistlines.

Het is een uitstekende groene groente voor salades en om te voldoen aan uw vijf-per-dag groente-inname.

Broccoli bevat ook eiwitten, waardoor het aanvaardbaar is voor vegetariërs die anders niet aan hun eiwitbehoefte kunnen voldoen.

2. Broccoli is de meest geteelde groente in China

Chinees eten bevat veel broccoli omdat broccoli de meest geproduceerde groente in China is, dankzij het gunstige milieu.

Dit komt omdat:

China heeft gunstige weersomstandigheden:

china gunstige weersomstandigheden

Waarom zit er broccoli in Chinees eten?

Broccoli groeit het best bij temperaturen van 65 tot 70 graden Fahrenheit en brede zon, hoewel hij ook goed gedijt in gedeeltelijke schaduw.

Broccoli is geen goed gewas voor hete gebieden.

Het groeit ook het beste op rijke, goed gedraineerde grond met een pH van 6,5 tot 7,5 als het tijd is om te planten en veel compost in de grond te verwerken.

Kweken in containers:

Daarnaast kan Broccoli worden gekweekt in een 8-inch diepe container. In grote potten, ruimte planten zijn ten minste 18 centimeter uit elkaar.

Containers kunnen snel warm worden, en broccoli is gevoelig voor hitte, dus zet containers op hete dagen in de schaduw.

Broccoli geteeld in potten is beter bestand tegen kou in het vroege voorjaar; eerder in het voorjaar uitgezet dan transplantaten in de tuin.

Door de goede weersomstandigheden in China om te groeien:

Deze groenten worden steeds bekender bij een meer divers publiek.

Hun populariteit is een van de redenen waarom je veel broccoli in Chinese gerechten kunt aantreffen.

3. Voorkomt en bestrijdt vervuiling en gifstoffen

bestrijdt vervuiling voorkomen gifstoffen

Broccoli is een voedingsrijke groente met verschillende heilzame vitaminen en mineralen.

Zijn vermogen om in te werken op specifieke verontreinigingen maakt het een uitstekend anti-verontreinigingsmiddel.

De bestanddelen in de stronk, en niet de spruiten zelf, komen het lichaam ten goede.

Onderzoek in China ontdekte dat broccolikiemen vooral effectief zijn in het bestrijden en ontgiften van luchtverontreinigingen uit de wortel.

Glucoraphanine:

Wanneer je broccoli consumeert, begint een fytochemische stof genaamd glucoraphanine een chemisch proces dat zich hecht aan het giftige benzeencomplex en dit afbreekt.

Het laadt het lichaam op om het snel te elimineren voordat het tijd heeft om cellulaire schade te veroorzaken.

The same technique has been discovered to be beneficial in removing pollutants linked with pollution and cigarette smoking. 

Het is dus mogelijk om enkele van de gezondheidsrisico’s op de grond van de ontgifting te minimaliseren door verse smoothies of broccolisap te drinken zodra je thuiskomt.

4. De smaak van broccoli

smaak van de broccoli

De smaak is een andere factor die bijdraagt tot de verspreiding van broccoli in de Chinese keuken.

Rauwe broccoli heeft een aardse smaak, een beetje zoet en licht bitter tegelijk. Het is zeer knapperig.

Het heeft een kenmerkende smaak die heel anders is dan die van gekookte broccoli, die vaak zoeter is.

Depending on the cooking time and manner, cooked broccoli may be highly delicate, crisp-tender, or crunchy. 

De smaak van de stengel is vaak minder intens dan die van de roosjes.

5. Broccoli is een veelzijdige groente die in elk gerecht past.

broccoli is een veelzijdige groente

Broccoli kan worden gebruikt in een schijnbaar eindeloze verscheidenheid aan gerechten, variërend van salades en soepen tot stoofschotels en roerbakgerechten.

Rauwe broccoli kan worden verwerkt in een salade, sla, of geserveerd met een dip.

Broccoli kan worden gepureerd in een soep, geserveerd als bijgerecht, of toegevoegd aan een stoofschotel indien vooraf gestoomd. (ontdooide bevroren broccoli werkt ook goed in plaats van gestoomd).

Cut it up, throw it on the grill, or use it as an ingredient in your next curry or stir-fry.

Broccoli is een heerlijk groen bijgerecht, geroosterd of gesauteerd, en de groente is heerlijk in combinatie met knoflook, sesam, cheddar, chili en andere gewaagde smaken en specerijen.

6. Voordelen voor de gezondheid

Een andere reden waarom er veel broccoli in de Chinese keuken wordt gebruikt is dat het een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen biedt, waarvan sommige als volgt zijn:

Gezondheid van de botten:

De grote hoeveelheden calcium en vitamine K in broccoli zijn van vitaal belang voor de gezondheid van de botten en de preventie van osteoporose, dat tot breuken kan leiden.

Broccoli is een goede bron van magnesium, zink, fosfor en calcium.

Broccoli is een uitstekend voedingsmiddel voor jongeren, ouderen en zogende moeders vanwege de voedingsstoffen die het al deze groepen biedt.

Vermindert allergische reacties en ontstekingen:

verminder allergische reactie

Studies hebben aangetoond dat Kaempferol de invloed van allergie-gerelateerde chemicaliën op ons lichaam vermindert.

Broccoli bevat ook hoge niveaus van omega-3 vetzurenwaarvan wordt aangenomen dat ze ontstekingsremmend zijn.

Omdat het sulforafaan bevat, een chemische stof die de enzymen onderdrukt die gewrichtsafbraak en ontsteking bevorderen, kan broccoli ook heilzaam zijn voor personen die lijden aan artritis.

Kankerpreventie:

Net als andere kruisbloemige groenten zoals bloemkool, spruitjes en kool, heeft broccoli kankerbestrijdende en immuunversterkende effecten.

Broccoli heeft oestrogeen-afbrekende eigenschappen, die kanker in het lichaam veroorzaken.

Volgens onderzoek is broccoli bijzonder gunstig bij het voorkomen van borst- en baarmoederkanker.

Antioxidant krachtpatser:

een antioxidant krachtpatser

Broccoli is rijk aan antioxidanten, waar het lichaam op verschillende manieren baat bij kan hebben.

Broccoli bevat veel vitamine C, waardoor het een uitstekende immuunversterker is.

Broccoli bevat ook flavonoïden, die helpen bij het goed recyclen van vitamine C.

It also contains beta-carotene, zeaxanthin, carotenoids lutein, and other antioxidants.

Cholesterol vermindering:

Net als veel andere hele voedingsmiddelen heeft broccoli oplosbare vezels, die cholesterol uit je lichaam trekken.

Dit komt door de vezels in broccoli, die helpen bij het binden van galzuren in het spijsverteringsstelsel.

Dit vergemakkelijkt de verwijdering van cholesterol uit ons lichaam.

According to the Institute of Food Research, a certain kind of broccoli may help lower blood LDL cholesterol levels by 6%.

Gezondheid van het hart:

een gezond hart

Sulforafaan, een van de isothiocyanaten (ITC’s) in broccoli, heeft ontstekingsremmende kwaliteiten die mogelijk kunnen voorkomen dat (of misschien terugdraaien) een deel van de schade aan de bloedvaten veroorzaakt door ontstekingen veroorzaakt door aanhoudende bloedsuikerproblemen.

Broccoli bevordert de gezondheid van het hart door vezels, vetzuren en vitaminen die de bloeddruk regelen.

Dit helpt ook om slechte cholesterol te verminderen, wat goed is voor je hart. Broccoli helpt ook bij het voorkomen van schade aan bloedvaten.

Uitstekend voor ontgifting:

Omdat broccoli veel vezels bevat, kan het helpen bij het elimineren van verontreinigende stoffen via het spijsverteringsstelsel.

Daarnaast is broccoli hoog in antioxidanten, die helpen bij de algemene reiniging van het lichaam.

Broccoli bevat fytonutriënten die helpen bij het ontgiftingsproces van het lichaam.

This signifies that the body eliminates harmful pollutants. Broccoli also includes isothiocyanates, which aid in DNA detoxification.

Gezondheid van de ogen:

de gezondheid van de ogen

Broccoli bevat veel vitamine A, bètacaroteen, fosfor en andere vitaminen, waaronder het B-complex, C en E.

Al deze voedingsstoffen komen de gezondheid van de ogen ten goede omdat ze de ogen beschermen tegen maculadegeneratie en staar.

Ook herstelt het zelfs schade veroorzaakt door de schadelijke straling waaraan we worden blootgesteld als we voortdurend op onze telefoons of voor een scherm zitten.

Huidverzorging:

Huidverzorging omvat niet alleen de glans van de huid, maar ook haar immuniteit.

Als bron van antioxidanten, voedingsstoffen en mineralen zoals zinkhelpt broccoli de huid gezond te houden.

Dit betekent dat het de natuurlijke uitstraling van uw huid behoudt en tegelijkertijd beschermt tegen ziekten.

Broccoli is high in folates, amino acids, and vitamin K, making it suitable for skin immunity.

Anti-veroudering:

zijn anti-veroudering

Broccoli is fantastisch voor anti-veroudering omdat het veel vitamine C bevat, die verschillende antioxiderende effecten heeft.

Dit komt omdat antioxidanten helpen in de strijd tegen de vrije radicalen die veroudering veroorzaken.

Deze vrije radicalen veroorzaken vaak schade aan de huid. Het regelmatig eten van broccoli helpt bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels, huidaandoeningen zoals acne en zelfs pigmentatie.

Eindoordeel

Waarom heeft Chinees eten zoveel broccoli? In Chinees eten wordt veel broccoli gebruikt om verschillende redenen, waaronder de smaak en mogelijke gezondheidsvoordelen.

Bovendien kan broccoli worden gebruikt in een schijnbaar eindeloze verscheidenheid aan gerechten, variërend van salades en soepen tot stoofschotels en roerbakgerechten.

Bedankt voor het lezen!

Lees ook:   Speculaascake met appel