Gerecht: Hoe maak je Knolseldersoep met mierikswortelroom en gerookte vis

Knolseldersoep met mierikswortelroom en gerookte vis

Introductie

Welkom bij ons artikel over knolseldersoep met mierikswortelroom en gerookte vis! In dit artikel zullen we je alles vertellen over dit heerlijke gerecht en hoe je het zelf kunt maken. We zullen de ingrediënten, bereidingswijze en enkele handige tips met je delen. Lees verder en ontdek hoe je deze smaakvolle soep kunt bereiden!

Ingrediënten

Voor het maken van knolseldersoep met mierikswortelroom en gerookte vis heb je de volgende ingrediënten nodig:

  1. 1 knolselderij, geschild en in blokjes gesneden
  2. 2 uien, fijngesneden
  3. 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  4. 1 liter groentebouillon
  5. 200 ml room
  6. 2 eetlepels mierikswortel, geraspt
  7. 200 gram gerookte vis, bijvoorbeeld forel of zalm
  8. Olijfolie
  9. Zout en peper naar smaak

Met deze ingrediënten kun je een heerlijke knolseldersoep met mierikswortelroom en gerookte vis bereiden. Laten we nu naar de bereidingswijze gaan!

Bereidingswijze

1. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook tot ze glazig zijn.

2. Voeg de blokjes knolselderij toe en bak ze kort mee.

3. Giet de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook.

4. Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen, tot de knolselderij zacht is.

5. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een glad geheel.

6. Voeg de room toe en roer goed door.

7. Breng de soep op smaak met zout en peper.

8. Meng de geraspte mierikswortel door de room.

9. Snijd de gerookte vis in kleine stukjes.

10. Schep de knolseldersoep in kommen en garneer met de mierikswortelroom en stukjes gerookte vis.

Lees ook:   Kerstmenu van Jamie Oliver - Foodies

Tips

– Je kunt de knolselderij vervangen door pastinaak voor een andere smaak.

– Voeg wat verse kruiden, zoals peterselie of bieslook, toe als garnering.

– Serveer de soep met een lekker stuk brood of toast.

Conclusie

Knolseldersoep met mierikswortelroom en gerookte vis is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een koude winterdag. De combinatie van de aardse smaak van knolselderij, de pittige mierikswortelroom en de gerookte vis zorgt voor een smaakexplosie in je mond. Probeer dit recept eens uit en geniet van een kom warme, hartige soep!

FAQs

1. Kan ik de room vervangen door een plantaardige optie?

Ja, je kunt de room vervangen door bijvoorbeeld kokosmelk of havermelk voor een plantaardige variant.

2. Kan ik de gerookte vis weglaten?

Ja, als je geen fan bent van vis, kun je deze weglaten. De soep zal nog steeds heerlijk smaken.

3. Kan ik de soep invriezen?

Ja, je kunt de knolseldersoep met mierikswortelroom en gerookte vis invriezen. Bewaar het in luchtdichte bakjes of zakjes en geniet later opnieuw van deze smaakvolle soep.

4. Hoe lang kan ik de soep in de koelkast bewaren?

Je kunt de soep maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren.

5. Kan ik de mierikswortel vervangen door iets anders?

Als je geen mierikswortel kunt vinden, kun je deze vervangen door een beetje mosterd voor een vergelijkbare smaak.

We hopen dat je geniet van het maken en eten van knolseldersoep met mierikswortelroom en gerookte vis. Eet smakelijk!