Gerecht: Hoe maak je Yoghurtcake met citroen en vanilleroom

Yoghurtcake met citroen en vanilleroom

Als je op zoek bent naar een heerlijk dessert dat niet te zwaar op de maag ligt, dan is yoghurtcake met citroen en vanilleroom een uitstekende keuze. Dit dessert is niet alleen lekker, maar ook goed voor de gezondheid. In dit artikel bespreken we hoe je deze heerlijke cake kunt maken, welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je de vanilleroom kunt bereiden.

Benodigdheden

Voor het maken van de yoghurtcake heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 200 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 3 eieren
  • 2 citroenen
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 snufje zout

Bereiding

Om te beginnen verwarm je de oven voor op 180 graden. Vervolgens meng je de boter en suiker in een kom tot een romig mengsel. Voeg daarna een voor een de eieren toe en meng goed. Rasp de schil van de citroenen en voeg dit samen met het sap van een citroen toe aan het mengsel. Voeg nu de bloem, bakpoeder en een snufje zout toe en meng tot een glad beslag. Tot slot voeg je de Griekse yoghurt toe en meng je alles nogmaals goed door elkaar.

Vet een cakevorm in en giet het beslag erin. Bak de cake in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake vervolgens afkoelen.

Vanilleroom

Om de vanilleroom te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 250 ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 25 gram suiker

Om te beginnen doe je de slagroom in een kom. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Voeg het merg toe aan de slagroom en klop het geheel op met een mixer. Voeg vervolgens de suiker toe en mix nogmaals goed door.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Burger van Geraardsbergse matten met rode biet, chili-jam en komkommer

FAQs

1. Kan ik de cake ook zonder citroen maken?

Ja, je kunt de citroen weglaten als je niet van citroen houdt. Je kunt bijvoorbeeld ook sinaasappel of limoen gebruiken.

2. Kan ik de vanilleroom ook vervangen door een andere saus?

Ja, je kunt de vanilleroom vervangen door bijvoorbeeld een fruitige saus of chocoladesaus. Dit is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

3. Is de yoghurtcake gezond?

Ja, de yoghurtcake is gezonder dan de meeste andere cakes. Dit komt doordat er gebruik wordt gemaakt van yoghurt in plaats van boter of olie.

4. Kan ik de yoghurtcake ook veganistisch maken?

Ja, je kunt de yoghurt vervangen door bijvoorbeeld sojayoghurt en de eieren vervangen door gebroken lijnzaad of appelmoes.

5. Kan ik de cake ook invriezen?

Ja, je kunt de cake invriezen. Zorg er wel voor dat de cake goed is afgekoeld voordat je hem in de vriezer plaatst.

Conclusie

Yoghurtcake met citroen en vanilleroom is een heerlijk dessert dat niet alleen lekker is, maar ook nog eens gezond. Door gebruik te maken van yoghurt in plaats van boter of olie, is deze cake een verantwoorde keuze. Met dit recept maak je gemakkelijk zelf een heerlijke yoghurtcake met citroen en vanilleroom. Eet smakelijk!