Recept voor Zalm uit de Airfryer

Recept voor Zalm uit de Airfryer

Welkom bij mijn blog! Vandaag deel ik een heerlijk recept voor zalm uit de Airfryer. Dit recept is perfect voor iedereen die op zoek is naar een gezonde en snelle maaltijd. De Airfryer is een geweldige keukenhulp die je in staat stelt om gerechten te bereiden met minder vet en olie, maar met behoud van smaak en textuur. Laten we aan de slag gaan!

Voor wie is dit recept?

Dit recept is geschikt voor iedereen die van zalm houdt en graag gebruik maakt van de Airfryer. Of je nu een drukke professional bent die snel een gezonde maaltijd wil bereiden, of een thuiskok die op zoek is naar nieuwe recepten, dit gerecht is perfect voor jou! Met dit recept kun je binnen no-time een smaakvolle maaltijd op tafel zetten.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende keukenapparatuur nodig:

  • Airfryer
  • Bakpapier of aluminiumfolie
  • Keukentang
  • Knoflookpers
  • Kruidenkwast

En natuurlijk de volgende ingrediënten:

  • 4 zalmfilets
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse kruiden zoals dille, peterselie of basilicum, fijngehakt

Bereidingswijze

1. Verwarm de Airfryer voor op 200 graden Celsius.

2. Meng in een kom de geperste knoflook, olijfolie, citroensap, zout en peper.

3. Bestrijk de zalmfilets met het mengsel en laat ze even marineren.

4. Leg de zalmfilets op een stuk bakpapier of aluminiumfolie en plaats ze in de Airfryer. Bak de zalm gedurende 8-10 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets. Draai de zalm halverwege de baktijd om met behulp van de keukentang.

5. Haal de zalm uit de Airfryer en bestrooi deze met verse kruiden naar keuze.

6. Serveer de zalm direct met een frisse salade en bijvoorbeeld geroosterde groenten.

FAQ

Kan ik dit recept ook met andere vissoorten maken?

Natuurlijk! Dit recept is ook heerlijk met andere vissoorten zoals forel, kabeljauw of tonijn. Pas de baktijd aan afhankelijk van de dikte van de vis.

Kan ik de zalm van tevoren marineren?

Absoluut! Je kunt de zalmfilets enkele uren van tevoren marineren om de smaken nog beter te laten intrekken. Bewaar de gemarineerde zalm afgedekt in de koelkast tot je klaar bent om te bakken.

Hoe bewaar ik de leftovers?

Als je leftovers hebt, bewaar deze dan in een luchtdichte verpakking in de koelkast. De zalm blijft nog 1-2 dagen goed en kan koud worden gegeten of opgewarmd worden in de Airfryer.

Foodpairing

Deze zalm uit de Airfryer is heerlijk in combinatie met een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay. Serveer het gerecht met gestoomde groenten en een romige aardappelpuree voor een complete maaltijd.

Ik hoop dat je geniet van dit recept voor zalm uit de Airfryer! Als je het hebt geprobeerd, laat dan een reactie achter en deel het recept met je vrienden. Vergeet ook niet om je te abonneren op mijn blog voor meer heerlijke recepten en handige tips. Smakelijk eten!

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Maaltijdsoep met groene groenten, pesto en tortellini