Een keuken kopen: tips voor het consult

Als u een expert voor de individuele keuken wilt bezoeken, moet u zich erop voorbereiden. Hoewel het de taak van een keukenexpert is om alles uit te leggen, ideeën te geven en de planning over te nemen, moet je er ook zelf van tevoren over nadenken. Aan de ene kant ga je niet helemaal zonder flauw idee een consult in. Aan de andere kant is het erg handig als je al een globaal idee hebt van je nieuwe keuken. Dit bespaart iedereen tijd, kosten en soms zelfs de aanschaf van apparatuur die toch niet nodig is.

Onafhankelijkheid van de expert

Voordat u een expert bezoekt, moet aandacht worden besteed aan hoe onafhankelijk hij / zij werkt. Als de adviseur bijvoorbeeld wordt geleverd door een meubelwinkel, zal hij natuurlijk de producten in het assortiment van de meubelwinkel aanbevelen. Er mag nooit worden vergeten dat de consultant wordt betaald om de verkoop naar de meubelwinkel te brengen. Als de meubelwinkel zelfs een partnerovereenkomst heeft met een bepaalde fabrikant, dan zal de consultant natuurlijk de producten van deze fabrikant aanbevelen. Voorzichtigheid is hier dus geboden: Hoe onafhankelijk is de consultant, kan hij u extra kosten besparen en speelt hij echt in op uw persoonlijke wensen?

Waar koop je keuken?

De onafhankelijkheid van de keukenplanner geeft meestal informatie over de kwaliteit van de keukenplanning

Heb je specifieke ideeën over apparaten of keukenmerken, onderzoek dan vooraf welke keukenexperts met deze merken werken. Onze expert directory met veel populaire keukenmerken en fabrikanten van apparaten zal u hierbij helpen.

Houd het hoofd koel

Beslis om het hoofd koel te houden. Een consultant zal altijd eerst wijzen op de spectaculaire aanbiedingen. Men moet er rekening mee houden dat de consultant een commissie voor het consult kan ontvangen – hoe duurder de keuken, hoe hoger de commissie. Het is daarom aan te raden om tijdens het consult altijd een kritisch en alert hoofd te houden. Zoals altijd helpt het om van tevoren te bedenken wat je echt nodig hebt – bij voorkeur op basis van onze behoefteanalyse.

Vragen checklist keukenplanning

Bij het plannen van de keuken helpt het ook om van tevoren te bedenken wat je echt nodig hebt.

Aanbiedingen vergelijken

Als je de eerste aanbiedingen in je hand hebt, heb je al veel bereikt – gefeliciteerd! Kortom: krijg altijd meer dan één aanbieding voor je keuken. Maar je hoeft het niet te overdrijven, want elke aanbieding brengt ook veel tijd met zich mee voor alle betrokkenen. Er zijn meestal tussen de 3 en 5 aanbiedingen.

Lees ook:   Wat Is De Functie Van Collageen?

Degenen die geïnformeerd zijn, hebben, zoals altijd, een duidelijk voordeel. Een nietsvermoedende klant kan snel op het dure keukenapparaat worden gezet. Ook de verschillende merken moeten bestudeerd worden: waarom kost de vaatwasser van de ene fabrikant meer dan de andere en wat belooft hij? Welke functies heeft u nodig van het elektrisch apparaat en zijn de extra kosten de moeite waard? Moet de koelkast echt €2.000 kosten of is hij genoeg voor €700?

Vergelijk keukenaanbiedingen

Bij het plannen van een keuken helpt het om een vergelijkingsaanbieding te verkrijgen

Afhankelijk van met welke expert u uw keuken hebt gepland, zal de benadering van de prijsstelling verschillen. Grote meubelwinkels bieden meestal vreselijke keukenprijzen met enorme kortingen. Voor zo’n berekening wordt elk individueel stukje van de keukenplanning meestal berekend met de royale prijsaanbevelingen van de fabrikant en dit enorme bedrag wordt vervolgens met korting teruggehaald in de (meestal nog) lucratieve realiteit. Voor kleinere keukenstudio’s wordt de keuken meestal beschouwd en berekend als een totaalproject. Hier zijn kortingen in het dubbelecijferige bereik daarom veel zeldzamer.

Belangrijk: Let er bij het vergelijken van aanbiedingen altijd op dat je geen appels met peren vergelijkt. Zelfs met “dezelfde keuken” zijn er vaak aanzienlijke verschillen in kwaliteit en prijs in detail. Een vergelijking wordt vaak bemoeilijkt door eigen merken en gewijzigde benamingen. In geval van onduidelijkheid kunt u het beste op een vriendelijke maar stevige manier vragen.

Let op: Heb geen tijdsdruk op het contract

Een goede keuken is altijd een investering. En deze investering moet zo lang mogelijk de moeite waard zijn. Daarom is tijd voor reflectie belangrijk. Als de consultant geen tijd wil overlaten om na te denken en een onmiddellijke handtekening voor de geplande keuken eist, moet hij naar buiten worden geschopt. (mits het consult thuis plaatsvindt). Teken dus pas contracten als de verschillende offertes zijn bestudeerd en de geplande keuken echt aansluit bij de individuele wensen en kosten.

Lees ook:   Wat is Shacha Saus?

De keuken is geen sixpack

De keuken is niet alleen een plek om te koken en te eten, maar ook een populaire plek om te verblijven, waar u mooie momenten wilt doorbrengen met familie en vrienden. En omdat een keuken al aardig in de tas kan reiken, moet deze precies overeenkomen met persoonlijke wensen en ideeën. Een hele keuken koop je niet snel, net zoals je een sixpack bier koopt. Neem daarom de tijd om te plannen, informeer jezelf van tevoren en tijdens het plannen en begin vroeg genoeg. Het is niet ongebruikelijk dat individuele keukenplanning enkele weken of maanden duurt voordat het contract is ondertekend.