Hoe krijg ik gegrild vlees mals?

Door de hoge temperaturen op de grill kan het al snel gebeuren dat het vlees taai wordt. Bovendien zijn vrij goedkope stukken vlees niet zo zacht als hoogwaardige filets. Toch kan het gegrilde vlees ook op de grill worden bereid door de volgende tips en trucs, zodat het daarna erg mals is. In dit verband speelt een grondige voorbereiding een belangrijke rol.

Mals gegrild vlees door snijden of tappen

Gräwe vleesklopper

Om het vlees nog malser te krijgen, verwerk je het van tevoren met een metalen vleesvermalser. Fotograferen: Gräwe

Voor het grillen is het zinvol om het vlees uitgebreid te deppen tot het zacht is. Zo worden de vleesvezels losser en smaakt het daarna veel malser. Hiervoor is het het beste om een speciale metalen vleesvermalser te gebruiken. In tegenstelling tot modellen van hout breken de metalen spikes de vleesvezels beter. Verdeel het stuk vlees op een snijplank en dep voldoende van beide kanten. Als alternatief kan het vlees met een mes worden gesneden. Ook worden de vleesvezels geplet en verandert de structuur van taai naar zacht. Bevestig het gebruikte mes altijd dwars op de vleesvezel.

Koop vleesvermalser op Amazon

Tip: Als een vleesvermalser nog geen deel uitmaakt van de apparatuur van je keuken, is een kleine pan ook geschikt om te verzachten.

Gebruik zout spaarzaam

Pas op met zout: Zout het vlees niet te veel en het liefst pas na het grillen

Pas op met zout: Zout het vlees niet te veel en het liefst pas na het grillen

Zout verwijdert zijn eigen sap uit het gegrilde vlees, zodat het sneller droog en taai wordt. Zout daarom het stuk vlees pas kort na de bereiding. Voor het grillen wordt het vlees bedekt met een dunne laag olie om uitdroging te voorkomen. Bak bij het grillen de stukjes vlees slechts kort van elke kant op hoog vuur. Laat het vervolgens verder trekken in een gebied op het grillrooster met lagere temperaturen, zodat het gegrilde vlees langer mals blijft.

Lees ook:   Dit is het verschil tussen krenten en rozijnen

Marineer vlees voor het grillen

Het is het beste om het vlees een nacht in de marinade te laten trekken

Het is het beste om het vlees een nacht in de marinade te laten trekken

Als het vlees enige tijd voor het grillen wordt gemarineerd, is het daarna veel malser. Idealiter week je de stukjes vlees de hele nacht, dan worden ze bijzonder zacht.

Voor de productie van marinades zijn de volgende ingrediënten geschikt, waarvan de sterke aroma’s diep in het gegrilde vlees doordringen:

Tip: Bepaalde voedingsmiddelen bevatten enzymen die de vleesvezels afbreken en zachter maken. Deze omvatten zure vruchten zoals ananas, kiwi, papaja en citroen. Maar karnemelk maakt het gegrilde vlees ook mals als je het er een tijdje in doet.