Wat is de beste manier om cookies op te slaan?

Bewaar kerstkoekjes

Vooral tijdens de kerstperiode vindt het bakken in veel gezinnen plaats. De koekjes en koekjes worden bereid in veel verschillende vormen en met een grote verscheidenheid aan ingrediënten. Het bakken wordt vaak gestart in de aanloop naar kerst en de koekjes moeten apart bewaard worden tot de feestdagen. Maar wat is de beste manier om koekjes te bewaren?

Koekjes moeten volledig afkoelen voordat ze worden verpakt

Duw na het bakken eerst de afgewerkte koekjes of koekjes van de bakplaat naar de keukentafel of het aanrecht. Het is erg belangrijk dat ze volledig worden afgekoeld voordat ze worden verpakt. Warm verpakt, kunnen de koekjes al na een paar dagen schimmelen. Koekjes en koekjes met chocolade en suikerglazuren moeten ook volledig afkoelen voordat ze worden verpakt. Anders kunnen de koekjes aan elkaar plakken en zien ze er daarna niet zo goed uit. Luchtdichte plastic dozen zijn het meest geschikt voor verpakkingen. Metalen blikjes zijn ook ideaal. In deze dozen gaan droge koekjes zonder jam en glazuren vaak enkele weken mee en behouden ze hun fijne smaak.

Aparte verpakking behoudt de smaak van de verschillende variëteiten

Om ervoor te zorgen dat ze hun mooie vorm behouden, moet je de koekjes indien mogelijk in de doos stapelen. Elke laag wordt idealiter gescheiden met een stuk bakpapier of met een bakpapier. Als je veel verschillende soorten bakt voor Kerstmis, moet je ze ook apart verpakken. Dit betekent dat kaneelsterren tot kaneelsterren behoren en anijsbroodjes tot anijsbroodjes. Met een langere bewaartijd smaken de koekjes of koekjes anders naar een mengsel van anijs, vanille, kaneel, citroen of chocolade. Alle cookies moeten altijd op een donkere en koele plaats worden opgeslagen.

Lees ook:   Courgette reepjes in sojasaus - LeukeRecepten

Sommige kerstkoekjes zijn bijna oneetbaar zonder opslag

Bak je peperkoek, kaneelsterren, fruitbrood of kerststollen, dan is opslag achteraf bijzonder belangrijk. Door ze in een doos te bewaren, trekken deze gebakjes goed door en krijgen ze hun werkelijke smaak. Totdat deze gebakjes goed zijn doorgetrokken, gaan er vaak 2 tot 3 weken voorbij. Indien bewaard op een koele en donkere plaats in de juiste doos, kunnen deze gebakjes ook 2 tot 3 maanden worden bewaard. In de doos kun je een appelschijfje op een stuk bakpapier leggen. Het deeg absorbeert het vocht van de appelschijf en blijft dus lang fris en sappig.

nv-auteur-afbeelding

Olivia

Olivia is vanaf het begin keukenzoekerredacteur en heeft oog voor de nieuwste inrichtingstrends, apparaten en materialen. Ook brengt ze thuis veel tijd door in de keuken. Koken betekent voor haar ontspanning, genieten en levensvreugde.