Gerecht: Hoe maak je Penne carbonara met pompoen en gerookte zalm

Penne carbonara met pompoen en gerookte zalm

Welkom bij ons heerlijke recept voor penne carbonara met pompoen en gerookte zalm! Deze smaakvolle combinatie van romige carbonarasaus, zoete pompoen en delicate gerookte zalm zal zeker je smaakpapillen verwennen. Dit gerecht is perfect voor een gezellig diner met vrienden of familie, en het is ook nog eens eenvoudig te bereiden. Laten we meteen beginnen!

Ingrediënten:

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

Voor de carbonarasaus:

– 4 eieren

– 200 ml room

– 100 g Parmezaanse kaas, geraspt

– Zout en peper naar smaak

Voor de penne:

– 400 g penne

– 500 g pompoen, in blokjes

– 200 g gerookte zalm, in reepjes

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels olijfolie

– Verse peterselie, gehakt (optioneel)

Bereidingswijze:

Stap 1: Bereid de carbonarasaus voor

Begin met het maken van de carbonarasaus. Klop de eieren in een kom en voeg de room en geraspte Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met zout en peper en meng goed. Zet de saus opzij.

Stap 2: Kook de penne en pompoen

Kook de penne volgens de instructies op de verpakking. Voeg halverwege de kooktijd de blokjes pompoen toe aan het kokende water en kook ze samen met de penne tot ze gaar zijn. Giet af en zet opzij.

Stap 3: Bak de knoflook en zalm

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de fijngehakte knoflook toe. Bak de knoflook een paar minuten tot het begint te geuren. Voeg vervolgens de reepjes gerookte zalm toe en bak ze kort mee tot ze iets knapperig zijn. Haal de pan van het vuur.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Couscoussalade met gegrilde gamba’s

Stap 4: Meng alles samen

Voeg de gekookte penne en pompoen toe aan de koekenpan met de knoflook en zalm. Giet de carbonarasaus eroverheen en meng alles goed door elkaar, zodat de saus gelijkmatig verdeeld is. Zet de pan weer op laag vuur en verwarm het gerecht nog enkele minuten, zodat de saus iets dikker wordt.

Stap 5: Serveer en geniet

Haal de pan van het vuur, schep de penne carbonara met pompoen en gerookte zalm op borden en garneer indien gewenst met verse gehakte peterselie. Serveer direct en geniet van dit heerlijke gerecht!

Veelgestelde vragen:

1. Kan ik dit gerecht vegetarisch maken?

Ja, je kunt de gerookte zalm vervangen door gegrilde groenten, zoals courgette en paprika, voor een vegetarische versie van dit gerecht.

2. Kan ik andere soorten pasta gebruiken?

Natuurlijk! Je kunt dit recept ook met spaghetti, fusilli of een andere pastasoort naar keuze maken.

3. Moet ik de pompoen schillen?

Ja, het is aan te raden om de pompoen vooraf te schillen voordat je hem in blokjes snijdt.

4. Kan ik dit gerecht van tevoren maken?

Ja, je kunt de penne carbonara met pompoen en gerookte zalm van tevoren bereiden en later opwarmen. Bewaar het gerecht in de koelkast en verwarm het in een pan op het fornuis of in de magnetron.

5. Kan ik dit gerecht invriezen?

Hoewel het mogelijk is om dit gerecht in te vriezen, raden we het niet aan. De textuur van de saus kan veranderen na het invriezen en ontdooien.

Lees ook:   Kun je kip ontdooien in heet water? De ultieme gids

Conclusie

Penne carbonara met pompoen en gerookte zalm is een heerlijk en smaakvol gerecht dat perfect is voor een gezellig diner. De romige carbonarasaus, zoete pompoen en delicate gerookte zalm vormen een perfecte combinatie van smaken. Met dit eenvoudig te bereiden recept kun je indruk maken op je gasten en genieten van een heerlijke maaltijd. Probeer het vandaag nog uit en laat je smaakpapillen verrassen!