Gerecht: Hoe maak je Calamares fritti met limoen-lookmayonaise

Calamares fritti met limoen-lookmayonaise

Calamares fritti met limoen-lookmayonaise is een heerlijk gerecht dat steeds populairder wordt in Nederland. Het is een gerecht uit de Spaanse keuken en wordt gemaakt van inktvisringen die worden gefrituurd en geserveerd met een zelfgemaakte limoen-lookmayonaise. In dit artikel zullen we je alles vertellen over dit gerecht, hoe je het kunt maken, en waar je de beste ingrediënten kunt vinden.

Hoe maak je calamares fritti met limoen-lookmayonaise?

Om calamares fritti met limoen-lookmayonaise te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram inktvisringen
  • 150 gram bloem
  • 1 ei
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 kopje melk
  • 1 kopje paneermeel
  • olie om te frituren

Om de limoen-lookmayonaise te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1/2 kopje mayonaise
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 theelepel limoenrasp

Om te beginnen, meng je de bloem, paprikapoeder, zout en zwarte peper in een kom. Klop het ei en de melk in een andere kom. Doe het paneermeel in een derde kom.

Verhit de olie in een pan tot 180 graden Celsius. Haal de inktvisringen door de bloem, daarna door het ei-melkmengsel, en tenslotte door het paneermeel. Frituur de inktvisringen in de hete olie tot ze goudbruin zijn, ongeveer 2-3 minuten per kant.

Om de limoen-lookmayonaise te maken, meng je de mayonaise, knoflook, limoensap en limoenrasp in een kom. Breng op smaak met zout en peper.

Waar koop je de beste ingrediënten?

Om de beste ingrediënten te vinden voor dit gerecht, kun je het beste naar een viswinkel of vismarkt gaan. Hier kun je verse inktvisringen vinden die perfect zijn voor dit gerecht. Voor de overige ingrediënten kun je terecht bij de supermarkt.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Sashimisalade met zalm

Veelgestelde vragen over calamares fritti met limoen-lookmayonaise

1. Kan ik inktvisringen vervangen door iets anders?

Ja, als je geen fan bent van inktvis, kun je ook garnalen of kip gebruiken in plaats van inktvisringen.

2. Kan ik de limoen-lookmayonaise van tevoren maken?

Ja, je kunt de limoen-lookmayonaise tot twee dagen van tevoren maken en in de koelkast bewaren.

3. Hoe kan ik de inktvisringen het beste frituren?

Om de inktvisringen krokant te krijgen, is het belangrijk dat je de olie goed verhit. Zorg er ook voor dat je niet te veel inktvisringen tegelijkertijd frituurt, anders koelt de olie af en worden de inktvisringen niet krokant.

4. Kan ik de inktvisringen ook in de oven bereiden?

Ja, je kunt de inktvisringen ook in de oven bereiden. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en leg de inktvisringen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 10-15 minuten tot ze goudbruin zijn.

5. Wat kan ik serveren bij calamares fritti met limoen-lookmayonaise?

Calamares fritti met limoen-lookmayonaise is heerlijk met een salade of frietjes. Je kunt ook een lekker glas witte wijn erbij serveren.

Conclusie

Calamares fritti met limoen-lookmayonaise is een heerlijk Spaans gerecht dat steeds populairder wordt in Nederland. Met de juiste ingrediënten en bereidingswijze kun je dit gerecht gemakkelijk thuis maken. Serveer het met een salade of frietjes en een lekker glas witte wijn, en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel.