Gerecht: Hoe maak je Gesmoorde lamsschenkels met waterkerspuree

Gesmoorde lamsschenkels met waterkerspuree

Welkom bij ons artikel over het heerlijke recept van gesmoorde lamsschenkels met waterkerspuree. In dit artikel zullen we je voorzien van een gedetailleerde uitleg van dit smaakvolle gerecht. We zullen de bereidingswijze stap voor stap bespreken, en je voorzien van handige tips en trucs om dit gerecht tot in de perfectie te bereiden. Dus pak je schort en laten we beginnen!

Ingrediënten

Voor het bereiden van dit gerecht heb je de volgende ingrediënten nodig:

4 lamsschenkels

2 uien, fijngesneden

3 teentjes knoflook, fijngehakt

2 wortels, in plakjes gesneden

2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden

500 ml runderbouillon

250 ml rode wijn

2 takjes rozemarijn

2 takjes tijm

Zout en peper naar smaak

800 gram aardappelen, geschild en in stukken gesneden

100 ml melk

50 gram boter

100 gram waterkers

2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

2. Bestrooi de lamsschenkels met zout en peper.

3. Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur.

4. Bak de lamsschenkels aan beide kanten bruin.

5. Haal de lamsschenkels uit de pan en leg ze opzij.

6. Voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe aan de pan en bak deze groenten tot ze zacht zijn.

7. Voeg de rozemarijn en tijm toe aan de pan.

8. Leg de lamsschenkels terug in de pan en voeg de runderbouillon en rode wijn toe.

9. Breng het geheel aan de kook.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Parelhoen ‘crosse & blackwell’ met gegrilde aardappel en augurk

10. Dek de pan af en zet deze in de voorverwarmde oven.

11. Laat de lamsschenkels gedurende 2,5 tot 3 uur sudderen, of totdat het vlees zacht en mals is.

12. Terwijl de lamsschenkels sudderen, kook je de aardappelen in een grote pan met water tot ze gaar zijn.

13. Giet de aardappelen af en voeg de melk en boter toe.

14. Pureer de aardappelen tot een gladde puree.

15. Voeg de waterkers toe aan de puree en meng goed.

16. Breng de waterkerspuree op smaak met zout en peper.

17. Haal de lamsschenkels uit de oven en serveer ze met de waterkerspuree.

FAQs

1. Kan ik dit gerecht van tevoren bereiden?

Ja, je kunt de lamsschenkels van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren. Verwarm ze voor het serveren opnieuw in de oven.

2. Kan ik dit gerecht ook met andere soorten vlees maken?

Ja, je kunt dit recept ook met andere soorten vlees, zoals rundvlees of varkensvlees, maken. Houd er rekening mee dat de bereidingstijd kan variëren.

3. Kan ik de rode wijn vervangen door iets anders?

Ja, als je geen rode wijn wilt gebruiken, kun je deze vervangen door extra runderbouillon of water.

4. Kan ik de waterkers vervangen door een andere groente?

Ja, als je geen fan bent van waterkers, kun je deze vervangen door bijvoorbeeld spinazie of rucola.

5. Kan ik dit gerecht ook vegetarisch maken?

Ja, je kunt de lamsschenkels vervangen door vegetarische alternatieven, zoals gegrilde groenten of vegetarische schnitzels.

Conclusie

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Varkensmignonetten met een kruidenkorst

Met dit recept voor gesmoorde lamsschenkels met waterkerspuree kun je een heerlijk en smaakvol gerecht op tafel zetten. De zachte en malse lamsschenkels gecombineerd met de frisse waterkerspuree zorgen voor een perfecte smaakcombinatie. Volg de stappen in dit artikel en geniet van een culinaire ervaring!