Werkblad gemaakt van natuursteen: Wat zijn de voordelen van een stenen werkblad?

Natuursteen verovert de keukens. Getransporteerd uit de diepste lagen van bergen en bodem, vertelt het geschiedenis en bewaakt het tijdloze schoonheid. De duurzaamheid en enorme weerstand van stenen werkbladen zijn onverslaanbaar en een duurzame investering in uw droomkeuken. De keuze is net zo gevarieerd als de natuur zelf. In dit artikel vertellen we je welke voordelen een werkblad van natuursteen nog kan hebben.

Scherp kookeiland met stenen aanrecht; Foto: bauformat

Scherp kookeiland met stenen aanrecht; Foto: bauformat

Stenen aanrechtVoordeel #1: Natuurstenen werkbladen zijn gesneden en krasbestendig, hittebestendig en duurzaam

De duurzaamheid en enorme weerstand van graniet, marmer en Co zijn onverslaanbaar. Om deze reden zijn werkbladen gemaakt van natuursteen een beetje duurder in vergelijking met andere materialen, maar de investering is altijd de moeite waard. Stenen werkbladen zijn absoluut kras- en snijbestendig. Dit betekent dat op de stenen plaat ook zonder plank gesneden, geschaafd en gehakt kan worden. Ook het parkeren van hot potten, pannen en bakplaten is geen enkel probleem. Want werkbladen van natuursteen zijn ook hittebestendig.

Stenen werkplaat; Foto: allmilmö

Stenen werkplaat; Foto: allmilmö

Stenen werkblad Voordeel #2: Werkbladen van natuursteen zijn hygiënisch en ongevoelig voor vocht

Vooral in de keuken is netheid een belangrijk aspect. In de keuken komen we dagelijks in aanraking met voedsel en moeten daarom meer aandacht besteden aan hygiëne. Bij stenen werkbladen is dit echter geen enkel probleem. Stenen werkbladen zijn gemakkelijk schoon te maken en absoluut ongevoelig voor vocht. Hierdoor geven stenen werkbladen schimmels, bacteriën en Co geen kans en zijn ze zeer hygiënisch. Om deze reden is natuursteen niet alleen geschikt voor roestvrij staal, maar ook zeer goed voor keukens in de gastronomie.

Houten keuken met dik werkblad gemaakt van natuursteen; Foto: Alno

Houten keuken met dik werkblad gemaakt van natuursteen; Foto: Alno

Stenen werkblad Voordeel #3: Werkbladen gemaakt van natuursteen zijn absoluut gemakkelijk te onderhouden

Het reinigen van het stenen werkblad wordt uitgevoerd met in de handel verkrijgbare hulpmiddelen die in elke keuken te vinden zijn. Er hoeven dus geen speciale producten gekocht te worden. Met een beetje wasmiddel en een theedoek of een stuk keukenrol is het natuurstenen werkblad in een mum van tijd weer als nieuw. Dit maakt het gemakkelijk om zelfs hardnekkige vlekken van rode biet, wortelen, bosbessen, rode wijn en koffie te verwijderen.

Lees ook:   Gevulde kipfilet met romige champignons

Meer tips voor het verzorgen van natuursteenplaten vind je hier: Verzorging en reiniging van werkbladen van natuursteen

Natuursteen Supreme Line Wit Mistral Lederlook; Foto: Strasser Steine

Natuursteen Supreme Line Wit Mistral Lederlook; Foto: Strasser Steine

Stenen werkblad Voordeel #4: Werkbladen gemaakt van natuursteen zijn tijdloos uniek

Een bijzonder aspect van stenen werkbladen is uniciteit. Net als bij ons mensen zijn geen twee records hetzelfde. Elk stuk is uniek en maakt van uw keuken iets heel bijzonders. Daarnaast is natuursteen geen nieuw modemateriaal, maar heeft het zich bewezen als tijdloos en klassiek materiaal. Bovendien zien stenen werkbladen er zeer nobel en luxueus uit en maken ze van elke keuken een sieraad.

Wil je ook een keuken met een stenen aanrecht? Wij helpen u bij het vinden van de juiste keukenexpert.
Vind een expert