Gerecht: Hoe maak je Wrap met krokante kip en Thaise salade

Wrap met krokante kip en Thaise salade

Inleiding

In dit artikel gaan we het hebben over een heerlijk gerecht genaamd “Wrap met krokante kip en Thaise salade”. We zullen je stap voor stap door het recept leiden en je voorzien van handige tips en tricks om dit gerecht tot in de perfectie te bereiden. Dus laten we meteen aan de slag gaan!

Ingrediënten

Voor het bereiden van deze wrap heb je de volgende ingrediënten nodig:

Voor de krokante kip:

  • 500 gram kipfilet
  • 2 eieren
  • 100 gram bloem
  • 100 gram paneermeel
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • Plantaardige olie om in te bakken

Voor de Thaise salade:

  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 komkommer
  • 1 wortel
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • Handvol verse koriander
  • Handvol muntblaadjes
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 eetlepel honing

Bereidingswijze

Stap 1: Bereid de krokante kip

1. Snijd de kipfilet in dunne reepjes.

2. Meng in een kom het paneermeel, bloem, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en zwarte peper.

3. Klop de eieren los in een andere kom.

4. Haal de kipfilet door het eimengsel en vervolgens door het paneermeelmengsel, zorg ervoor dat alle kanten goed bedekt zijn.

5. Verhit de plantaardige olie in een pan en bak de kipfilet goudbruin en krokant.

6. Laat de kipfilet uitlekken op keukenpapier.

Stap 2: Maak de Thaise salade

1. Snijd de ijsbergsla, komkommer, wortel, rode paprika en rode ui in dunne reepjes.

2. Meng de gesneden groenten in een grote kom.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Crème brûlée van speculaas

3. Voeg de verse koriander en muntblaadjes toe.

4. Maak een dressing van sojasaus, limoensap en honing en giet dit over de salade.

5. Hussel alles goed door elkaar zodat de dressing gelijkmatig verdeeld is.

Stap 3: Maak de wrap

1. Verwarm de wraps kort in een koekenpan of magnetron.

2. Leg een wrap op een bord en leg hier een paar reepjes krokante kip op.

3. Voeg een flinke portie Thaise salade toe.

4. Rol de wrap strak op en snijd hem eventueel doormidden.

5. Herhaal dit proces voor de overige wraps.

Conclusie

Met dit recept voor “Wrap met krokante kip en Thaise salade” heb je een heerlijk en gezond gerecht op tafel staan. De krokante kip en de frisse Thaise salade vormen een perfecte combinatie. Serveer de wraps als hoofdgerecht of als lunch. Eet smakelijk!

FAQs

1. Kan ik de kip ook in de oven bakken?

Ja, je kunt de kip ook in de oven bakken. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en leg de gepaneerde kipfilet op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kipfilet ongeveer 20-25 minuten tot hij goudbruin en krokant is.

2. Kan ik andere groenten gebruiken voor de Thaise salade?

Natuurlijk! Je kunt naar eigen smaak variëren met de groenten. Probeer bijvoorbeeld eens taugé, rode kool of sperziebonen toe te voegen voor een extra twist.

3. Is de dressing ook geschikt voor mensen met een glutenallergie?

De sojasaus in de dressing bevat vaak gluten. Als je een glutenallergie hebt, kun je gebruik maken van een glutenvrije sojasaus of deze vervangen door tamari (glutenvrije sojasaus).

Lees ook:   Hoe Duur Is Ijskoffie Bij De Hema?

4. Hoe lang kan ik de wraps bewaren?

Je kunt de wraps het beste direct na het bereiden opeten voor de optimale smaak en textuur. Als je toch leftovers hebt, kun je ze in de koelkast bewaren in een luchtdichte verpakking. Ze blijven ongeveer 2-3 dagen goed.

5. Kan ik de kip ook vegetarisch vervangen?

Natuurlijk! Als je liever geen vlees eet, kun je de kip vervangen door bijvoorbeeld tofu, tempeh of gegrilde groenten. Experimenteer en ontdek jouw favoriete combinatie!