Gerecht: Hoe maak je Ragu van schouderstuk met spaghetti

Ragu van schouderstuk met spaghetti

Introductie

Welkom bij ons artikel over het heerlijke gerecht “ragu van schouderstuk met spaghetti”. In deze uitgebreide gids zullen we je alles vertellen over dit smakelijke recept. Ragu is een traditioneel Italiaans gerecht dat bekend staat om zijn rijke smaak en zachte textuur. We zullen je stap voor stap begeleiden bij het bereiden van deze heerlijke ragu met mals schouderstuk en perfect gekookte spaghetti. Laten we meteen beginnen!

Wat is ragu?

Ragu is een Italiaanse pastasaus die meestal wordt bereid met vlees, tomaten en groenten. Het wordt langzaam gekookt, waardoor de smaken goed kunnen ontwikkelen en het vlees heerlijk mals wordt. Ragu wordt vaak geserveerd met pasta, zoals spaghetti of tagliatelle, maar kan ook worden gebruikt als vulling voor lasagne of als saus voor gnocchi. Het is een veelzijdig gerecht dat in verschillende regio’s van Italië op verschillende manieren wordt bereid.

Ingrediënten

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram schouderstuk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortels, in plakjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 250 ml rode wijn
  • 250 ml runderbouillon
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • Zout en peper naar smaak
  • 350 gram spaghetti
  • Verse basilicumblaadjes ter garnering

Bereidingswijze

Volg deze stappen om een heerlijke ragu van schouderstuk met spaghetti te maken:

Stap 1: Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het schouderstuk toe en bak het aan beide kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en zet het apart.

Lees ook:   Franke Designatelier: Individuele rvs werkbladen op maat

Stap 2: Voeg de ui, knoflook, wortels en bleekselderij toe aan dezelfde pan. Bak de groenten tot ze zacht zijn.

Stap 3: Voeg de tomatenblokjes, rode wijn, runderbouillon, gedroogde oregano en gedroogde basilicum toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook.

Stap 4: Voeg het schouderstuk weer toe aan de pan en zorg ervoor dat het vlees volledig bedekt is met de saus. Laat het geheel op laag vuur sudderen. Dit kan 2 tot 3 uur duren, afhankelijk van de gewenste malsheid van het vlees.

Stap 5: Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 6: Haal het schouderstuk uit de pan en trek het vlees uit elkaar met twee vorken. Voeg het vlees weer toe aan de saus.

Stap 7: Serveer de ragu over de gekookte spaghetti en garneer met verse basilicumblaadjes.

Conclusie

En daar heb je het, een heerlijke ragu van schouderstuk met spaghetti! Dit gerecht is perfect voor een gezellig diner met familie en vrienden. De smaakvolle saus en het malse vlees zullen zeker indruk maken. Waar wacht je nog op? Ga aan de slag en geniet van deze heerlijke Italiaanse klassieker!

Veelgestelde vragen

1. Kan ik een ander vlees gebruiken in plaats van schouderstuk?

Ja, je kunt ook ander mager vlees zoals rundvlees of varkensvlees gebruiken. Het schouderstuk geeft echter de beste smaak en textuur aan de ragu.

2. Kan ik de rode wijn vervangen door iets anders?

Als je geen rode wijn wilt gebruiken, kun je deze vervangen door dezelfde hoeveelheid rundvlees- of groentebouillon. De rode wijn voegt echter wel een heerlijke smaak toe aan de saus.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Filodeegpakketjes met Noordzeekrab en gribiche

3. Kan ik de ragu van tevoren maken?

Ja, je kunt de ragu van tevoren maken en in de koelkast bewaren. De smaken zullen zich nog verder ontwikkelen, waardoor de ragu nog lekkerder wordt. Je kunt de ragu ook invriezen voor later gebruik.

4. Kan ik andere groenten toevoegen aan de ragu?

Zeker! Je kunt experimenteren met verschillende groenten, zoals paprika, champignons of courgette. Voeg ze toe aan de pan samen met de andere groenten in stap 2.

5. Is ragu geschikt voor vegetariërs?

Dit specifieke recept bevat vlees, maar je kunt een vegetarische versie maken door het vlees weg te laten en meer groenten toe te voegen. Gebruik bijvoorbeeld paddenstoelen en linzen voor een hartige vulling.

Bedankt voor het lezen van ons artikel over ragu van schouderstuk met spaghetti. We hopen dat je geïnspireerd bent geraakt om dit heerlijke gerecht zelf te maken. Smakelijk eten!