Wat is de snelste manier om varkensschouder te ontdooien? – De beste methoden!

Wat is de snelste manier om varkensschouder te ontdooien? Als je een varkensschouder hebt die ontdooid moet worden, vraag je je waarschijnlijk af wat de snelste manier is om dat te doen.

Je kunt verschillende methoden gebruiken, maar sommige zijn sneller dan andere.

This blog post will discuss the different ways to thaw pork shoulder and which is the quickest.

Varkensvlees in koud water leggen om te ontdooien is sneller dan het in de koelkast leggen, maar je moet voorzichtig zijn. Vul de gootsteen met genoeg koud water uit de kraan om het varkensvlees te bedekken, doe het varkensvlees in een zak die niet lekt, en leg het in het koude water.

Wat is de snelste manier om varkensschouder te ontdooien?

manier om varkensvlees te ontdooien

Varkensschouder ontdooit sneller in koud water dan in de koelkast.

Er zijn echter verschillende methoden om bevroren varkensschouder te ontdooien, maar sommige zijn aanzienlijk sneller dan andere.

We nemen ze hieronder allemaal door, zodat je kunt beslissen welke voor jou het beste werkt.

Hoe een varkensschouder te ontdooien

een varkensschouder ontdooien

Er zijn verschillende methoden om varkensschouder veilig te ontdooien. Voor de beste resultaten gebruikt u een van de onderstaande methoden.

1. Koelkast

Dit is de beste manier om varkensschouder uit de vriezer te halen. Maar het kost veel tijd, dus plan. Hier zijn stappen voor stappen over hoe het te doen

Stap#1. Leg het op een met keukenpapier beklede bakplaat.

Nadat u de varkensschouder uit de vriezer heeft gehaald, legt u hem op een met keukenpapier beklede ovenschaal.

U kunt ook een rooster op een plaat zetten om de lucht beter te laten circuleren.

Zorg er in beide gevallen voor dat de zijkanten van de pan hoog genoeg zijn om de sappen op te vangen die eruit lopen als het vlees ontdooit.

Stap 2. Leg het varkensvlees op de onderste plank van de koelkast om te ontdooien.

varkensvlees op de onderste plank

Zo wordt het eten niet vuil als de sappen uit de pan lekken.

Raak het varkensvlees in de koelkast niet aan totdat het volledig ontdooid is.

Het hele proces duurt een uur per vijf pond vlees.

Dat betekent dat een varkensschouder die 10 tot 12 pond weegt, 50 tot 60 uur nodig heeft om te ontdooien.

Tip: Using the refrigerator method, you should eat the thawed pork within three to five days. 

Dit helpt als je plannen voor het koken nog niet vastliggen. Toch raden we aan het zo snel mogelijk te bereiden om het vlees vers te houden.

2. Koud Water

een koud water

Dit is een geweldige manier om dingen snel voor elkaar te krijgen. Alles wat je nodig hebt is een container die groot genoeg is voor de varkensschouder en veel water.

Hier is hoe het te doen:

Stap # 1. Pak het varkensvlees in en vul de container met water.

Leg het varkensvlees in de ingepakte container en vul de container met water: Het helpt als het water helemaal tot aan het varkensvlees gaat.

Als dat niet zo is, moet je het vlees omdraaien als je het water ververst.

Stap#2: Leeg de container en vul hem opnieuw met koud water

lege container

Maak na 30 minuten de container leeg en vul hem opnieuw met koud water: Zorg ervoor dat u het varkensvlees vaak draait.

Ongeveer 30 minuten per pond zou genoeg tijd moeten zijn om het vlees te laten ontdooien.

Dat betekent dat je, afhankelijk van wanneer je het varkensvlees uit de vriezer hebt gehaald, dezelfde dag nog kunt beginnen met koken.

Een belangrijk ding om te onthouden is dat je nooit meer met koud water ontdooid varkensvlees moet invriezen.

It's not a good idea to freeze meat that has already been thawed, but this is an important rule.

Stap#3: Kook zo snel mogelijk na het ontdooien

zo snel mogelijk koken

Ook, zorg ervoor dat het varkensvlees zo snel mogelijk na het ontdooien wordt gekookt..

Hoewel deze methode veilig is, is het mogelijk dat sommige delen van de varkensschouder heter werden dan andere.

Om veilig te zijn, is het beter om het meteen af te koken.

Tip: You might think warm water will help speed up the process, but don't believe that. Pathogens that spread through food are more likely to grow in warm water.

3. Magnetron

een magnetron

Tegenwoordig hebben veel magnetrons speciale instellingen voor het ontdooien van vlees en een heleboel andere dingen.

Uw handleiding van de magnetron zal u vertellen hoe dit te doen de beste manier voor uw magnetron.

Het kan zelfs specifieke instructies hebben voor verschillende stukken vlees, die erg handig zijn als u wilt voorkomen dat het vlees in de magnetron gaar wordt.

Als je dat nog niet hebt gedaan, lees je hier hoe je je varkensschouder veilig kunt ontdooien in de magnetron.

Stap#1. Doe het varkensvlees in een zak die geschikt is voor de magnetron of een bord.

Doe het varkensvlees in een zak die in de magnetron kan of op een bord.

Zet de magnetron op ontdooien, en kijk dan om de paar minuten of het klaar is.

Stap#2: Blijf de plaat draaien

draai de plaat

Draai de plaat elke minuut om als u geen draaibare schaal heeft.

Als je meer dan één stuk vlees tegelijk ontdooit, mag je de volgorde waarin ze op de schaal worden gelegd omdraaien, zelfs als deze draait.

Stap#3: Verwissel ze

Halverwege het proces van ontdooien, moet je ze verwisselen. Haal elk stuk bevroren varkensvlees eruit als het ontdooit.

De kleinere lagen van het varkensvlees zullen beginnen te koken als de grotere lagen ontdooien, dus het is essentieel om ze in de gaten te houden.

Varkensvlees dat ontdooid is in de magnetron mag niet terug in de koelkast. In plaats daarvan moet het meteen worden gekookt.

Tip: Never let pork shoulder thaw at room temperature. This is the most important thing to remember. 

Dat geldt voor alle vleesproducten. Als het vlees te lang op kamertemperatuur blijft, trekt het schadelijke ziekteverwekkers aan die zich via het voedsel kunnen verspreiden.

4. Oven

de oven

De oven is de snelste manier om varkensschouder te ontdooien als je haast hebt.

  • Verwarm de oven voor op 275 graden Fahrenheit.
  • Leg de varkensschouder op een bakplaat en bak 30 minuten per pond, of tot de interne temperatuur van het varkensvlees 140 graden Fahrenheit bereikt.
  • Houd het in de gaten, en controleer zo nu en dan of het niet begint te koken.
  • Haal uit de oven, laat vijf minuten rusten, snijd in plakjes en serveer.

5. Friteuse

Een andere snelle optie voor het ontdooien varkensschouder ontdooien gebruikt een air fryer.

  • Stel de air fryer in op een lage temperatuur rond de 200 graden Fahrenheit.
  • Plaats de bevroren varkensschouder in het mandje van de air fryer.
  • Kook ongeveer 30 minuten of tot het ontdooid is. Nogmaals, hou het in de gaten om er zeker van te zijn dat het niet te snel gaart.

6. Snelkookpan

een snelkookpan

Als je een snelkookpan hebt, kun je die gebruiken om varkensschouder relatief snel te ontdooien.

  • Zet de snelkookpan op lage druk.
  • Voeg de bevroren varkensschouder toe en kook gedurende 30 minuten per pond.
  • Als de tijd voorbij is, laat u de druk vijf minuten op natuurlijke wijze ontsnappen voor een quick release.

7. Slow Cooker

Als je een slow cooker hebt, kun je die gebruiken om varkensschouder relatief snel te ontdooien:

  • Zet het op laag
  • Kook gedurende 15-20 minuten
  • Controleer of het ontdooid is. Zo niet, herhaal stap twee tot het ontdooid is.

Veelgestelde vragen over de snelste manier om varkensschouder te ontdooien

populaire vragen

Heeft u nog andere vragen over de snelste manier om varkensschouder te ontdooien?

Hier zijn enkele van de meest gestelde vragen over varkensschouder.

Kan Bevroren Varkensschouder Gekookt worden?

Je zou bevroren varkensvlees kunnen koken. Maar het zal veel langer duren dan het recept dat je volgt zegt.

Er is ook een kans dat het varkensvlees niet helemaal gaar wordt en nog roze in het midden is, wat ook gevaarlijk is.

Hoe lang duurt het om een varkensschouder van 10 pond te ontdooien?

Raak het varkensvlees in de koelkast niet aan tot het volledig ontdooid is. Het hele proces duurt een dag per vijf pond vlees.

That means that a pork shoulder that weighs 10 pounds will take 48 to 60 hours to thaw.

Ontdooien bevroren varkensschouders sneller in warm of koud water?

Bevroren varkensschouder in koud water leggen is de beste manier om het niet meer bevroren te laten zijn.

Water zal het varkensvlees snel en effectief ontdooien, maar je moet het varkensvlees in plastic wikkelen om het water buiten te houden.

Dit komt omdat water een betere warmtegeleider is dan lucht.

Lees Volgende: Wat gebeurt er als je slecht varkensvlees eet?

Eindoordeel

Dus, wat is de snelste manier om varkensvlees te ontdooien? Als je haast hebt, is de magnetron de beste keuze.

Maar als je tijd hebt, is ontdooien in de koelkast de veiligste methode.

And if you're short on time, cold water thawing is faster than letting it sit out at room temperature. 

Vergeet alleen niet je varkensschouder ASAP te koken na het ontdooien, omdat bacteriën snel kunnen gaan groeien bij warmere temperaturen.

Bedankt voor het lezen!

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Pasta koken