Gerecht: Hoe maak je Saltimbocca van kalfsvlees met tomatenpesto, pasta en rucola




Saltimbocca van kalfsvlees met tomatenpesto, pasta en rucola

Saltimbocca van kalfsvlees met tomatenpesto, pasta en rucola

Ben je op zoek naar een heerlijk Italiaans gerecht om indruk te maken op je gasten? Probeer dan eens deze Saltimbocca van kalfsvlees met tomatenpesto, pasta en rucola. Dit gerecht is niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens heel eenvoudig om te maken. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten om deze heerlijke maaltijd op tafel te zetten.

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 4 kalfsoesters
  • 8 plakjes Parmaham
  • 8 blaadjes salie
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram boter
  • 150 gram pasta
  • 50 gram rucola
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 4 eetlepels tomatenpesto
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Volg deze eenvoudige stappen om deze Saltimbocca van kalfsvlees met tomatenpesto, pasta en rucola te maken:

Stap 1: Bereid de kalfsoesters voor

Leg de kalfsoesters plat op een snijplank en sla ze voorzichtig plat met een vleeshamer. Bestrooi de kalfsoesters met peper en zout.

Stap 2: Voeg de ham en salie toe

Leg op elke kalfsoester 2 plakjes Parmaham en 2 blaadjes salie. Vouw de kalfsoester dubbel en steek vast met een cocktailprikker.

Stap 3: Bak de kalfsoesters

Verhit de boter in een koekenpan en bak de kalfsoesters aan beide kanten goudbruin. Haal de kalfsoesters uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.

Stap 4: Maak de tomatenpesto

Pel het teentje knoflook en hak fijn. Meng de knoflook met de tomatenpesto.

Stap 5: Kook de pasta

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Lees ook:   Slimme kraanoplossing van Franke

Stap 6: Serveer de Saltimbocca van kalfsvlees met tomatenpesto, pasta en rucola

Leg op elk bord een bedje van rucola. Verdeel de pasta over de borden en leg hierop de kalfsoesters. Schep een lepel tomatenpesto over de kalfsoesters en rasp hierover de Parmezaanse kaas. Serveer direct.

Veelgestelde vragen

1. Waar komt de naam Saltimbocca vandaan?

De naam Saltimbocca komt uit het Italiaans en betekent letterlijk ‘springt in de mond’. Dit verwijst naar het feit dat het gerecht zo lekker is dat het als het ware in je mond springt.

2. Kan ik ook kip gebruiken in plaats van kalfsvlees?

Ja, je kunt ook kip gebruiken voor dit gerecht. Let er wel op dat kip iets langer moet bakken dan kalfsvlees.

3. Kan ik de Parmaham vervangen door een andere hamsoort?

Ja, je kunt de Parmaham vervangen door bijvoorbeeld serranoham of prosciutto.

4. Kan ik de tomatenpesto ook zelf maken?

Ja, je kunt de tomatenpesto ook zelf maken. Hiervoor heb je onder andere zongedroogde tomaten, pijnboompitten en Parmezaanse kaas nodig.

5. Kan ik de rucola vervangen door een andere slasoort?

Ja, je kunt de rucola vervangen door bijvoorbeeld veldsla of jonge spinazie.

Conclusie

Deze Saltimbocca van kalfsvlees met tomatenpesto, pasta en rucola is een heerlijk Italiaans gerecht dat eenvoudig te bereiden is. Met slechts een paar ingrediënten zet je een indrukwekkende maaltijd op tafel die gegarandeerd in de smaak zal vallen. Probeer het zelf en verras je gasten met deze heerlijke Saltimbocca!