Wat neem je in plaats van bloem voor koolhydraatarm?

Je hebt gekozen voor een koolhydraatarm dieet. Nu denk je na over hoe je de koolhydraten in je dagelijkse voeding kunt verminderen. Het onderwerp meel komt snel ter sprake. Meel uit granen heeft een hoog koolhydraatgehalte en is daarom nogal ongeschikt voor een koolhydraatarm dieet. Maar er zijn alternatieven voor klassiek meel gemaakt van tarwe, rogge of spelt.

Koolhydraatarm bakken zonder bloem

Als je denkt aan bakken, dan voel je je waarschijnlijk net als vele anderen, bloem hoort gewoon thuis op de lijst met ingrediënten. Het vormt de structuur en smaak. Dus waar moet het meel door worden vervangen? Hier ligt het eraan wat je wilt bakken. Bij koekjes vervang je de bloem anders dan bij taarten, pizza of muffins.

Koolhydraatarm pizzadeeg

Low Carb Pizza: Pizzadeeg met bloemkool

Low Carb Pizza: Pizzadeeg met bloemkool

Je kunt een heerlijk pizzadeeg maken van kwark, ei en kaas. Bloemkool, kaas en ei worden ook een knapperige pizzabodem.

Lob Carb Cake &muffins

Low Carb Cake: Wortelcake met Amandelmeel

Low Carb Cake: Wortelcake met Amandelmeel

Taarten en muffins kunnen ook worden gebakken in de koolhydraatarme versie. Waar je de klassieke bloem door vervangt, hangt af van de cake of muffins die je wilt bakken. Bij het bakken worden vaak kokosmeel, kwark, bananen of gemalen noten gebruikt.

Koolhydraatarme cookies

Low Carb Koekjes: Italiaanse Amandel Biscotti

Low Carb Koekjes: Italiaanse Amandel Biscotti

De geur van koekjes stroomt door de keuken en doet je hart sneller kloppen. Om koekjes te bakken, kunt u bloem gebruiken gemaakt van amandelen, hazelnoten, pinda’s, soja of lupine. Deze soorten meel hebben een extreem laag koolhydraatgehalte en zijn perfect voor koolhydraatarme gerechten. Evenzo zijn gedroogde kokosnoot, druivenpitmeel en eiwitpoeder geweldige ingrediënten.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Frietjes met pitavlees, feta en tzatziki

Je ziet koolhydraatarm zonder meel werken. En er zijn geen grenzen aan je creativiteit.

Koolhydraatarm dieet – divers en gevarieerd

Koolhydraatarm betekent niet dat je simpelweg de hoeveelheid geconsumeerde koolhydraten vermindert. Je probeert ook niet lukraak verschillende producten te vervangen. Het betekent veel meer dat je zelf een nieuw en lekker dieet ontdekt. Je leert hoe bepaalde voedingsmiddelen kunnen worden gecombineerd en breekt uit klassieke en diepgewortelde denkpatronen bij het koken en bakken.

Je favoriete taart zonder koolhydraten

Je favoriete taart zonder koolhydraten

Het koolhydraatarme dieet is populair en dus vind je er veel heerlijke receptideeën. Maar hoe zit het met je favoriete kindertaart? Moet je het doen zonder deze herinnering en de heerlijke smaak? Zeker niet, want je kunt je favoriete recepten omzetten in koolhydraatarme recepten.

Tips voor succesvol koolhydraatarm bakken:

  • Koolhydraatarm bakken betekent niet dat je elke gram koolhydraten moet verbieden.
  • Probeer nieuwe recepten en smaakcombinaties.
  • Mislukte pogingen maken deel uit van het ontdekken van nieuwe recepten. Raak niet ontmoedigd.
  • Niet elk gerecht hoeft instagramable te zijn. Wat nog belangrijker is, het smaakt heerlijk.
  • Wissel heerlijke recepten uit met andere mensen en breid je repertoire uit.
  • Wees dapper en laat je creativiteit de vrije loop.

Naar de potten, schalen, planken en klaar is Kees. Dompel jezelf onder in de heerlijke wereld van koolhydraatarme voeding. Je weet nu hoe je geweldige gerechten zonder meel tevoorschijn kunt toveren.