Welke kruiden maken deel uit van de basisuitrusting?

Wie voor het kruidenrek in de supermarkt staat, kan zich al snel overweldigd voelen door het grote aanbod: Talloze kruiden van A tot Z in alle mogelijke vormen en verpakkingen zijn beschikbaar. Iets meer dan peper en zout zou al beschikbaar moeten zijn in de thuiskeuken – maar om een verscheidenheid aan gerechten te bereiden, volstaat het om een kleine selectie standaardkruiden te hebben. Welke vijf kruiden mogen in geen enkele hobbykeuken ontbreken? Wij vertellen het je!

Kerrie

Curry in schelp

Wat veel mensen niet weten, is dat curry een mengsel is van verschillende kruiden. Bron: Cv

Of zoet of scherp – Curry komt in veel verschillende facetten voor. Oorspronkelijk uit India, de Kruidencombinatie bestaat uit kurkuma, kardemom, koriander en komijn, evenals enkele andere kruiden – alleen de verhoudingen verschillen. Het kruidenmengsel is ideaal voor Groente-, vlees- en visgerechten.

Niet alleen qua smaak, maar ook qua smaak. gezondheidsniveau u profiteert van het genot van het poeder: het werkt ontstekingsremmend en stabiliseert de Cholesterol.

Koriander

Koriander in zijn geheel en in poedervorm

Koriander: vroeger voornamelijk gebruikt als medicinale plant, vandaag is het onmogelijk om de keuken zonder voor te stellen. Bron: Cv

Of het nu als geheel is Zaad of in Poeder – Koriander hoort in elke keuken thuis. Oorspronkelijk werd koriander bijna uitsluitend gebruikt als Medicinale plant gebruikt. Vooral als plant inspireert koriander met zijn rijkdom aan Antioxidanten en zijn antibacterieel effect.

Spaarzaam gebruikt, geeft de intense specerij gerechten dat bepaalde extra. Pittig en licht zoetig koriander komt ervandaan, waardoor het veelzijdig is. Vooral in Brood of Gebak net als peperkoek en speculoos doet koriander het goed.

Lees ook:   Voedsel op voorraad kopen: deze voedingsmiddelen gaan voor altijd mee en smaken geweldig

Kaneel

Kaneelstokjes en kaneelpoeder

Of het nu gaat om kaneelstokjes of kaneelpoeder, kaneel smaakt niet alleen in de kerstperiode. Bron: Cv

Hier heb je keuze te over tussen Kaneelstokjes of de Poedervariant. Je moet niet alleen het kruid in huis hebben met Kerstmis: veel Gebak en Nagerechten geniet zelfs in de warmere maanden met hun kaneelaroma.

Maar ook enkele hartige gerechten smaak verrassend goed met een kaneelnoot. Wat dacht je van een couscoussalade met een snufje kaneel?

Ook in dit geval is het een specerij die Gezondheidsvoordelen net zo barstensvol: Vooral, Ceylon Kaneel wordt afgekeurd als een natuurlijke remedie en kan de bloeddruk reguleren, ontstekingen remmen en de spijsvertering bevorderen.

Nootmuskaat

Geraspte nootmuskaat

Of het nu vers geraspte nootmuskaat of als poeder nootmuskaat is, kan op vele manieren worden gebruikt. Bron: Cv

Bij de voorbereiding van Aardappels er is veel vraag naar nootmuskaat. Ook in het geval van Bakken Muscat wordt gebruikt – zij het direct in Poeder of vers Wreef.

De smaak is een interessante mix van zoet en scherp wat zelfs warme dranken zoals Cacao en Thee kan dat bepaalde extra geven. Een klein snufje is genoeg voor de volledige smaakbeleving.

Het moet niet te veel van het goede zijn: Overdosis leidt nootmuskaat tot misselijkheid en zelfs hallucinaties.

Paprika

Paprikapoeder in de schaal

Niet alle paprikapoeder is hetzelfde. De kleur onthult veel. Bron: Cv

De Mate van scherpte van het poeder is te herkennen aan de kleur: hoe donkerder, hoe meer Balmier het kruid. Paprika is een echte allrounder en maakt het verschil ineen delicatesse bij elke maaltijd.

Lees ook:   Wat Is Een Lead In Een Tekst?

Natuurlijk, de consumptie van dit kruid positieve effecten op het lichaam:
Vanwege de hoge Vitamine C-gehalte ondersteunt paprikapoeder Immuunsysteem. Bovendien wordt het kruid al vele eeuwen gebruikt als huismiddeltje tegen Kiespijn en bevordert de Bloedbaan.