Gerecht: Hoe maak je Witloofslaatje met appel, walnoot, oude kaas en spekjes

Witloofslaatje met appel, walnoot, oude kaas en spekjes

In dit artikel delen we ons recept voor een heerlijk witloofslaatje met appel, walnoot, oude kaas en spekjes. We geven je ook antwoorden op veelgestelde vragen en delen enkele handige tips.

Ingrediënten

  • 3 stronkjes witloof
  • 1 appel
  • 50 gram walnoten
  • 50 gram oude kaas
  • 100 gram spekjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 1 eetlepel honing
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Leg de spekjes op een bakplaat en bak ze in 10 minuten krokant in de oven.
  3. Snijd het witloof in dunne reepjes en doe ze in een kom.
  4. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes. Voeg de appel toe aan de kom met witloof.
  5. Hak de walnoten grof en voeg ze ook toe aan de kom.
  6. Rasp de oude kaas en strooi deze over de salade.
  7. Maak de dressing door de olijfolie, appelazijn, honing, peper en zout samen te voegen in een aparte kom en goed te mengen.
  8. Giet de dressing over de salade en meng alles goed door elkaar.
  9. Verdeel de salade over vier borden en strooi de krokante spekjes eroverheen.
  10. Geniet van je heerlijke witloofslaatje met appel, walnoot, oude kaas en spekjes!

FAQs

1. Kan ik dit recept ook vegetarisch maken?

Ja, je kunt de spekjes vervangen door bijvoorbeeld gebakken champignons of stukjes tofu.

2. Kan ik de dressing ook kant-en-klaar kopen?

Ja, je kunt ook een kant-en-klare dressing gebruiken als je dat makkelijker vindt. Let er wel op dat deze niet te zoet is, anders overheerst de smaak van de salade.

Lees ook:   Hoe weet je of paddenstoelen nog goed zijn?

3. Kan ik dit recept ook van tevoren maken?

Ja, je kunt de salade en dressing van tevoren maken en apart bewaren in de koelkast. Voeg de spekjes pas toe vlak voordat je de salade serveert, anders worden ze zacht.

4. Welke kaas kan ik nog meer gebruiken?

Je kunt ook andere harde kazen gebruiken, zoals parmezaan of pecorino. Of experimenteer eens met een blauwe kaas voor een pittigere smaak.

5. Kan ik de walnoten vervangen door andere noten?

Ja, je kunt ook pecannoten, amandelen of hazelnoten gebruiken. Kies gewoon je favoriete noot!

Conclusie

Met dit recept maak je in een handomdraai een heerlijk witloofslaatje met appel, walnoot, oude kaas en spekjes. Het is een perfecte combinatie van zoet, zout en knapperig. Experimenteer gerust met de ingrediënten en voeg bijvoorbeeld ook eens rozijnen, granaatappelpitjes of avocado toe. Eet smakelijk!