Warm aardappelpuree op

Aardappelpuree of aardappelpuree is een bijgerecht dat vooral door kinderen, maar ook door veel volwassenen wordt gegeten. De puree past goed bij tal van vlees- of visgerechten, is te combineren met allerlei sauzen en heeft een romige consistentie. Vaak blijft er een restant van de puree over van de vorige dag. Hoe kun je de aardappelpuree makkelijk opwarmen?

Aardappelpuree is makkelijk te verwarmen in een pot of pan

Warm aardappelpuree op in een pot

Aardappelpuree kan de volgende dag ook heerlijk opgewarmd worden in de pot.

De snelste en makkelijkste manier om aardappelpuree op te warmen is de magnetron. De smaak lijdt er echter onder en de puree trekt een beetje water door het zout dat het bevat. Bovendien moet de pap meerdere keren worden geroerd, omdat de magnetron niet gelijkmatig verwarmt. Het is gemakkelijker om de aardappelpuree in de pan te verwarmen. Je neemt wat melk en een klein stukje boter en verwarmt beide terwijl je constant in de pot roert. Zodra de melk en boter warm zijn, voeg je de puree toe en meng je met een garde. De puree wordt weer heel glad en krijgt een fijne smaak.

Nieuwe gerechten of bijgerechten kunnen gemakkelijk uit aardappelpuree worden getoverd

Fry aardappelpuree pan

Als je wilt, kun je ook aardappelmuntjes in de pan bakken van aardappelpuree

Als je iets rustieker wilt, kun je ook een beetje vet in een pan verwarmen. De aardappelpuree wordt aan het hete vet toegevoegd en aan alle kanten een beetje gebakken. De gebakken aardappelpuree smaakt goed bij diverse vleesgerechten met heerlijke sauzen. Natuurlijk kun je ook iets compleet nieuws tevoorschijn toveren uit de restjes van de aardappelpuree. Je mengt een ei en wat bloem met de resten van de puree. Het is mogelijk dat het mengsel een beetje moet kruiden door bloem en ei toe te voegen. Een beetje zout, peper en nootmuskaat zijn voldoende. Vervolgens vorm je kleine talers uit het mengsel en bak je ze in heet vet.

Lees ook:   Wat is gochujang en wat kun je ermee?

Overgebleven aardappelpuree is ook zeer geschikt voor stoofschotels

Aardappelpuree ovenschotel gegratineerd

Aardappelpuree is ook geweldig voor het bakken van stoofschotels

Heb je een grotere hoeveelheid over, dan kun je de aardappelpuree ook gebruiken voor een braadpan. Voor plantaardige stoofschotels worden alle ingrediënten zoals normaal aan de ovenschaal toegevoegd. Je kunt de aardappelpuree die overblijft van de vorige dag in het midden van de ovenschotel leggen of als deksel gebruiken. Als je de puree van tevoren verfijnt met een ei, wordt het deksel tijdens het bakken goudbruin en krijgt het een geweldige korst.

Wist je dat je aardappelpuree ook kunt invriezen?