Gerecht: Hoe maak je Mini-loempia’s met sweet chili saus ‘maison’

Mini-loempia’s met sweet chili saus ‘maison’

Welkom bij ons artikel over heerlijke mini-loempia’s met zelfgemaakte sweet chili saus! In dit artikel zullen we je alles vertellen over hoe je deze smakelijke en knapperige hapjes kunt maken. Of je nu een ervaren kok bent of een beginner, met dit eenvoudige recept kun je indruk maken op je gasten met een heerlijke Aziatische snack. Dus laten we meteen beginnen!

Ingrediënten voor mini-loempia’s:

Voor het maken van de mini-loempia’s heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 20 loempiavellen
  • 200 gram kipfilet, in kleine stukjes gesneden
  • 100 gram garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 1 wortel, julienne gesneden
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel maïzena, opgelost in 2 eetlepels water
  • Plantaardige olie om in te frituren
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiding van de vulling

Begin met het voorbereiden van de vulling voor de mini-loempia’s. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg vervolgens de kipfilet en garnalen toe en bak ze tot ze gaar zijn. Voeg de wortel, gemberpoeder, sojasaus en oestersaus toe en roer goed. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 2: Het rollen van de loempia’s

Leg een loempiavel op een schoon oppervlak en schep ongeveer 1 eetlepel van de vulling in het midden van het vel. Vouw de onderkant van het vel over de vulling en vouw de zijkanten naar binnen. Rol de loempia strak op en plak het uiteinde vast met een beetje maïzena-watermengsel. Herhaal dit proces totdat alle vulling en vellen op zijn.

Lees ook:   Wat eet je bij Merlot & Chardonnay?

Stap 3: Frituren van de loempia’s

Verhit de plantaardige olie in een diepe pan of friteuse tot 180 graden Celsius. Frituur de loempia’s in kleine batches gedurende 3-4 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.

Ingrediënten voor de sweet chili saus:

Voor de zelfgemaakte sweet chili saus heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 4 rode pepers, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 ml water
  • 200 gram suiker
  • 100 ml rijstazijn
  • 1 eetlepel maïzena, opgelost in 2 eetlepels water
  • Zout naar smaak

Bereidingswijze:

Stap 1: Bereiding van de saus

Verhit een beetje olie in een pan en fruit de rode pepers en knoflook tot ze geurig zijn. Voeg het water, suiker en rijstazijn toe en breng aan de kook. Laat de saus ongeveer 10 minuten sudderen.

Stap 2: Verdikken van de saus

Voeg de opgeloste maïzena toe aan de saus en roer goed door. Laat de saus nog 2-3 minuten koken, of tot deze iets is ingedikt. Breng op smaak met zout.

Serveren

Serveer de zelfgemaakte mini-loempia’s met de sweet chili saus ‘maison’. De loempia’s zijn heerlijk als snack, voorgerecht of bijgerecht. Je kunt ze ook serveren op feestjes of bij speciale gelegenheden. De combinatie van de knapperige loempia’s en de pittige zoete saus zal zeker in de smaak vallen bij je gasten!

Veelgestelde vragen

1. Kan ik de mini-loempia’s ook in de oven bakken?

Ja, je kunt de mini-loempia’s ook in de oven bakken. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bak de loempia’s ongeveer 15-20 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Lees ook:   Heerlijke Lamskroon uit de Airfryer

2. Kan ik de vulling van de mini-loempia’s aanpassen?

Natuurlijk! Je kunt de vulling van de mini-loempia’s aanpassen aan je eigen smaak. Voeg bijvoorbeeld groenten zoals paprika, taugé of champignons toe, of gebruik tofu in plaats van vlees.

3. Kan ik de sweet chili saus langer bewaren?

Ja, je kunt de sweet chili saus in een gesteriliseerde pot bewaren in de koelkast. Hierdoor blijft de saus langer houdbaar. Zorg ervoor dat de pot goed afgesloten is.

4. Kan ik de sweet chili saus minder pittig maken?

Ja, als je de saus minder pittig wilt maken, kun je minder rode pepers gebruiken of de zaadjes en zaadlijsten verwijderen voordat je ze fijnhakt. Hierdoor wordt de saus milder van smaak.

5. Kan ik de loempiavellen zelf maken?

Ja, je kunt loempiavellen zelf maken, maar het vergt wel wat tijd en vaardigheid. Als je hier interesse in hebt, kun je online recepten vinden voor het maken van je eigen loempiavellen.

Conclusie

Mini-loempia’s met zelfgemaakte sweet chili saus zijn een heerlijke Aziatische snack die je gemakkelijk zelf kunt maken. Met dit recept kun je indruk maken op je gasten en genieten van een smaakvolle en knapperige lekkernij. Experimenteer gerust met de vulling en maak de loempia’s naar jouw smaak. Serveer ze met de zelfgemaakte sweet chili saus en geniet van een heerlijke combinatie van smaken. Veel kookplezier!