Gerecht: Hoe maak je Pastaschotel met pancetta en trostomaatjes

Pastaschotel met pancetta en trostomaatjes

Inleiding

Een pastaschotel met pancetta en trostomaatjes is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een smakelijk en vullend diner. De combinatie van de zoute pancetta en zoete trostomaatjes zorgt voor een explosie van smaken in je mond. Bovendien is dit gerecht eenvoudig te bereiden en kan het worden aangepast aan jouw persoonlijke smaakvoorkeuren. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je deze heerlijke pastaschotel kunt maken, stap voor stap.

Ingrediënten

Voordat we beginnen met koken, laten we eerst de ingrediënten bekijken die je nodig hebt voor deze pastaschotel met pancetta en trostomaatjes:

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gram penne
  • 200 gram pancetta, in blokjes gesneden
  • 500 gram trostomaatjes, gehalveerd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 rode peper, fijngehakt (optioneel)
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Verse basilicumblaadjes voor garnering
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Volg deze eenvoudige stappen om de pastaschotel met pancetta en trostomaatjes te bereiden:

Stap 1: Kook de penne

Vul een grote pan met water en breng het aan de kook. Voeg een snufje zout toe aan het water en voeg dan de penne toe. Kook de penne volgens de instructies op de verpakking tot het al dente is. Giet de penne af en zet het even apart.

Stap 2: Bak de pancetta

Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de pancetta toe en bak het tot het knapperig en goudbruin is. Dit duurt meestal ongeveer 5-7 minuten. Haal de pancetta uit de pan en leg het op een bord met keukenpapier om het overtollige vet te absorberen.

Lees ook:   Wraprolletjes met geitenkaas

Stap 3: Bereid de tomatensaus

Gebruik dezelfde koekenpan waarin je de pancetta hebt gebakken. Voeg indien nodig een beetje olijfolie toe. Voeg de fijngehakte knoflook, ui en rode peper toe (als je van pittig houdt) en bak deze ingrediënten tot ze zacht en lichtbruin zijn. Voeg vervolgens de trostomaatjes toe en bak ze tot ze zacht zijn en hun sappen vrijkomen. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Stap 4: Voeg de penne en pancetta toe

Voeg de gekookte penne en gebakken pancetta toe aan de tomatensaus. Meng alles goed door elkaar zodat de penne volledig bedekt is met de saus en de smaken goed vermengd zijn.

Stap 5: Serveer en garneer

Serveer de pastaschotel met pancetta en trostomaatjes op warme borden. Bestrooi het gerecht met geraspte Parmezaanse kaas en garneer met verse basilicumblaadjes. Voeg indien gewenst nog wat extra zwarte peper toe voor een extra kick.

Conclusie

De pastaschotel met pancetta en trostomaatjes is een heerlijk gerecht dat gemakkelijk te bereiden is en vol zit met smaak. De combinatie van de zoute pancetta en zoete trostomaatjes zorgt voor een perfecte balans. Probeer dit recept uit en geniet van een heerlijke maaltijd met familie en vrienden!

FAQs

1. Kan ik dit gerecht vegetarisch maken?

Ja, je kunt de pancetta vervangen door vegetarische spekjes of gerookte tofu voor een vegetarische variant van dit gerecht.

2. Kan ik andere soorten pasta gebruiken?

Natuurlijk! Je kunt andere soorten pasta gebruiken, zoals fusilli, rigatoni of farfalle, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur.

Lees ook:   Knappe rolletjes: zo maak je Italiaanse involtini

3. Kan ik de trostomaatjes vervangen door cherrytomaatjes?

Ja, je kunt cherrytomaatjes gebruiken in plaats van trostomaatjes. Ze zullen dezelfde heerlijke smaak en textuur aan het gerecht geven.

4. Kan ik dit gerecht van tevoren maken?

Zeker! Je kunt de pastaschotel met pancetta en trostomaatjes van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren. Verwarm het gerecht gewoon in de oven voordat je het serveert.

5. Kan ik dit gerecht invriezen?

Ja, je kunt dit gerecht invriezen. Zorg ervoor dat je het goed verpakt in luchtdichte containers voordat je het in de vriezer plaatst. Laat het gerecht ontdooien en verwarm het indien nodig voordat je het serveert.

Met deze handige FAQs heb je antwoorden op veelgestelde vragen over de pastaschotel met pancetta en trostomaatjes. Laat je creativiteit de vrije loop en geniet van dit heerlijke gerecht!