Gerecht: Hoe maak je Verschillende salades voor bij de BBQ

Verschillende Salades Voor Bij De BBQ

Introductie

De zomer is in aantocht en dat betekent dat de barbecue weer uit de schuur gehaald wordt. Bij een gezellige barbecue horen natuurlijk ook lekkere salades. In dit artikel delen wij verschillende recepten voor heerlijke salades die perfect zijn voor bij de BBQ. Of je nu van een frisse salade houdt of juist van een salade met wat meer pit, er is voor ieder wat wils.

1. Aardappelsalade met bieslook en augurk

Deze aardappelsalade is perfect voor bij de BBQ. Het is een frisse salade die goed samengaat met gegrild vlees. Het recept is eenvoudig en snel te maken.

Ingrediënten:

  • 1 kilo vastkokende aardappels
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1/2 ui, fijngesneden
  • 2 augurken, fijngesneden
  • 2 eetlepels bieslook, fijngesneden
  • 1 eetlepel mosterd
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. Meng de mayonaise, Griekse yoghurt, ui, augurken, bieslook en mosterd in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de afgekoelde aardappels in blokjes en meng ze door de saus. Laat de salade minimaal een uur in de koelkast staan voordat je hem serveert.

2. Mexicaanse salade met zwarte bonen

Deze Mexicaanse salade is lekker fris en heeft een pittige smaak. Het is een goede combinatie met bijvoorbeeld een stukje gegrilde kip of een hamburger.

Ingrediënten:

  • 1 blikje zwarte bonen
  • 1 blikje mais
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 avocado
  • Handjevol koriander, fijngesneden
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

Lees ook:   Mandarine Mule

Laat de zwarte bonen en de mais uitlekken. Snijd de paprika in blokjes en snipper de rode ui. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Snijd de avocado in blokjes. Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed door. Knijp de limoen uit over de salade en voeg olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper.

3. Quinoa salade met feta en munt

Deze quinoa salade is lekker fris en bevat veel groenten. Door de feta en munt krijgt de salade een Mediterraanse smaak. Heerlijk voor bij de BBQ.

Ingrediënten:

  • 250 gram quinoa
  • 1 komkommer, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 100 gram feta, in blokjes
  • Handjevol munt, fijngesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

Kook de quinoa volgens de verpakking. Laat afkoelen. Snijd ondertussen de komkommer, paprika en rode ui in blokjes. Meng de quinoa met de groenten, feta en munt in een kom. Voeg olijfolie en rode wijnazijn toe en breng op smaak met zout en peper.

4. Rucola salade met Parmezaanse kaas

Deze rucola salade is lekker fris en heeft een kruidige smaak. De Parmezaanse kaas zorgt voor een lekkere zoute smaak. Serveer de salade bijvoorbeeld bij een stukje gegrilde vis.

Ingrediënten:

  • 100 gram rucola
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geschaafd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

Meng de rucola, sjalot en Parmezaanse kaas in een kom. Voeg olijfolie en witte wijnazijn toe en breng op smaak met zout en peper.

Lees ook:   Bakken met nectarines: 4 heerlijke recepten

5. Griekse salade

Deze Griekse salade is lekker fris en heeft een zoute smaak door de feta en olijven. Serveer de salade bijvoorbeeld bij gegrilde kipspiesjes.

Ingrediënten:

  • 1 komkommer, in blokjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 150 gram feta, in blokjes
  • Handjevol olijven
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

Meng de komkommer, rode ui, rode paprika, feta en olijven in een kom. Voeg olijfolie en rode wijnazijn toe en breng op smaak met zout en peper.

Conclusie

Er zijn ontzettend veel verschillende salades die je kunt serveren bij de BBQ. Van een frisse aardappelsalade tot een pittige Mexicaanse salade. Wij hopen dat deze recepten je inspiratie hebben gegeven voor jouw volgende BBQ.

FAQs:

1. Kan ik de aardappelsalade ook een dag van tevoren maken?

Ja, je kunt de aardappelsalade prima een dag van tevoren maken. Bewaar de salade wel in de koelkast.

2. Moet ik de quinoa afspoelen voordat ik het kook?

Ja, het is belangrijk om de quinoa af te spoelen voordat je het kookt. Zo spoel je de bittere smaak eraf.

3. Kan ik de rucola salade ook maken zonder sjalot?

Ja, je kunt de sjalot weglaten als je dat niet lekker vindt.

4. Kan ik de Griekse salade ook maken zonder olijven?

Ja, je kunt de olijven weglaten als je dat niet lekker vindt.

5. Kan ik de Mexicaanse salade ook maken zonder avocado?

Ja, je kunt de avocado weglaten als je dat niet lekker vindt. Je kunt ook ander fruit toevoegen, zoals mango.