Welke pasta past bij pesto? 8 vervangers!

Welke pasta past bij pesto? Pestosaus is een geliefde Italiaanse pestosaus die sterk verschilt van zware roomsauzen of robuuste rode sauzen.

Maar omdat de textuur zo anders en uniek is, kan het moeilijk zijn om te beslissen welke pasta het beste bij pesto past.

De meeste mensen denken niet na over welke pasta ze bij welke saus serveren, maar het kan een enorm verschil maken in het uiteindelijke gerecht.

Lees verder om te leren welke pasta bij pestosaus past (en waarom) samen met het belang van de vormen en maten.

Pasta shapes with small nooks and crannies or lots of surface area are the best choice for the light pesto sauce; avoid cupped pasta or tubular shapes.

Waar is pestosaus van gemaakt?

pesto saus

Pesto saus bevat geen room maar is een saus op oliebasiswat betekent dat hij het beste werkt met bepaalde soorten pasta.

Pastasauzen op oliebasis zijn lichter en glibberiger dan sauzen op basis van tomaten, zoals Ragu, of op basis van room, zoals Alfredo..

De belangrijkste ingrediënten zijn pijnboompitten, geperste knoflook, basilicumblaadjes en harde kaas – meestal Pecorino Sardo of Parmigiano-Reggiano.

Deze ingrediënten worden vervolgens allemaal gemengd met olijfolie.

Welke pasta past bij pestosaus?

Een gemakkelijke tip is dat de meeste lange pastasoorten goed samengaan met pestosaus, maar er zijn ook korte pastasoorten die de saus perfect dragen.

welke pasta past bij pesto

Hieronder staan de beste soorten pasta voor pesto om de saus goed tot zijn recht te laten komen, zodat elke hap heerlijk is.

Pappardelle

Hoewel er verschillende opties zijn, is paradelle misschien het beste antwoord. Pappardelle is een superbrede en platte noedel met veel oppervlakte en een gladde textuur.

Het ziet eruit als dikke linten op een bord en draagt sauzen op oliebasis goed.

Pappardelle is niet de meest voorkomende pastasoort, maar het is de moeite waard een doos te vinden als je het perfecte pestogerecht wilt serveren.

Linguini

Linguini is een lange pasta met veel oppervlakte.

De noedel is breder en dunner dan veel andere lange pastasoorten, dus er is meer oppervlakte voor de saus om op te landen!

de linguini

Linguine heeft een chewy textuur. Het biedt een uitstekende verhouding tussen pasta en pesto. Elke hap is evenwichtig en smaakvol voor de beste pesto ervaring.

De meeste lange pastasoorten werken met pestosaus, zoals engelenhaar en spaghetti, maar pappardelle en linguini zijn het beste omdat ze meer oppervlakte hebben om de saus te dragen.

Note: Linguini is a dish that was traditionally associated with sauces like pesto.

Conchiglie

Conchiglie is een korte pastasoort die verschijnt in de vorm van zeeschelpen.

Door zijn vorm heeft de pasta zijn eigen ‘zakken’ die perfect zijn om saus op te scheppen.

Deze pasta doet het vooral goed met pestosaus als er extra room aan wordt toegevoegd, aangevuld met wat noten.

Trofie

de trofie

Trofie is een korte, dunne gedraaide pasta met gestructureerde ribbels die pesto goed kan vasthouden.

Maar het heeft ook veel oppervlakte door de langwerpige vorm.

Hoewel dit technisch gezien een korte pasta is, het combineert de hoekjes en gaatjes met het extra oppervlak, waardoor het een van de beste pastasoorten is voor pesto.

Note: Using trofie often increases the pesto to pasta ratio, so you get more sauce with every piece, but still not too much.

Als u een pesto fanaat bent, kan dit uw nieuwe favoriete pasta voor pesto zijn.

Fusilli

Fusilli is de kurkentrekker soort pasta met veel kleine groeven en planken voor de pesto saus om te zitten, maar niet te plassen.

Door de vorm van fusilli kan de overtollige saus van de pasta vallen, terwijl er toch genoeg pesto in blijft zitten voor een lekkere hap en een plezierig gerecht.

de fusilli

Dit is een geweldige optie als je andere groenten hebt gemengd met de pesto, zoals champignons of spinazie.

De fusilli is gemakkelijk te pakken met een vork, samen met de andere groenten, zodat je alle smaken in één hap krijgt.

Note: Use different herbs like oregano or basil to add extra flavor.

Gnocchi

Gnocchi is een andere effectieve pasta voor pesto omdat het een behoorlijk oppervlak heeft en een complementaire textuur.

Veel gnocchistijlen hebben ook kleine plooien of gootjes die kunnen helpen meer van de pesto vast te houden voor een smaakvolle beet.

Veel mensen weten dit niet, maar de aardappelen en pesto zijn een match made in heaven…een die een harmonieuze combinatie van texturen en smaken vormt.

de gnocchi

Wanneer u beslist welke pasta u met pestosaus gaat serveren, kunnen deze kleine aardappelknoedels een heerlijke en bevredigende maaltijd opleveren.

De lichte en luchtige textuur is heerlijk, en de smaak van de aardappel is… subtiel genoeg dat de basilicum smaak van de pesto perfect doorkomt.

Note: Gnocchi is one of the most filling varieties of pasta.

Farfalle

Farfalle is uitstekend als je moet beslissen welke pasta je bij je pesto wilt doen..

Het heeft een behoorlijk oppervlak dankzij de platte vlinderdasvorm.

En waar de bowtie plooien in het midden bieden kleine hoekjes en gaatjes waar de saus kan blijven hangen.

Deze kleine plekjes houden de saus in precies de juiste hoeveelheid, waardoor je een smaakvolle maar niet overweldigende beet krijgt.

de farfalle

De meeste mensen zouden geen lepel pure pesto eten omdat de saus beter smaakt in kleinere hoeveelheden, dus waarom zou je pasta willen met een schepje pesto?

Farfalle is de perfecte korte pasta als u uw pasta wilt doordrenken met pesto, maar niet wilt dat de verhouding verkeerd is.

Bovendien is farfalle zo’n leuke pasta dat de meeste mensen er graag een mooie maaltijd mee maken.

In general, large or regular-sized farfalle, as opposed to mini-farfalle, is the best option for pesto.

Lasagna

Als je op zoek bent naar oppervlakte, is er geen betere soort pasta dan lasagne!

Deze brede en platte noedels helpen de pestosaus gelijkmatig te verdelen in elke hap, zodat je de juiste hoeveelheid krijgt.

de lasagne

Veel mensen denken bij lasagne alleen aan een maaltijd met rode saus, maar ricotta en pesto gaan prachtig samen, en je kunt gasten imponeren met een verrassende groene lasagne!

Zorg er gewoon voor dat je genoeg pasta maakt voor de hele lasagne en verdeel het gelijkmatig in elke laag.

Note: Sauce is the heart of a good lasagna, no matter how much cheese it might have

FAQs

Als u meer vragen heeft over het gebruik en het maken van pestosaus en welke pasta bij pestosaus past, raadpleeg dan de vragen en antwoorden hieronder.

vragen over pasta

Kun je Pesto maken zonder olie?

Je kan pesto maken zonder olie! Het zal dikker zijn, maar nog steeds goed combineren met de bovengenoemde soorten pasta. Een gebruikelijke vervanger voor olijfolie is citroensap, dat de smaak wat meer pit geeft.

Kun je pesto met room maken?

Je kunt een romige pesto maken met meer zuivel dan gebruikelijk is. Als je dit doet, overweeg dan soorten pasta te gebruiken die goed werken met sauzen op basis van room, zoals penne of schelpen.

Kan ik pasta maken zonder basilicum?

Hoewel basilicum het hoofdingrediënt is in pesto, kun je het vervangen door andere soorten groene kruiden zoals peterselie, koriander, munt, of salie.

U kunt ook bladgroenten als boerenkool en spinazie gebruiken, maar de smaak zal niet zo aromatisch en aards zijn.

Conclusie

Zo.nu weet je welke pasta bij pasta hoort dus de volgende keer dat je dat groene potje tevoorschijn haalt en je afvraagt welke pasta je bij pasta moet serveren, onthoud dan dat de oppervlakte je vriend is!

Hoewel pesto een geweldige smaak heeft, kan te veel een onhandige textuur en een overweldigende smaak hebben.

What pasta you serve the sauce with will determine how much pesto you get on each bite. 

Het is belangrijk om te weten welke pasta bij pesto past, zodat je elke hap in balans kunt brengen en de best mogelijke pasta-ervaring hebt!

Of je nu thuis verse pesto maakt of de pesto uit potjes gebruikt voor een snelle en gemakkelijke maaltijd, het kiezen van de juiste pasta kan het verschil maken!

Lees ook:   Pizza rolletjes