Spaans Glutenvrij Empanada Recept

Spaans Glutenvrij Empanada Recept – Een Hemelse Lekkernij

Als je op zoek bent naar een heerlijk Spaans gerecht dat glutenvrij is, dan is dit Spaans Glutenvrij Empanada Recept precies wat je nodig hebt. Empanadas zijn gevulde deeghapjes die in heel Spanje populair zijn. Ze zijn een geweldige keuze voor een snack, een voorgerecht of zelfs als hoofdgerecht. Dit recept is speciaal aangepast om glutenvrij te zijn, zodat iedereen ervan kan genieten, ongeacht hun dieetvoorkeuren. Deze empanadas zitten boordevol smaak en zijn gemakkelijk te maken, dus laten we aan de slag gaan!

Samenvatting

Deze Spaanse glutenvrije empanadas zijn een heerlijke traktatie voor iedereen die dol is op hartige hapjes. Ze zijn gevuld met een smaakvolle vulling van gehakt, groenten en kruiden, allemaal verpakt in een knapperige glutenvrije deegkorst. Het beste van alles is dat ze gemakkelijk aan te passen zijn aan je eigen smaak en voorkeuren. Serveer ze als voorgerecht, snack of hoofdgerecht en geniet van de heerlijke smaken van Spanje!

Specificaties

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Kooktijd: 25 minuten
  • Totaal aantal porties: 8 empanadas

Wat heb je nodig voor dit recept?

  • Glutenvrij meel voor het deeg
  • 1 ei
  • 200 gram gehakt (varken, rund of kip)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 groene paprika, in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie
  • Optionele vulling: olijven, rozijnen, gekookte eieren

Stapsgewijze bereidingswijze

  1. Begin met het maken van het deeg. Meng het glutenvrije meel met een snufje zout in een kom. Voeg vervolgens het ei en een beetje water toe. Kneed het deeg tot een gladde bal en laat het rusten terwijl je de vulling maakt.
  2. Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de ui, knoflook en paprika’s tot ze zacht zijn. Voeg het gehakt toe en bak tot het gaar is. Breng op smaak met paprikapoeder, komijn, zout en peper. Voeg indien gewenst olijven, rozijnen of gekookte eieren toe aan de vulling.
  3. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken. Rol elk stuk uit tot een cirkel van ongeveer 15 cm diameter.
  4. Plaats een lepel vulling in het midden van elke deegcirkel. Vouw het deeg over de vulling en druk de randen stevig aan om de empanada te sluiten. Je kunt de randen ook decoreren door ze met een vork in te drukken.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Plaats de empanadas op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrijk ze met een beetje losgeklopt ei voor een mooie gouden kleur.
  6. Bak de empanadas ongeveer 20-25 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
  7. Laat de empanadas even afkoelen voordat je ervan geniet. Serveer ze warm als voorgerecht, snack of hoofdgerecht. Buen provecho!
Lees ook:   Blueberry Hill Colada

Variaties van het recept

Deze Spaanse glutenvrije empanadas zijn erg veelzijdig en je kunt ze aanpassen aan je eigen smaak en voorkeuren. Hier zijn enkele ideeën voor variaties:

  • Voeg wat geraspte kaas toe aan de vulling voor extra smaak.
  • Gebruik in plaats van gehakt eens stukjes kip, tonijn of garnalen.
  • Experimenteer met verschillende groenten, zoals champignons, courgette of spinazie.
  • Voeg kruiden toe zoals oregano, tijm of basilicum voor extra aroma.

Handige tips

Om het deeg gemakkelijk uit te rollen, kun je een beetje glutenvrij meel op je werkblad strooien.

Je kunt de empanadas van tevoren maken en ze in de koelkast bewaren. Verwarm ze gewoon in de oven voordat je ze serveert.

Experimenteer met verschillende vullingen en maak je eigen unieke empanada-creaties!

Voedingswaarde

De voedingswaarde van deze Spaanse glutenvrije empanadas kan variëren afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en de grootte van de empanadas. Over het algemeen bevatten ze een goede hoeveelheid eiwitten, vezels en verschillende vitaminen en mineralen. Het is echter altijd raadzaam om de specifieke voedingsinformatie van de gebruikte ingrediënten te controleren.

Veelgestelde vragen

V: Kan ik dit recept ook veganistisch maken?

A: Ja, je kunt dit recept veganistisch maken door het gehakt te vervangen door plantaardige eiwitbronnen zoals tofu, tempeh of linzen. Daarnaast kun je de eieren in het deeg vervangen door een plantaardige ei-vervanger.

V: Kan ik de empanadas invriezen?

A: Ja, je kunt de empanadas invriezen voordat je ze bakt. Bewaar ze in een luchtdichte verpakking en bak ze rechtstreeks vanuit de vriezer volgens de instructies in het recept.

V: Kan ik dit recept ook maken met gewoon tarwemeel?

A: Ja, als je geen glutenvrij dieet volgt, kun je gewoon tarwemeel gebruiken in plaats van glutenvrij meel.

Conclusie

Lees ook:   Wist je dat je jouw darmflora met tapas kunt verbeteren?

Dit Spaans Glutenvrij Empanada Recept is een heerlijk gerecht dat geschikt is voor mensen met een glutenvrij dieet. Met een smaakvolle vulling en een knapperige deegkorst zijn deze empanadas een ware traktatie voor zowel Spaanse gerecht liefhebbers als mensen met voedselintoleranties. Experimenteer met verschillende vullingen en maak je eigen unieke empanada-creaties. Geniet van de heerlijke smaken van Spanje in je eigen keuken!