Gerecht: Hoe maak je Zuiderse vissoep met zeewolf

Zuiderse vissoep met zeewolf

Ben je op zoek naar een heerlijk recept voor een traditionele Zuiderse vissoep met zeewolf? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel delen we een heerlijk recept voor deze smaakvolle vissoep, boordevol verse ingrediënten en aromatische kruiden. We nemen je stap voor stap mee in het bereidingsproces, zodat ook jij kunt genieten van deze heerlijke maaltijd. Lees snel verder!

Ingrediënten

Voor deze heerlijke Zuiderse vissoep met zeewolf heb je de volgende ingrediënten nodig:

Voor de bouillon:

  • 1 liter visbouillon
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 prei, in dunne ringen gesneden
  • 2 wortels, in blokjes gesneden
  • 1 stengel bleekselderij, in dunne plakjes gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Voor de vis:

  • 500 gram zeewolf, in blokjes gesneden
  • 250 gram mosselen, schoongemaakt
  • 250 gram garnalen, gepeld

Voor de rouille:

  • 2 eidooiers
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • 150 ml olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1: Bereid de bouillon

Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens de prei, wortels en bleekselderij toe en bak deze even mee. Voeg daarna de visbouillon, tomatenblokjes, laurierblaadje, tijm en rozemarijn toe. Breng de bouillon aan de kook en laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen.

Stap 2: Bereid de rouille

Meng in een kom de eidooiers, knoflook, paprikapoeder, mosterd en citroensap. Voeg geleidelijk de olijfolie toe terwijl je blijft roeren, totdat je een dikke saus krijgt. Breng de rouille op smaak met zout en peper.

Lees ook:   Orzo met groenten ratatouille

Stap 3: Voeg de vis toe

Voeg de zeewolf, mosselen en garnalen toe aan de bouillon. Laat de vis en schaal- en schelpdieren ongeveer 5 minuten zachtjes koken, totdat ze gaar zijn.

Stap 4: Serveer de vissoep

Schep de vissoep in kommen en serveer met een lepel rouille. Serveer de soep met vers stokbrood en geniet van deze heerlijke Zuiderse vissoep met zeewolf!

FAQs

1. Kan ik andere vissoorten gebruiken?

Ja, je kunt ook andere stevige vissoorten gebruiken, zoals kabeljauw of zalm.

2. Kan ik de mosselen en garnalen weglaten?

Natuurlijk! Als je niet van schaal- en schelpdieren houdt, kun je deze ingrediënten gewoon weglaten.

3. Kan ik de rouille vervangen?

Als je geen rouille wilt gebruiken, kun je de vissoep ook serveren met een scheutje olijfolie en wat fijngesneden peterselie.

4. Hoe lang blijft de vissoep goed?

Je kunt de vissoep ongeveer 2 dagen bewaren in de koelkast. Verwarm de soep voor het serveren opnieuw op een laag vuur.

5. Kan ik de vissoep invriezen?

Ja, je kunt de vissoep invriezen. Zorg ervoor dat de soep volledig is afgekoeld voordat je deze in de vriezer plaatst. De vissoep blijft ongeveer 3 maanden goed in de vriezer.

Conclusie

Met dit recept kun je zelf een heerlijk smaakvolle Zuiderse vissoep met zeewolf bereiden. De combinatie van verse vis, schaal- en schelpdieren en aromatische kruiden zorgt voor een ware smaaksensatie. Serveer de vissoep met een lepel rouille en vers stokbrood voor een complete maaltijd. We hopen dat je geniet van deze heerlijke Zuiderse specialiteit!