Gerecht: Hoe maak je Top-kippensoep met dragonpesto

Top-kippensoep met dragonpesto

H2: Wat is top-kippensoep met dragonpesto?

Top-kippensoep met dragonpesto is een heerlijk gerecht dat perfect is voor koude winterdagen of wanneer je gewoon zin hebt in een hartverwarmende maaltijd. Deze soep is gemaakt met sappige stukjes kip, verse groenten en een verrukkelijke dragonpesto. De combinatie van de smaakvolle kippenbouillon en de aromatische dragonpesto zorgt voor een explosie van smaken die je zeker niet wilt missen.

H2: Hoe maak je top-kippensoep met dragonpesto?

Het maken van top-kippensoep met dragonpesto is vrij eenvoudig en vereist geen ingewikkelde kooktechnieken. Hier is een eenvoudig recept om je op weg te helpen:

H3: Ingrediënten:

  • 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortels, in plakjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
  • 1 liter kippenbouillon
  • Verse dragonblaadjes
  • Handvol verse basilicumblaadjes
  • Handvol pijnboompitten
  • Extra vierge olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

H3: Bereidingswijze:

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en geurig zijn.
  2. Voeg de kipfilet toe en bak deze goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Voeg de wortels en bleekselderij toe en bak deze kort mee.
  4. Giet de kippenbouillon in de pan en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 20 minuten sudderen, of tot de kip gaar is en de groenten zacht zijn.
  5. Terwijl de soep suddert, bereid je de dragonpesto voor. Doe de dragonblaadjes, basilicumblaadjes, pijnboompitten en een scheutje olijfolie in een blender. Mix tot een gladde pesto ontstaat.
  6. Haal de pan van het vuur en voeg de dragonpesto toe aan de soep. Roer goed door.
  7. Serveer de top-kippensoep met dragonpesto warm en geniet van de heerlijke smaken.
Lees ook:   Wat Te Doen Met Een Ton Spaargeld?

H2: Veelgestelde vragen over top-kippensoep met dragonpesto

H3: 1. Kan ik de kip vervangen door een ander vlees?

Ja, je kunt de kip vervangen door ander vlees zoals kalkoen of varkensvlees. Zorg ervoor dat het vlees gaar is voordat je de groenten en bouillon toevoegt.

H3: 2. Kan ik de dragonpesto weglaten?

Natuurlijk, als je geen fan bent van dragon, kun je de pesto weglaten of vervangen door een andere kruidenpesto naar keuze.

H3: 3. Kan ik de soep invriezen?

Ja, je kunt de soep invriezen. Zorg ervoor dat de soep volledig is afgekoeld voordat je het in porties in diepvriesbestendige containers doet.

H3: 4. Hoe lang kan ik de soep bewaren?

Je kunt de soep maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast. Zorg ervoor dat je de soep in een luchtdichte container bewaart.

H3: 5. Kan ik de groenten variëren?

Absoluut! Voel je vrij om verschillende groenten toe te voegen of te vervangen naar jouw smaak. Paprika, courgette en champignons zijn bijvoorbeeld heerlijke toevoegingen aan deze soep.

H2: Conclusie

Top-kippensoep met dragonpesto is een heerlijke maaltijd die gemakkelijk te maken is en boordevol smaak zit. Met sappige kip, verse groenten en een verrukkelijke dragonpesto is deze soep een echte smaakexplosie. Probeer het zelf en geniet van deze hartverwarmende maaltijd!