Mieren in de keuken: waarom en hoe zich te ontdoen van hen?

Mieren zijn vervelend in de keuken en andere woonruimtes en veroorzaken in het ergste geval zelfs grote schade. Dit geldt vooral voor zogenaamde houtmieren, die nestelen in holtes en niet stoppen bij ondersteunende componenten. Hoewel de kleine insecten verder niet schadelijk zijn voor de mens, horen ze niet thuis in de keuken. De vraag rijst waarom ze er zijn en hoe je er snel vanaf kunt komen.

Mieren zijn op zoek naar voedsel voor hun kolonie en de koningin

De vraag waarom mieren graag in een keuken verblijven, wordt vrij eenvoudig uitgelegd. De werkende mieren zijn altijd op zoek naar voedsel voor hun volk en de koningin. De keuken biedt een breed scala aan verschillende voedingsmiddelen. Bij het kijken in de keuken zijn de mieren vooral geïnteresseerd in voedingsmiddelen die veel koolhydraten en eiwitten bevatten. Deze ingrediënten bevatten ook het voedsel dat mieren in het wild eten. Het zoeken naar voedsel van de kleine insecten kan worden voorkomen door uw voedsel op te slaan in gemakkelijk afsluitbare potten of in dichte blikjes. De mieren kunnen deze voedingsmiddelen niet ruiken en bereiken ze niet.

Sommige mierenvergiften zijn erg wreed voor de insecten

Zodra de mieren zich in de keuken hebben genesteld, moeten ze weer worden weggejaagd. Hoewel ze niet schadelijk zijn voor mensen, kunnen ze behoorlijk vervelend zijn. Bovendien zijn de dieren niet erg smakelijk als ze in tafelsuiker, cornflakes of rijst of pasta zitten. Er zijn veel verschillende manieren om de mieren te bestrijden. De handel biedt tal van vallen of aas die de mieren met gif aanvallen. De giftige stoffen worden in de nesten gebracht en vernietigen het broed. Vaak wordt de koningin ook gedood. Ook kan het besprenkelen van zuiveringszout de mieren verdrijven. De dood is echter behoorlijk wreed voor de insecten.

Lees ook:   ZACO / ilife v80 in de test

Zelfs met natuurlijke hulpmiddelen verdwijnen mieren uit de keuken

Als je de insecten niet wilt schaden, kun je ze ook wegjagen met eenvoudige huismiddeltjes. Kalkpoeder in de ingangen of ramen is een onoverkomelijk obstakel voor de insecten. Ze moeten dan op zoek naar andere voedselbronnen. Hetzelfde geldt als hun paden en wegen worden onderbroken of omgeleid met krijt of plakband. Als de oriëntatie verloren gaat, verdwijnen de insecten vaak vanzelf. De plakband, kalkpoeder en krijt zijn niet schadelijk voor de mieren.