Gerecht: Hoe maak je Aardappelwafel met chorizosalade en cheddar

Aardappelwafel met chorizosalade en cheddar

Aardappelwafel met chorizosalade en cheddar is een heerlijk gerecht dat zowel als lunch of als hoofdgerecht geserveerd kan worden. Het combineert de hartige smaak van aardappelwafels met de pittige chorizosalade en romige cheddar. In dit artikel zullen we je alles vertellen over dit gerecht, van het bereiden van de aardappelwafels tot het maken van de smakelijke chorizosalade en het toevoegen van de finishing touch met de cheddar. Lees verder om te ontdekken hoe je deze heerlijke maaltijd kunt maken.

Ingrediënten:

Voor de aardappelwafels heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram aardappelen
  • 1 ei
  • 50 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Olie om in te bakken

Voor de chorizosalade heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 150 gram chorizo, in plakjes gesneden
  • 200 gram gemengde sla
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
  • 100 gram cheddar, geraspt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Stap 1: Aardappelwafels

Begin met het schillen en raspen van de aardappelen. Doe de geraspte aardappelen in een kom en voeg het ei, bloem, bakpoeder, zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar totdat er een dik beslag ontstaat.

Verhit wat olie in een koekenpan en schep hierin een lepel van het aardappelbeslag. Druk het beslag plat met de achterkant van de lepel zodat er een wafelvorm ontstaat. Bak de aardappelwafel aan beide zijden goudbruin en knapperig. Herhaal dit proces totdat al het beslag op is.

Lees ook:   kookplaat met afzuiging

Stap 2: Chorizosalade

Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de plakjes chorizo aan beide zijden knapperig. Laat de chorizo uitlekken op keukenpapier en laat het afkoelen.

In een grote kom meng je de gemengde sla, rode paprika en rode ui. Voeg de afgekoelde chorizo toe aan de salade en meng alles goed door elkaar.

Maak een dressing door olijfolie, citroensap, zout en peper te mengen. Giet de dressing over de salade en meng nogmaals goed door elkaar.

Serveren:

Leg een aardappelwafel op een bord en schep hier wat chorizosalade bovenop. Bestrooi de salade met geraspte cheddar en leg er nog een aardappelwafel bovenop. Herhaal dit proces totdat alle aardappelwafels en chorizosalade op zijn.

Conclusie

De aardappelwafel met chorizosalade en cheddar is een verrukkelijke combinatie van smaken. De knapperige aardappelwafels, pittige chorizosalade en romige cheddar vormen samen een perfecte maaltijd. Het gerecht is eenvoudig te bereiden en kan zowel als lunch of als hoofdgerecht geserveerd worden. Probeer het zelf en geniet van deze heerlijke smaaksensatie!

FAQs

1. Kan ik de aardappelwafels van tevoren maken?

Ja, je kunt de aardappelwafels van tevoren maken en ze opwarmen in de oven voordat je ze serveert. Dit zorgt ervoor dat ze hun knapperigheid behouden.

2. Kan ik de chorizosalade zonder chorizo maken?

Natuurlijk! Als je geen fan bent van chorizo, kun je deze vervangen door bijvoorbeeld gerookte kip of gegrilde groenten.

3. Kan ik een andere kaassoort gebruiken in plaats van cheddar?

Lees ook:   Welke Salami Voor Pizza? (Perfect answer)

Zeker, je kunt elke kaassoort gebruiken die je lekker vindt. Probeer bijvoorbeeld mozzarella, goudse kaas of blauwe kaas voor een andere smaakbeleving.

4. Kan ik de chorizosalade van tevoren maken?

Ja, je kunt de chorizosalade van tevoren maken en in de koelkast bewaren totdat je het gerecht gaat serveren. Voeg de dressing pas toe vlak voor het serveren om de salade lekker fris te houden.

5. Kan ik de aardappelwafels bakken in plaats van olie?

Natuurlijk! Je kunt de aardappelwafels ook in de oven bakken voor een gezondere optie. Leg ze op een bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius gedurende 15-20 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.