Gerecht: Hoe maak je Thaise rode curry met kip, zoete aardappel en rammenas

Thaise rode curry met kip, zoete aardappel en rammenas

Inleiding

Welkom bij ons artikel over het heerlijke Thaise gerecht “Thaise rode curry met kip, zoete aardappel en rammenas”. In dit artikel zullen we je alles vertellen over dit smaakvolle gerecht, inclusief de ingrediënten, bereidingswijze en enkele variaties die je kunt uitproberen. Dus lees verder en ontdek hoe je zelf deze heerlijke Thaise curry kunt maken!

Ingrediënten

Voor het maken van Thaise rode curry met kip, zoete aardappel en rammenas heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram kipfilet, in blokjes
  • 2 zoete aardappels, geschild en in blokjes
  • 1 rammenas, geschild en in plakjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 blikje kokosmelk
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Verse koriander, ter garnering

Bereidingswijze

Voordat je begint met het bereiden van de Thaise rode curry, is het belangrijk om alle ingrediënten klaar te zetten. Snijd de kipfilet, zoete aardappels, rammenas en rode paprika zoals hierboven aangegeven.

Verhit vervolgens de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg dan de rode currypasta toe en bak deze kort mee om de smaken vrij te laten komen.

Voeg nu de kipfilet toe aan de pan en bak deze rondom bruin. Voeg daarna de zoete aardappels, rammenas en rode paprika toe. Roer alles goed door elkaar zodat de groenten en kip bedekt zijn met de currypasta.

Giet nu de kokosmelk in de pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat de curry sudderen tot de kip gaar is en de groenten zacht zijn geworden. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten.

Lees ook:   7x de lekkerste Sinterklaas recepten voor pakjesavond

Voeg ten slotte de vissaus en sojasaus toe. Roer goed door en proef de curry. Voeg indien nodig extra kruiden of saus toe naar smaak.

Serveer de Thaise rode curry met gekookte rijst en garneer met verse koriander. Eet smakelijk!

Variaties

De Thaise rode curry met kip, zoete aardappel en rammenas is een veelzijdig gerecht dat je op verschillende manieren kunt variëren. Hier zijn enkele suggesties:

  • Vervang de kipfilet door garnalen voor een pittige garnalencurry.
  • Voeg extra groenten toe, zoals sperziebonen, broccoli of courgette.
  • Gebruik rode peper in plaats van rode currypasta voor een extra pittige smaak.
  • Experimenteer met verschillende kruiden en specerijen, zoals gember, citroengras of korianderzaad.

Conclusie

Met dit recept voor Thaise rode curry met kip, zoete aardappel en rammenas kun je zelf een heerlijke en smaakvolle Thaise maaltijd op tafel zetten. De combinatie van de pittige currypasta, malse kip en knapperige groenten zorgt voor een ware smaakexplosie. Experimenteer met de variaties en ontdek jouw favoriete versie van dit gerecht. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen

1. Kan ik de rammenas vervangen door een andere groente?

Ja, je kunt de rammenas vervangen door bijvoorbeeld radijs, wortel of pastinaak. Kies een groente die qua smaak en textuur goed past bij de curry.

2. Hoe maak ik de curry minder pittig?

Als je de curry minder pittig wilt maken, kun je minder rode currypasta gebruiken of deze vervangen door milde currypasta. Voeg ook wat extra kokosmelk toe om de pittigheid te verzachten.

Lees ook:   Trio van vis voorgerechten

3. Kan ik dit gerecht vegetarisch maken?

Ja, je kunt de kip vervangen door tofu, tempeh of extra groenten om het gerecht vegetarisch te maken. Zorg ervoor dat je ook een vegetarische vissaus gebruikt.

4. Hoe lang kan ik de curry bewaren?

Je kunt de curry in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren voor maximaal 2-3 dagen. Verwarm de curry voor het serveren goed door.

5. Kan ik de curry invriezen?

Ja, je kunt de curry invriezen. Doe de afgekoelde curry in een diepvriesbestendige bak of zak en bewaar het maximaal 3 maanden in de vriezer. Laat de curry voor het serveren volledig ontdooien en verwarm het goed door.