Gerecht: Hoe maak je Pasta met speck della Valtellina, boerenkool en Flandrien

Pasta met speck della Valtellina, boerenkool en Flandrien

Introduction

Pasta met speck della Valtellina, boerenkool en Flandrien is een heerlijk gerecht dat de smaken van de Italiaanse en Nederlandse keuken combineert. Dit artikel zal je alles vertellen over dit gerecht, van de ingrediënten tot de bereidingswijze en de voedingswaarde.

Ingrediënten

Om pasta met speck della Valtellina, boerenkool en Flandrien te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

Pasta:

– 400 gram pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)

– Water

– Zout

Speck della Valtellina:

– 200 gram speck della Valtellina (gerookt en gekruid spek uit de Valtellina-vallei in Italië)

Boerenkool:

– 300 gram boerenkool

– Olijfolie

– Knoflook (2 teentjes, fijngehakt)

– Peper en zout naar smaak

Flandrien:

– 200 gram Flandrien (een heerlijke harde kaas uit Vlaanderen)

Bereidingswijze

Stap 1: Kook de pasta

Breng een grote pan met water aan de kook en voeg zout toe. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet de pasta af en zet apart.

Stap 2: Bak het speck della Valtellina

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het speck della Valtellina tot het knapperig is. Laat het spek uitlekken op keukenpapier en verkruimel het vervolgens.

Stap 3: Bereid de boerenkool

Verhit een andere pan op middelhoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze kort. Voeg vervolgens de boerenkool toe en roerbak tot deze geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.

Lees ook:   Hibiscus Royal

Stap 4: Meng de ingrediënten

Voeg de gekookte pasta toe aan de pan met boerenkool en meng goed. Voeg vervolgens het verkruimelde speck della Valtellina toe en meng opnieuw. Breng indien nodig op smaak met extra peper en zout.

Stap 5: Serveer met Flandrien

Schep de pasta op borden en rasp de Flandrien eroverheen. De kaas zal smelten door de warmte van de pasta. Serveer direct en geniet van dit heerlijke gerecht!

Voedingswaarde

De voedingswaarde van pasta met speck della Valtellina, boerenkool en Flandrien kan variëren, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en portiegrootte. Hieronder vind je een schatting van de voedingswaarde per portie:

– Energie: 400-500 calorieën

– Vet: 15-20 gram

– Koolhydraten: 50-60 gram

– Eiwit: 15-20 gram

– Vezels: 5-7 gram

Veelgestelde vragen

1. Kan ik dit gerecht vegetarisch maken?

Ja, je kunt het speck della Valtellina vervangen door vegetarisch spek of gerookte tofu voor een vegetarische variant van dit gerecht.

2. Kan ik andere groenten gebruiken in plaats van boerenkool?

Natuurlijk! Je kunt andere bladgroenten zoals spinazie of snijbiet gebruiken als alternatief voor boerenkool.

3. Kan ik een andere kaas gebruiken?

Absoluut! Je kunt een andere harde kaas gebruiken, zoals Parmezaanse kaas of Goudse kaas, als je geen Flandrien kunt vinden.

4. Kan ik dit gerecht van tevoren maken?

Ja, je kunt de pasta met speck della Valtellina, boerenkool en Flandrien van tevoren maken en later opwarmen. Bewaar het in een luchtdichte container in de koelkast en verwarm het in een pan of magnetron voordat je het serveert.

Lees ook:   Lekker Lokaal met Laura: zo maak je worstenbrood van Houben

5. Is dit gerecht geschikt voor kinderen?

Ja, kinderen zullen waarschijnlijk genieten van de smaken van dit gerecht. Je kunt de boerenkool eventueel fijner snijden als ze moeite hebben met het eten van grotere stukken.

Conclusie

Pasta met speck della Valtellina, boerenkool en Flandrien is een verrukkelijk gerecht dat de smaken van Italië en Nederland samenbrengt. Met de juiste ingrediënten en bereidingswijze kun je thuis genieten van deze heerlijke maaltijd. Probeer het zelf en laat je smaakpapillen verrassen!